Bekijk de Garmin Forerunner 55 review
Uitgebreide vergelijking
Het nieuwste model Garmin Forerunner 55 is een upgrade ten opzichte van de Garmin Forerunner 45. Twijfel je tussen deze twee modellen?
We helpen je graag vooruit met dit artikel en zetten de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de Forerunner 45 en 55 overzichtelijk voor je op een rijtje.
Overeenkomsten tussen Garmin Forerunner 55 en de Garmin Forerunner 45
Aangezien de Forerunner 55 een nieuwe versie van de Forerunner 45 is mag je redelijk wat overeenkomsten verwachten. Want wat goed is moet goed blijven. Hieronder de belangrijkste overeenkomsten.
Algemene functies
Op het gebied van algemene specificaties hebben de Garmin Forerunner 45 en 55 heel wat gemeen. Allereerst de ingebouwde GPS-sensor, waarmee je heel nauwkeurig routes kunt registreren. Beide modellen beschikken over een livetracking functie.
Ze meten activiteiten zoals afstand, calorieverbranding, slaap, snelheid, conditie en stappen. Ook geven ze bedtijd aan en zijn ze voorzien van automatische bewegingsherkenning.
Je zet ze in als virtuele partner of tegenstander. Verder doe je metingen op het gebied van VO2-max, rencadans, verticale oscillatie en staplengte.
Verbind ze via bluetooth met je Android of iOS smartphone en koppel apps als MyFitnessPal, Runkeeper en Strava om het maximale uit je trainingen te halen.
Hartslagmeter
Zowel de Garmin Forerunner 45 als 55 bevatten een ingebouwde polssensor. Middels optische hartslagmeting meet je tot in detail de belangrijkste gegevens. Hierbij kun je denken aan meldingen bij een onregelmatige hartslag, alsook het overschrijven van hartslagzones.
Je kunt hersteltijd meten en tevens het stressniveau op basis van je hartslag. Je krijgt waardevolle tips om stress te reduceren.
Is het je bedoeling om te trainen op hartslagzones, bijvoorbeeld omdat je als doel hebt om conditie op te bouwen of vet te verbranden? Daar zijn beide modellen echt perfect voor!
Design
Ook qua design komen deze modellen flink overeen. Ze hebben een breedte van 42 mm. Let op, heb je een kleine pols, dan heb je bij de Forerunner 45 de optie om voor het Forerunner 45S model van 39,5 mm te kiezen, deze keuze heb je bij Forerunner 55 (nog) niet.
De schermdiagonaal is bij alle twee 1,04 inch. Ze hebben een kleurenscherm en je bedient ze via knoppen aan de zijkant van de watch, ze beschikken niet over een touchscreen. Er zitten overigens ook een paar kleine verschillen in het design, daarover later meer.
De belangrijkste verschillen tussen Garmin Forerunner 55 en Garmin Forerunner 45
Van de Garmin Forerunner 55 mag je verwachten dat deze net iets beter is dan de Garmin Forerunner 45, het is immers een upgrade.
Maar hoe groot zijn die verschillen? Zijn ze voor jou de moeite waard om voor het net iets prijzigere model de Forerunner 55 te gaan?
Batterijduur
Het grootste verschil dat opvalt tussen twee Garmin Forerunner modellen is het verschil in batterijduur. Met de Garmin Forerunner 45 is de batterijtijd zeker al niet slecht, deze gaat zo’n week mee en 13 uur in GPS modus.
De Forerunner 55 doet daar nog een schepje bovenop en gaat maar liefst twee weken mee zonder op te laden. In GPS modus is dit circa 20 uur.
Finish time estimator, tracking en work-out upgrades
Een interessante toevoeging aan de Forerunner 55 is de finish time estimator. Deze geeft een weergave van de geschatte finishtijd, zodat je goed in de gaten kan houden of je op schema ligt.
