Garmin Forerunner 45 versus Garmin Forerunner 235 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 235

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 235 is een sporthorloge in het middensegment. Dit horloge is al sinds 2015 op de markt en werd al uitgebreid op deze website gereviewed. De Garmin Forerunner 45 is pas in 2019 door Garmin op de markt gebracht en moet in principe beschouwd worden als instapmodel.

Dit artikel beschrijft de vergelijking tussen beide horloges zodat jij de keuze kunt maken voor het sporthorloge dat het beste bij jou past.

Wanneer kies je voor de Garmin Forerunner 45?

De Forerunner 45, als opvolger van de Forerunner 35 uit 2016, is zowel een restyle als een aantal technische features rijker. Daardoor komt dit horloge zeer dicht bij het middensegment van oudere typen sportswatches zoals de Forerunner 235.

Reken qua prijs bij de Forerunner 45 op iets minder dan € 200. Dat is ook ongeveer evenveel als de Garmin Forerunner 235 momenteel kost.

Waarom zou je voor een Forerunner-45 sporthorloge dat in principe in het beginnerssegment is gelanceerd kiezen, in plaats van voor de Garmin 235 die oorspronkelijk het middensegment van hardlopers beoogt? Nou, de 45 heeft een aantal pre’s t.o.v. de 235:

  • T.o.v. oudere Garmin modellen is dit sporthorloge aantrekkelijker gerestyled;
  • De Forerunner 45 is iets kleiner, platter en toch maar mooi 6 gram lichter dan de Garmin 235. Niet iedereen wil een omvangrijke, zware klok om zijn pols.
  • Technische features zoals bluetoothconnectie en GPS zijn in de Forerunner 45 geupdate naar de huidige standaarden. In de praktijk zul je daar niet altijd evenveel van merken trouwens.
  • In GPS-modus heeft een sporthorloge een hoog batterijverbruik. De prestaties in deze modus zijn van de Garmin 45 net iets beter dan van de Forerunner 235.
  • De Garmin 45 kent incident-detectie en kan via een connectie met je mobiele telefoon een waarschuwing sturen naar je achterban. Dat biedt je een stuk veiligheid mocht je ‘out’ gaan.

De Forerunner 45 biedt bovendien Garmin Coach. Daarmee krijgt men kosteloos op maat gemaakte dynamische trainingsplannen voor alle afstanden. De training wordt aangepast al naar gelang je doelen en de prestaties die je sporthorloge meet.

Waarom de Garmin Forerunner 235 kiezen?

Wanneer je nog een sporthorloge moet aanschaffen dan zien wij eigenlijk niet zoveel redenen om te kiezen voor de Forerunner 235 wanneer je ook voor de Forerunner 45 kunt gaan. Deze laatste bezit de meeste features die de 235 ook heeft en dus nog wat extra’s.

Wellicht spreekt het wat grotere scherm van de Forerunner 235 je aan. En hoewel de 235-batterij in GPS-modus niet zo lang mee gaat als die van de Forerunner 45, hoef je de Garmin 235 wanneer GPS uit staat juist weer wat minder vaak op te laden dan de Forerunner 45.

Bezit je al een Garmin Forerunner 235 die het nog goed doet en overweeg je om een nieuw horloge aan te schaffen, dan zien wij echter geen reden waarom je voor de Forerunner 45 zou moeten gaan.

Conclusie

We komen graag terug op de vraag voor welk sporthorloge je moet kiezen: de Forerunner 45 of 235:

  • Heb je nog helemaal geen sporthorloge, kies dan voor de Forerunner 45. Ondanks het label ‘instapmodel’ beschikt die over alles wat de middenmoter 235 ook heeft. Voor de prijs hoef je het niet te laten;
  • Bezit je op dit moment al een Garmin Forerunner 235 die het nog goed doet, hou het daar dan bij of kies voor een echte upgrade zoals de Garmin Forerunner 245 Music.

Over praktijkervaringen horen wij graag. Dus laat vooral een bericht achter over welk van deze twee sporthorloges jij gekozen hebt en waarom!

vs