Garmin Forerunner 55 vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

Garmin heeft onlangs een nieuw model op de markt gebracht, de Forerunner 55. Hoe verhoudt dit sporthorloge zich tot het model de Forerunner 245?

In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen de Forerunner 55 en 245, zodat je een gedegen keuze maakt welke van deze twee modellen het beste bij je past

Overeenkomsten tussen Garmin Forerunner 55 en Garmin Forerunner 245

Er zijn flink wat overeenkomsten tussen de Garmin Forerunner 55 en 245. Dat begint al met het uiterlijk en gaat verder tot diverse specificaties. We vertellen je er graag meer over.

Design

Wanneer we de twee sporthorloges vergelijken dan valt direct op dat ze er vrijwel hetzelfde uitzien. Duiken we in de cijfers dan zien we dat de verschillen zo minimaal zijn dat we ze vergelijkbaar kunnen noemen.

Ze hebben alle twee een kunststof horlogekast. De ronde horlogekast heeft bij de Forerunner 55 een breedte van 42,5 mm, bij de Forerunner 245 een breedte van 42 mm. De diepte van de horlogekast is 12 mm (55) en 12,2 mm (245).

De Garmin Forerunner 245 is iets zwaarder met een gewicht van 38,5 gram tegenover 37 gram, maar wanneer je ze in je hand hebt dan is minimale verschil nauwelijks merkbaar.

Beide zijn voorzien van kleurenscherm en always-on display. Ze hebben geen touchscreen, maar zijn te bedienen via knoppen aan de zijkant.

Ze zijn alle twee bijna even groot en zwaar en hebben een kleurenscherm met always-on display, dat te bedienen is via knoppen.

Hartslagmeting

Als het aankomt op hartslagmeting dan mag je van beide modellen heel wat verwachten. Ze hebben een ingebouwde polssensor voor optische hartslagmeting. Bovendien meten ze het stressniveau aan de hand van hartslag en geven tips om stress te reduceren.

Ook krijg je een melding bij het overschrijden van een hartslagzone of bij het hebben van een onregelmatige hartslag. Dit is een voordeel, omdat je zo focus kan leggen op trainen op hartslag, bijvoorbeeld om conditie op te bouwen of gewicht te verliezen.

Zowel Garmin Forerunner 55 als Forerunner 245 hebben uitgebreide functies betreft optische hartslagmeting, waaronder het geven van meldingen bij een onregelmatige hartslag en het overschrijden van een hartslagzone.

Overige sensoren en metingen

Beide sporthorloges bieden een uitstekende GPS functie. Ze maken gebruik van GLONASS, GPS en Galileo en hebben een trackback-functie.

Met de ingebouwde GPS-ontvanger krijg je tevens toegang tot livetracking, waarbij je anderen je locatie kunt doorsturen.

Verder zijn ze voorzien van de belangrijkste meetfuncties, waaronder afstand, conditie, calorieverbranding, slaap, stress, snelheid en trappen.

Je kunt automatische stappendoelen instellen, de wateropname bijhouden en de slaapduur en -kwaliteit meten. Tevens geven deze wearables bedtijd aan en zijn ze uitgerust met valdetectie.

Zet deze sporthorloges in als virtueel partner of tegenstander en maak gebruik van de rondeteller of snelheidsmeter. Beide Forerunners kunnen bovendien automatisch pauzeren. Ook meten ze de rencadans en de VO2MAX.

Gek op zwemmen? Ze zijn niet voorzien van SWOLF tracking. Wel meten ze zwemafstand, -snelheid en is het mogelijk om baanlengte in te stellen. Hartslagmeting is tevens mogelijk onder water.

De meest belangrijke functies voor sporthorloges zijn terug te vinden op zowel de Forerunner 55 als de 245. Denk aan ingebouwde GPS, basismetingen qua sport en slaap en stress, automatisch pauzeren en metingen in het water.

Compatibiliteit

Via bluetooth verbind je beide modellen met je Android of iOS smartphone. Je kunt berichten ontvangen, inkomende oproepen accepteren en notificaties ontvangen. Bovendien zijn ze compatibel met apps als MyFitnessPal, Runkeeper en Strava.

Beide modellen zijn te verbinden met je smartwatch via bluetooth.

De belangrijkste verschillen tussen Garmin Forerunner 55 en Garmin Forerunner 245

Er zijn natuurlijk ook een aantal verschillen tussen de Garmin Forerunner 55 en de Garmin Forerunner 245. We zetten de belangrijkste verschillen overzichtelijk voor je op een rijtje.

Sensoren en metingen

We zien een aantal verschillen in sensoren. Zo heeft de Garmin Forerunner 55 een versnellingsmeter, die heeft de Garmin Forerunner 245 niet. Die is daarentegen wel weer voorzien van hoogtemeter en meet totale stijging en daling.

Ben je een vrouw en vind je het handig om de menstruatiecyclus te volgen en zwangerschapsmonitoring te hebben? Dit is een nieuwe functie op de Forerunner 55.

Voor het meten van staplengte, grondcontacttijd en verticale oscillatie moet je juist bij de Forerunner 245 zijn. Zwemmers krijgen hier bovendien de extra functie automatische slagherkenning, die bij de 55 ontbreekt.

