Garmin Forerunner 735XT VS Garmin Forerunner 235

VS
Garmin Forerunner 735xt review

VS

Garmin Forerunner 235 review

Onze vergelijking

Eerder bespraken we in aparte artikelen de Garmin Forerunner 735xt en de Garmin Forerunner 235. Beiden zijn sporthorloges van het merk Garmin die speciaal ontwikkeld zijn voor sporters. Beide sporthorloges zijn bijvoorbeeld voorzien van een optische hartslagmeter. Dat betekent dat je hartslag op de pols wordt gemeten en je de vervelende hartslagband voor om je borst thuis kunt laten. In dit artikel zullen we beide horloges kort met elkaar vergelijken. Garmin Forerunner 735xt versus 235 dus.

Lees dit artikel om een goed beeld te krijgen van de belangrijkste verschillen tussen de Garmin Forerunner 735xt en de Garmin Forerunner 235. Zo zul je een goede aankoopkeuze kunnen maken.

Wil je een nog beter beeld van de Garmin Forerunner 735xt, bekijk dan de volledige review die wij eerder al op hardloopzone.nl over dit sporthorloge publiceerden. De volledige review van de Garmin Forerunner 235 vind je HIER.

Waarin zit hem het verschil?

In principe kun je onthouden: wat de Garmin Forerunner 235 heeft dat heeft de 735xt ook. En daarom is die laatste ook iets hoger geprijsd.

Het verschil tussen de Garmin Forerunner 735xt en de Garmin Forerunner 235 zit hem met name in het multisport-aspect. De Garmin Forerunner 735xt is namelijk een erg fijn horloge om meerdere sporten mee te meten en je prestaties te registreren. Naast fietsen, zwemmen en hardlopen kun je ook kiezen voor roeien en cardio. Het sporthorloge beschikt zelfs over activiteitenprofielen voor skiën, trailrunning, peddelsporten en krachttraining.

Tijdens het zwemmen registreert de 735xt de afstand die je hebt afgelegd en hoeveel banen je hebt gezwommen. Het horloge meet je zwemslag en je SWOLF score die laat zien hoe efficiënt je hebt gezwommen. De hartslag is tijdens het zwemmen niet op de pols meetbaar maar wanneer je een losse borstband gebruikt kun je ook die tijdens het zwemmen bijhouden. De Forerunner 235 kan in combinatie met een hartslagband tijdens het zwemmen ook als hartslagmeter dienen maar meet specifieke zwemdata niet.

Zwemster

Tijdens het fietsen worden er door de Garmin Forerunner 735xt ook een hele hoop verschillende gegevens opgeslagen. De koppeling met allerlei externe sensoren geeft je extra inzicht in bijvoorbeeld de cadans tijdens het fietsen. Voor professionele, veelzijdige sporters is de Garmin Forerunner 735xt dus ideaal om data te analyseren en vervolgens meer uit de trainingen te kunnen halen.

Een extraatje van de Garmin 735xt ten opzichte van de Forerunner 235 is dat dit sporthorloge ook de geschatte tijd die nodig is om je lichaam te laten herstellen na een flinke training kan bepalen. Ook kan het een schatting van de VO2 Max. genereren. Dit laat zien hoe goed jouw lichamelijke conditie is.

Het continu moeten opladen van je sporthorloge is veel hardlopers een doorn in het oog. Helemaal daaraan ontsnappen kun je natuurlijk niet. Je kunt er wel vanuit gaan dat de batterij van de Garmin 735xt over het algemeen langer mee gaat dan die van de 235. Tussen de 7 en 10 dagen (de 735xt) versus 3 tot 7 dagen (de 235). De Garmin Forerunner 735xt biedt namelijk UltraTrac. Daarmee laat je tijdens een training het GPS signaal niet continu synchroniseren zodat je meer uit de batterij kunt halen.

De Garmin Forerunner 735xt en de Garmin Forerunner 235: Welke voor wie?

Typische hardloper, dan de 235 doen.

Hardloper

 

Ben je een typische, serieuze hardloper die van plan is om mee te doen met een marathon of andere grote wedstrijd? De Garmin Forerunner 235 geeft je dat extra zetje in je rug. Het horloge biedt je als hardloper ondersteuning bij de voorbereidingen. Zo kies je één van de bestaande Garmin trainingsplannen of upload je een zelfgemaakt trainingsplan naar je horloge.

Voor extra motivatie en aanmoedigingen tijdens de wedstrijd kunnen je vrienden of familie je volgen op hun smartphone dankzij de LiveTrack functie. Ook geeft het horloge je na iedere training hersteladvies, waardoor je minder snel overbelast raakt of een blessure oploopt. Doe je alleen aan hardlopen? Aangezien de 735xt wat prijziger is kun je dan beter voor een wat minder uitgebreid sporthorloge gaan, zoals dus de Garmin Forerunner 235.

Multisporter, dan de 735xt doen.

Zwemmen, hardlopen, fietsen en nog meer? Als jij op serieus niveau veel verschillende sporten doet en traint, dan ben je natuurlijk op zoek je een horloge dat al deze activiteiten bijhoudt. De Garmin Forerunner 735xt is dan ideaal. Dankzij de automatische multisportfunctie schakel je gemakkelijk van bijvoorbeeld het fiets- naar het hardloopprofiel.

Heb je je keuze gemaakt? Schaf de juiste Garmin Forerunner voor jou dan direct aan, bijvoorbeeld op CoolBlue.

Waar kun je deze sporthorloge krijgen?

Deze sporthorloge is beschikbaar bij jouw favoriete webshop!