Ook is de Forerunner 55 voorzien van trackback-functie. Hiermee vind je altijd de weg terug naar je startpunt via de eerder afgelegde route.
Track modus
Daarnaast heeft de Forerunner 55 nog een aantal andere relevante nieuwtjes. Zo heeft hij een track mode voor het afleggen en accuraat meten van tracks, bijvoorbeeld met hardlopen en zwemmen.
PacePro
Met de functie PacePro Pacing Strategies plan je daarnaast tot in detail je race strategie.
Dagelijkse work-out suggestie
Tevens krijg je bij de Forerunner 55 dagelijkse work-out suggesties. Deze worden gebaseerd op eerdere trainingsdata en herstel. Zo kun je je prestaties gemakkelijker optimaliseren.
Menstruatiecyclus
Tot slot een fijne tracking functie speciaal voor vrouwen: hij houdt de menstruatiecyclus bij. Hierbij geeft de wearable tevens aan wanneer het moment van de eisprong is, zodat je weet op welk moment je zwanger zou kunnen worden.
Design
We hadden je zojuist al verteld dat er veel overeenkomsten in het design zitten. Er zijn echter een paar minimale verschillen, die mogelijk net voor jou de doorslag kunnen geven in je keuze.
Zo is de Garmin Forerunner 55 voorzien van gehard glas, het schermtype is OLED. De Garmin Forerunner 45 daarentegen heeft een kunststof horlogekast en een LED schermtype.
Het Forerunner 55 model heeft daarmee een net iets sterkere en heldere horlogekast, en is tevens voorzien van always-on display. De Forerunner 45 heeft dit niet.
Eindoordeel
Zoals je hebt kunnen lezen zitten er vooral in basisspecificaties flink wat overeenkomsten tussen Garmin Forerunner 55 en Forerunner 45. Het zijn beide gedegen sporthorloges die ook qua design erg gelijkend zijn.
Bovendien zijn ze beide scherp geprijsd, al is de Forerunner 55 zoals je mag verwachten net iets prijziger. Aan jou om te bepalen of de extra functies aan dit nieuwere exemplaar voor jou relevant genoeg zijn om voor dit nieuwere model te kiezen, want met de Forerunner 45 is ook zeker niets mis.
Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 55?
Forerunner 55 van Garmin is een upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Verwacht dezelfde interessante basisfuncties, maar dan met een aantal extra’s, zoals verbeterde batterijduur en een aantal extra trackingfuncties.
Indien deze relevant voor je zijn, dan zouden we je zeker aanraden om voor de Forerunner 55 te gaan.
Kies voor Garmin Forerunner 55 als je:
- Extra functies zoals trackback en estimated finish time interessant vindt;
- Veel bezig bent met race strategieën en/of verbeteren van lap times;
- Een vrouw bent die graag de menstruatiecyclus via de wearable bijhoudt;
- Gepersonaliseerde work-outs wilt doen op basis van eerdere resultaten;
- Een always-on display een pre vindt;
- Een batterij wil die zo lang mogelijk meegaat (tot 14 dagen, 20 uur in GPS modus).
Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 45?
De Garmin Forerunner 45 biedt alle belangrijke functies die je van een fijn sporthorloge mag verwachten. Van bluetooth-koppeling met fitness apps tot optische hartslagmeting, ingebouwde GPS en belangrijke sensoren.
Een goede keuze voor iedereen die een wearable zoekt aan een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Kies voor Garmin Forerunner 45 als je:
- Basismetingen op het gebied van sportprestaties wilt doen;
- Een batterijduur van 7 dagen (13 uur in GPS modus) lang genoeg vindt;
- Geen interesse hebt in functies als trackback en geschatte finishtijd;
- Een always-on display niet noodzakelijk vindt;
- Een uitgebreid sporthorloge zoekt aan de best mogelijke prijs.
Waar kun je deze producten bestellen?
We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!
Bekijk de Garmin Forerunner 55 review