Garmin Forerunner 745 vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

Met de nieuwe generatie sportieve wearables heb je een complete minicomputer om je pols. De mogelijkheden zijn talrijk, wat kiezen moeilijk maakt.

Een blik op de specificaties laat zien dat de Garmin Forerunner 745 een uitgebreider sporthorloge is, geschikt voor meerdere disciplines. Dat verklaart natuurlijk ook het prijsverschil.

Wij zoomen in op enkele overeenkomsten en de belangrijkste verschillen van de Garmin Forerunner 245 en 745.

De overeenkomsten

Hardloopfuncties

Natuurlijk meten de Forerunners alle standaard hardloopfuncties zoals o.a. tempo, afstand, duur, snelheid en interval.

Daarbij komen geavanceerde opties zoals je hersteltijd en uitgebreide hartslaganalyses. Beide beschikken over de Garmin Coach die je trainingsadvies geeft en waarmee je persoonlijke trainingsschema’s samenstelt.

De 245 geeft minder goede resultaten bij tempowisselingen. Als je een intervaltraining doet, kun je het beste een borstband erbij dragen.

Beide horloges beschikken over hardloopfuncties zoals o.a. tempo, afstand, duur, snelheid en interal

GPS

Er is niets vervelender dan wachten op GPS voordat je met je run kunt starten. Gelukkig zijn beide sporthorloges uitgerust met de laatste GPS-technologieën zoals GLONASS en GALILEO.

Beide modellen maken gebruik van GLONASS & GALILEO GPS en vinden binnen 30 seconden signaal (mits je buiten staat)

Waterdicht

Gaat het regenen? Of neem je een frisse duik? Dat is voor de Forerunner 245 evenals de 745 geen probleem want beide modellen zijn waterdicht.

Beide modellen zijn waterdicht

De verschillen

Design

Beide Forerunners zijn relatief klein en licht en dus subtiel en comfortabel. De 245 is daarbij wel 8,5g lichter. Zowel de 245 als Forerunner 745 zijn duidelijk leesbaar, zelfs in direct zonlicht.

Het èchte verschil zit in de schermlens; die van de Forerunner745 doorstaat een val beter. Geen van de 2 sporthorloges zijn helemaal krasbestendig dus raden wij toch een screenprotector aan.

Nagenoeg geen verschillen in design, behalve in gewicht (245 8,5g lichter), schermlens (FR745 harder) en display (scherper in geval van de FR745)

Vermogen

In de Smartmodus werken de sporthorloges tot een week lang zonder opladen. En met de 745 op GPS en muziekstand kun je met gemak een hele marathon lopen. Zonder muziek wint de 245 het van de Forerunner 745 met 24 uur non-stop GPS tegen ongeveer 18 uur.

  Garmin Forerunner 245 Garmin Forerunner 745
Batterijduur Smartwatch modus: tot 7 dagen
GPS + muziek: tot 6 uur
GPS zonder muziek: tot 24 uur
Smartwatch modus: tot 7 dagen
GPS + muziek: tot 6 uur
GPS zonder muziek: tot 18 uur
Met alleen de GPS-functie aan, wint de batterij van de Garmin Forerunner 245

Barometrische hoogtemeter

De barometrische hoogtemeter en de thermometer die je conditie bergop monitoren, zijn een grote meerwaarde van de FR745. En als fervent triatleet kun je bijna niet zonder de FR745: met zijn multisport-functie wissel je moeiteloos tussen de drie disciplines.

De meetfuncties voor sporten met hoogteverschillen en het afzonderlijk kunnen switchen tussen het zwemmen, fietsen en lopen zijn handige functionaliteiten van de 745. De FR245 stelt wat teleur bij intervaltraining

Sport-functies

De Forerunners kun je daarnaast bij vele andere sporten gebruiken. Er zijn extra metingen voor het fietsen en zwemmen. De FR745 meet ook nog wintersporten en het open water zwemmen.

Lichaamsconditie

Beide beschikken over de Body Battery functie die je algehele gezondheidsconditie goed in de gaten houdt. In aanvulling op al je sportactiviteiten, houdt hij o.a. je slaap, calorieverbruik, hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed bij. Mocht er iets niet goed zijn, dan gaat er een waarschuwing naar jouw contactpersoon. Ook in geval van een ongeluk.

Door je energie te meten, zorgt de Body Battery voor balans tussen rust en training en tipt jou over het beste moment om te gaan sporten.

Geen ECG-registratie maar verder meten ze bijna alles wat je als sporter nodig hebt. De hartslagmeter van de FR745 is preciezer. Beide waarschuwen je liefste in geval van nood.

Smartfuncties

Deze sporthorloges kunnen niet tippen aan de echte smartwatches. En dat hoeft ook niet. Je sporthorloge trilt bij app- en sms-berichten en telefoontjes op je mobiel. Je kunt deze dan kort beantwoorden, afwijzen of verwijderen.

Verder kom je een heel eind met de weersoverzichten, de kalender en de klokfuncties. Via de Connect app van Garmin kun je nog veel uitbreiden.

Contactloos betalen kun je alleen met de FR745. Niet alle banken in Nederland ondersteunen dat, in elk geval wel de grote 3 (ING, RABO en ABN-AMRO).

Alle “basic” smartfuncties zijn bij alle twee voorhanden. Vind je het echter belangrijk om met je horloge te kunnen betalen? Ga dan voor de Forerunner 745

Muziek

Niet hardlopen zonder muziek; dat geldt tenminste voor velen. De Forerunner 245 beschikt niet over een muziekspeler. Er is echter wel een Garmin Forerunner 245 Music op de markt, hiermee stream jij je muziek middels bluetooth naar je favoriete headset.

De Forerunner 745 heeft daarentegen wel interne muziekopslag en is daarmee baas boven baas. Je kunt zelfs met de 745 muziek van Spotify of Deezer streamen.

Ben je een grote liefhebber van muziek tijdens het sporten? Ga dan voor de Forerunner745 of de muziekversie van de Forerunner245.

Waarom kiezen de voor de Forerunner 245?

Hij doet wat ie moet doen en is duidelijk afleesbaar, gemakkelijk te bedienen, en lekker licht en comfortabel om je pols.

Ben je een beginnende enthousiaste hardloper of al iets gevorderd en wil je af en toe een uitstapje maken naar een andere basic sport? Dan zit je goed bij de FR245, dit model heeft o.a. extra’s zoals de trackback muziekfunctie en noodoproep.

Waarom kiezen voor de Forerunner 745?

De Forerunner 745 heeft alle functies die de 245 ook heeft maar biedt ook nog extra geavanceerde functionaliteiten. De Forerunner 745 is beschikbaar tegen een acceptabele prijs. Het is een multisport model, en niet te missen voor de triatleet, klimmer of wintersporter.

Conclusie

De triatleet, gevorderde hardloper en multitracking fan kunnen niet zonder de Garmin Forerunner745. Maar als enthousiaste hardloper met genoeg ambities is de Garmin Forerunner245 een prima keuze: aardig in prijs, basic waar nodig, en toch speciaal genoeg.

Kies de Garmin Forerunner 745 voor:

 • Zeer allround sporthorloge;
 • Extra functionaliteiten zoals: Barometer, gyroscoop, thermometer, Strava/Garmin Live segments, Groep live track, geavanceerde slaapmonitor, zwem en fiets functionaliteiten;
 • Een geavanceerd maar toch licht en comfortabel sporthorloge;
 • Alles voor jou als triatleet, klimmer of wintersporter;
 • Handig switchen tussen verschillende sportdisciplines;
 • Onmisbaar voor de triatleet;
 • 500 nummers muziekopslag (4GB), precieze optische hartslagmeter en contactloos betalen.

De 745 meet je trainingen en activiteiten tot in detail en dat kan ook voor jou letterlijk een stap te ver zijn.

Kies de Garmin Forerunner 245 voor:

 • een schappelijke prijs;
 • alle specificaties die je als fanatieke hardloper nodig hebt;
 • een basic, duidelijk, en toch speciaal genoeg sporthorloge;
 • een muziekversie voor een kleine meerprijs;
  • Music uitvoering: 500 nummers opslagmuziek.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs