Garmin Forerunner 735XT VS Garmin Forerunner 935

VS
Garmin Forerunner 735XT
Garmin Forerunner 935 review
Garmin Forerunner 735XT vs garmin forerunner 935

Onze vergelijking

Wil je alles weten van de Garmin Forerunner 735XT en de Garmin Forerunner 935? Geen nood! Elders op deze website vind je de uitgebreide reviews van de 735XT en van de 935. Mocht je nog twijfelen welk van deze twee jij zou moeten aanschaffen, dan hebben we ze speciaal voor jou in dit artikel nog even recht tegenover elkaar gezet.

Garmin Forerunner 735XT versus Garmin Forerunner 935 dus. (Bron)

Wanneer is de Garmin Forerunner 735XT jouw beste keus?

Laat ons vooropstellen: de Garmin Forerunner 735XT kost op de meeste plekken die wij op internet bezochten rond de € 300 en was soms zelfs iets goedkoper. Daarmee is hij zeker € 100 goedkoper dan de Garmin 935. Als je die 100 Euro meer niet hebt, is de keuze voor de 735XT dus snel gemaakt. Zoals je verderop zult vernemen mis je dan ook wat features die de Garmin 935 wel heeft.

De Garmin Forerunner 735XT heeft t.o.v. de 935 echter ook wel een paar pre’s. Die zitten hem niet zozeer in de technische functionaliteit maar met name in het design. De 735XT is namelijk een wat compacter horloge dan de 935. Op zich is dat ook logisch want er zit iets minder functionaliteit in. Enkele verschillen op dit gebied:

  • De 735XT is 9 gram lichter.
  • Het horloge is wat smaller, dunner en korter. Geen megaklok om je pols dus.
  • Ondanks de compactheid is het beeldscherm toch wat groter voor een prettige bedieningservaring.

Is de Garmin Forerunner 735XT hét sporthorloge dat het beste bij jou past, doe dan direct je aankoop!

Waarom toch kiezen voor de Garmin Forerunner 935?

Dat hangt samen met de vraag waarom je die ruim € 100 extra zou uitgeven voor dit sporthorloge t.o.v. de sterk gelijkende Garmin Forerunner 735XT. Nou, er zijn een aantal voordelen die het hardlopen met een Garmin 935 nog prettiger maken.

Allereerst zijn er de batterijprestaties van de Garmin Forerunner 935. Die zijn nog een stuk beter dan die van de 735 die ook al niet verkeerd zijn. Daardoor hoeft het sporthorloge niet de hele tijd aan de lader. Met name een GPS-functie waarover overigens beide horloges beschikken, consumeert veel energie. In GPS-modus gaat de Forerunner 935 echter maar liefst 10 uur langer mee dan de 735XT.

Sport BH voor Hardlopen

Enkele andere voordelen van de 935 t.o.v. de 735XT waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn:

  • De Garmin Forerunner 935 beschikt over een barometerfunctie, de 735XT niet. Met deze functie hou je het weer in de gaten tijdens lange runs en bepaal je tevens je hoogtemeters daar waar GPS ontbreekt.
  • Tegenover de kleinere schermafmeting van de 935 staat wel weer een hogere pixelresolutie, namelijk 240 x 240 px (Forerunner 935) versus 150 x 215 px (Forerunner 735XT). Deze hoge resolutie verscherpt het beeld waardoor je minder met je ogen knijpt wanneer je tijdens het hardlopen op je sporthorloge probeert te kijken.
  • Het uitlezen van data van je sporthorloge via een app of website is een belangrijke functie van beide sporthorloges. De synchronisatie van beide horloges start automatisch wanneer ze verbonden zijn met computer of smartphone. Bij de Forerunner 735XT moet je echter een connectorkabel aansluiten wanneer randapparaten gebruik maken van Wifi. De Forerunner 935 kan zelf verbinding maken via Wifi wat veel gedoe scheelt.

Al met al biedt de Garmin Forerunner 935 dus weldegelijk functionele meerwaarde voor de iets hogere prijs. Is de Forerunner 935 jouw sporthorloge, schaf het dan direct aan!

Conclusie

Uiterlijk ontlopen de Garmin Forerunner 735XT en de Garmin Forerunner 935 elkaar niet zoveel. Wil je de omvang en gewicht van het horloge om je pols tot een minimum beperken, kies dan voor de 735XT. Die is nog goedkoper ook.

Voor de meerprijs van de Garmin 935 wordt hardlopen en het monitoren van prestaties nog iets plezieriger. Het uitlezen en synchroniseren van data is eenvoudiger en door de betere batterijprestaties hoeft ook de oplaadkabel minder vaak gezocht worden. Niets vervelender dan een sporthorloge dat tijdens je run ineens leeg is.

Wij horen graag van je of jij voor de 735XT of juist voor de Garmin Forerunner 935 hebt gekozen en waarom. Laat je het ons weten?

Waar kun je deze sporthorloge krijgen?

Deze sporthorloge is beschikbaar bij jouw favoriete webshop!