Al met al heeft de Forerunner 245 net iets meer gedetailleerde metingfuncties, waardoor deze net iets beter uit de bus komt voor de prestatiegerichte sporter die op basis van resultaten de sportprestaties wil verbeteren. Forerunner 55 richt zich meer op de regelmatige sporter.

Garmin Forerunner 245 heeft net iets meer metingsfuncties en richt zich op de prestatiegerichte sporter. Garmin Forerunner 55 richt zich op de regelmatige sporter en heeft speciaal voor vrouwen een optie tot het volgen van de menstruatiecyclus.

Routes inladen

Een fijn voordeel aan de Forerunner 245 ten opzichte van de Forerunner 55 is het inladen van routes. Je stippelt die bijvoorbeeld uit op je telefoon en zet ze vervolgens over op je watch.

Dit is ook zeker een pre als je gaat hardlopen of fietsen in onbekend gebied, omdat je nooit de weg kwijtraakt en toffe hardlooproutes van het internet kunt downloaden.

Forerunner 245 kan routes inladen, Forerunner 55 kan dit niet.

Batterijduur

Dan de batterij, hier komt de Forerunner 55 als duidelijke winnaar naar voren. Deze gaat namelijk maar liefst tot twee weken mee zonder op te laden. In GPS-modus is dit circa 20 uur.

De Forerunner 245 doet het overigens ook niet slecht, deze gaat een week mee. Met GPS aan houdt hij het zelfs net enkele uren langer vol. Als je je GPS niet constant aan hebt staan dan is de 55 toch wel zeker een betere optie als het aankomt op zo min mogelijk opladen.

De Forerunner 55 gaat circa een week langer mee zonder op te laden dan de Forerunner 245 (zonder het gebruik van GPS). Maak je gebruik van constante GPS verbinding dan gaat de 55 ongeveer 20 uur mee en de 245 ongeveer 23 uur.

Muziek en opslagcapaciteit

Forerunner 245 heeft een opslagcapaciteit van 3,5 GB voor muziek. Dat staat voor circa 500 songs. Je kunt ook muziek afspelen via apps als Spotify, Deezer en Apple Music. De Forerunner 55 heeft geen muziekopslag.

De Garmin Forerunner 245 heeft muziekopslag, de Garmin Forerunner 55 heeft dit niet.

Eindoordeel

Als het aankomt op basisspecificaties dan hebben de Garmin Forerunner 55 en 245 heel wat gemeen. De Forerunner 55 heeft wel een langere batterijduur en houdt de menstruatiecyclus bij, terwijl de Forerunner 245 focust op extra sensoren voor het verbeteren van sportprestaties. Deze kan tevens muziek opslaan op de watch.

Kijken we naar de prijs dan is de Garmin Forerunner 245 ondanks dat het een ouder model is toch net enkele tientallen euro’s duurder. Daar krijg je dus meer functies voor terug.

We raden de Forerunner 245 dan ook aan voor de prestatiegerichte sporter. Als regelmatige sporter kies je wellicht liever voor de Forerunner 55, omdat deze ook aantrekkelijke specificaties heeft en een betere prijs.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 55?

De Garmin Forerunner 55 biedt alles wat je als regelmatige sporter mag verwachten. Uitgebreide metingen, nauwkeurige GPS en hartslagmeting en dit alles ook nog eens aan een aantrekkelijke prijs. Daarnaast gaat de batterij ook nog eens super lang mee.

Kies voor Garmin Forerunner 55 als je:

 • Basismetingen op het gebied van sportprestaties wilt doen
 • Een batterij wilt die zo lang mogelijk meegaat zonder opladen (tot 2 weken)
 • Een versnellingsmeter wilt
 • Als vrouw graag je menstruatiecyclus bijhoudt via de watch
 • Een zo laag mogelijke prijs zoekt voor een gedegen sporthorloge
De Garmin Forerunner 55 heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteit en biedt alles wat je nodig hebt als regelmatige sporter. De lange batterijduur en versnellingsmeter zijn een pre.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 245?

Forerunner 245 van Garmin is een interessante keuze voor de prestatiegerichte sporter. Zeker wanneer je graag onbeperkt naar muziek luistert en je veel traint met GPS aan, omdat de batterij juist in deze modus relatief lang meegaat.

Hij heeft wat meer gedetailleerde metingsfuncties ten opzichte van de 55, zoals het meten van grondcontacttijd, staplengte en totale stijging en daling.

Kies voor Garmin Forerunner 245 als je:

 • Zo uitgebreid mogelijke metingen wilt doen met je watch
 • Graag muziek luistert en deze wilt opslaan op je watch
 • Vaak traint met GPS aan (batterij gaat hier relatief lang mee, tot 24 uur)
 • Graag routes wil inladen op je wearable
 • Staplengte, grondcontacttijd en verticale oscillatie wilt meten
 • Als je een hoogtemeter wilt of graag zwemt met slagherkenning
De Garmin Forerunner 245 is ideaal voor de prestatiegerichte sporter die op basis van gedetailleerde metingen de sportprestaties wil verbeteren. Met uitgebreide tracking en het eindeloos luisteren van muziek kun je fanatiek aan de slag.
vs