Garmin Forerunner 45 versus Garmin Forerunner 245 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 45 vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 45 is een sporthorloge in het lagere segment. De Garmin Forerunner 245 – het scheelt slechts een “2’tje” – zit in het middensegment. Beide types zijn in April 2019 door Garmin op de markt gebracht.

In dit artikel vergelijken we beide horloges zodat jij de keuze kunt maken voor het sporthorloge dat het beste bij jou past. Garmin Forerunner 45 versus Garmin Forerunner 245 dus. (Bron)

Wanneer kies je voor de Garmin Forerunner 45?

De Garmin Forerunner 45 is de opvolger van de Garmin Forerunner 35, het instapmodel van Garmin. T.o.v. de Forerunner 35 is de Garmin 45 aantrekkelijk gerestyled en zijn er technische features toegevoegd. Het blijft echter een budgethorloge, in principe gericht op beginnende hardlopers die hun prestaties willen monitoren.

Het belangrijkste positieve onderscheid van de Garmin Forerunner 45 versus de Garmin Forerunner 245 wordt dan ook gevormd door de gunstige prijs. De Forerunner 45 kost op de meeste plekken een kleine € 200. De Garmin Forerunner 245 kost op de meeste plekken zo’n € 100 meer. Kijk daar heb je je Forerunner-45-voordeel! Met de Garmin 45 krijg je gewoon veel waar voor je geld.

Functioneel gezien bezit de Forerunner 45 niets wat de Garmin 245 niet heeft. Wel is de Forerunner 45 iets kleiner, platter en lichter dan zijn duurdere grote broer. Logisch want er zit ook iets minder in zoals je verderop zult zien. Maar als een kleine dimensionering voor jou van groot belang is, kies dan sowieso de Garmin Forerunner 245.

Voor meer informatie over dit horloge bekijk onze review van de Garmin Forerunner 45.

Waarom je toch voor de Garmin Forerunner 245 zou moeten gaan.

In een totaalvergelijking zie je een heleboel overeenkomsten tussen beide sporthorloges. Toch heeft de Garmin Forerunner 245 een aantal pre’s. We sommen ze even voor je op:

  • De Forerunner 245 heeft een prettiger scherm met iets grotere afmetingen en een hogere resolutie;
  • De Garmin 245 biedt ook ANT+ connectie voor een energiezuinigere wijze van verbinden met een heleboel randapparatuur zoals cadans- en hartslagmeters;
  • De Forerunner 45 beschikt niet over een kompasfunctie en “Pulse Oximeter”. Die laatste zorgt voor extra trainingsinformatie door monitoring van het zuurstofgehalte dat aanwezig is in je bloed. De Forerunner 245 heeft die features wel.
  • Niemand houdt van steeds maar weer baterijen opladen: De Forerunner 245 gaat in Smartwatch Modus 7 dagen mee en in “energieverslindende” GPS-modus tot 24 uur. Dat is bijna het dubbele qua tijdsduur van de Garmin Forerunner 45.

De Garmin Forerunner 245 is bovendien verkrijgbaar in een musicversie. Voor € 50 extra kun je tijdens het hardlopen muziek luisteren vanaf je sporthorloge. Superhandig is dat!

Voor meer informatie over dit horloge bekijk onze review van de Garmin Forerunner 245.

Conclusie

Terug naar de vraag voor welk sporthorloge, de Garmin Forerunner 45 of de Garmin Forerunner 245, je wanneer kiest:

  • Met de Forerunner 45 heb je een geweldig horloge met veel functionaliteit tegen een zeer gunstige prijs. Ben je een beginnend hardloper en is je budget krap, kies dan voor dit sporthorloge in het budgetsegment.
  • Wil je net wat meer trainingsinformatie, betere batterijprestaties en daar bovenop nog eens energiezuinigere verbindingsmogelijkheden (ANT+) ook, kies dan voor de Garmin Forerunner 245 in het middensegment. Ga daar helemaal voor wanneer jij lekker gemakkelijk naar muziek wilt luisteren via je sporthorloge in plaats van via je smartphone.

We vernemen graag via jouw post als reactie op dit artikel voor welk van deze sporthorloges jij hebt gekozen en waarom je dat hebt gedaan!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs