Garmin Forerunner 745 vs Garmin Forerunner 45

Uitgebreide vergelijking

Het merk Garmin heft al vele sporthorloges op de markt gebracht, zodat ieder type sporter een Garmin horloge kan kiezen dat het beste bij hem of haar past. In dit artikel duiken we in de overeenkomsten en verschillen tussen de Garmin Forerunner 745 en de Garmin Forerunner 45.

De Forerunner 45 werd in 2019 geïntroduceerd als instapmodel voor de af-en-toe sporter. Eind 2020 volgde de Forerunner 745 als luxer model voor de actieve sporter. Qua uitstraling lijken ze veel op elkaar, maar qua functionaliteiten zijn er een aantal belangrijke verschillen. We vertellen je er meer over.

Overeenkomsten

De Garmin Forerunner 745 en de Forerunner 45 hebben een aantal dingen gemeen. Dit zijn vooral de functionaliteiten die in de basis belangrijk zijn voor het meten van je hardloopprestaties.

Basis features

Met beide sporthorloges kun je nauwkeurig de hartslag meten via de pols. Je kunt tevens je stressniveau en slaap meten en op basis daarvan aanbevelingen krijgen. Verder geven de horloges inzicht in verbrande calorieën, afstand, stappen en algemene trainingsresultaten.

Beide sporthorloges geven alle benodigde informatie die je mag verwachten van een gedegen sporthorloge.

GPS-functie

Het merk Garmin staat bekend om de uitstekende GPS functies en dat is iets dat ook zeker bij deze exemplaren niet ontbreekt. Verwacht nauwkeurige tracking en routebepaling. Een extraatje aan beide Garmins is dat ze ook opties hebben voor livetracking en locatiedeling.

Optioneel kun je ongevallendetectie koppelen, waardoor je direct een noodoproep kunt sturen indien nodig.

Ben je je Garmin verloren? Dan vind je hem met de functie ‘vind mijn horloge’ terug.

Ze beschikken over nauwkeurige en uitgebreide GPS-functies.

Persoonlijke trainingsschema’s

De Garmin Forerunner 45 en 745 dienen allebei als je persoonlijke coach. Je kunt persoonlijke trainingsschema’s opstellen en geavanceerde work-outs inladen. Met de Garmin Coach app heb je altijd een virtuele trainer tot je beschikking.

Wat je doelen ook zijn, met deze sporthorloges word je gemotiveerd om ze te behalen.

Je kunt met beide sporthorloges een persoonlijk trainingsplan opstellen.

Belangrijke verschillen

De Garmin Forerunner 745 is heel wat prijziger dan de Garmin Forerunner 45. Dit zie je onder andere terug in de uitgebreidere functionaliteiten van dit luxere exemplaar. We zoomen in op een aantal van de deze verschillen.

Statistieken

De Forerunner 745 is bij uitstek geschikt voor vergevorderde sporters met focus op gezondheid en prestatie. Je ontvangt dagelijks work-out suggesties en kunt de resultaten tot in detail analyseren.

De statistiekfuncties zijn echt super uitgebreid, zodat je zelfs per minuut kunt gaan kijken hoe je ervoor staat. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld tempo strategieën laten adviseren.

Met de Forerunner 45 kun je ook veel statistieken meten, maar niet zoveel als met de Forerunner 745. Je meet met deze basishorloge de belangrijkste onderdelen, maar kunt minder gemakkelijk details uitlezen die bijdragen aan prestatiedoelen.

De Forerunner 45 is daarom meer een instapmodel, terwijl de Forerunner 745 zich erop richt om persoonlijke records te breken met gedetailleerder trainingsadvies.

Met de Forerunner 745 kun je gedetailleerder statistieken bekijken dan met de Forerunner 45.

Design

Het uiterlijk van beide sporthorloges vertoont op het oog veel gelijkenissen. Ze hebben beide een ronde horlogekast en rubberen bandje. Ze zijn beide verkrijgbaar in zwart, wit en lavarood. De Forerunner 745 is tevens verkrijgbaar in tropisch groen en de Forerunner 45 in blauw.

Het glas van de Garmin Forerunner 745 is gemaakt van Corning Gorilla Glass DX, terwijl de Forerunner 45 is voorzien van chemisch gehard glas.

Deze eerste soort laat minder vingerdrukken achter, is steviger en minder krasgevoelig. Hier is de Forerunner 745 dus in het voordeel. Ook de schermresolutie is bij deze sporthorloge iets hoger. Wel zijn beide sporthorloges goed te lezen, ook wanneer de zon erop schijnt.

Qua gewicht zit de Forerunner 45 weer lichter om de pols: 32 gram (small) of 36 gram (large) tegenover 47 gram. Logisch, want de behuizing van de Forerunner 45 is iets kleiner, namelijk 39 mm (small) of 42 mm (large) tegenover 44 mm bij de Forerunner 745. Groot voordeel aan de Forerunner 45 is dat je keuze hebt uit twee maten.

De Forerunner 745 heeft en sterker en helderder scherm. De Forerunner 45 is kleiner gebouwd en is lichter in gewicht.

Batterij

De batterij van de Garmin Forerunner 745 gaat net iets langer mee dan de batterij van de Garmin Forerunner 45. Dat verschil is voornamelijk te merken wanneer de GPS-modus aanstaat, want hier houdt de 745 het tot drie uur langer vol.

Zonder GPS-modus in de smartwatch-modus gaan beide modellen tot zeven dagen mee. Uiteindelijk geen gigantische verschillen, maar mocht de batterijduur voor jou hoog in het vaandel staan dan is de Forerunner 745 een net iets betere keuze.

De Forerunner 747 gaat tot 3 uur langer mee in GPS-modus.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 45?

De Garmin Forerunner 45 is een uitstekend instapmodel voor de beginnende hardloper. Je kunt er alle belangrijke basismetingen mee doen en hem gebruiken als virtuele coach en trainingstool. Het is een compacte en gebruiksvriendelijke sporthorloge die prijstechnisch gezien een aantrekkelijke keuze is.

Voor beginnende hardlopers die een kwalitatief en budgetvriendelijk instapmodel zoeken.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 745?

Prestatiegerichte hardlopers kiezen het beste voor de Garmin Forerunner 745. Met uitgebreide work-out suggesties en een gedetailleerde analyse van je prestaties kun je je trainingsdoelen optimaal monitoren. Het prijskaartje ligt wat hoger, maar als dat voor jou geen probleem is dan is deze investering absoluut de moeite waard.

Voor prestatiegerichte hardlopers die een multifunctioneel model zoeken waarmee ze hun prestaties in detail kunnen afstemmen en monitoren.

Conclusie

Beide Garmins zijn kwalitatieve modellen waarmee je je sportprestaties naar een hoger level tilt. De Garmin Forerunner 45 is een basic model voor beginnende hardlopers die meer inzicht willen krijgen in hun resultaten.

De Garmin Forerunner 745 legt juist focus op premium functies voor het zo gedetailleerd mogelijk analyseren en bijstellen van je trainingen.

Met de Garmin Forerunner 45 kies je voor:

  • Een gedegen instapmodel
  • Een lichtgewicht design met keuze uit twee maten horlogekast
  • Een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding voor beginnende hardlopers

Met de Garmin Forerunner 745 kies je voor:

  • Uitgebreide en zeer specifieke metingen voor fanatieke sporters
  • Het optimaal afstemmen van sportprestaties en trainingsdoelen
  • Een krasvrije horlogekast met hoge schermresolutie
  • Een uitstekende batterijduur
vs