Garmin Forerunner 745 vs Garmin Venu SQ

Uitgebreide vergelijking

De Forerunner 745 en de Venu SQ zijn allebei modellen van het topmerk Garmin. Het eerste dat opvalt is het verschil in uiterlijk. Dit is echter niet het enige verschil, want ook op het gebied van functionaliteiten zijn er een aantal zaken anders.

Tijd om erop in te zoomen. We kijken naar de overeenkomsten en verschillen en vertellen je wanneer welke van deze twee sporthorloges de beste keuze is.

De overeenkomsten

Ze blinken bijvoorbeeld beide uit in uitstekende GPS-functies, zoals je van Garmin mag verwachten. Verder zijn er nog een aantal andere belangrijke overeenkomsten.

Functies

Beide modellen zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties voor het meten van sportprestaties. Denk aan optische hartslagmeting, snelheid, calorieën en afstand, maar ook aan smartwatch functies zoals het meten van de slaapduur en -kwaliteit.

De GPS-functies werken optimaal, met livetracking voor het doorsturen van je locatie. Er zijn tal van geïntegreerde trainingsfuncties, zoals intervaltraining en afgestemde work-outs. Ook kunnen ze beide automatisch pauzeren.

De basisfuncties van beide Garmins komen goed overeen.

Connectiviteit

Met beide sporthorloges kun je contactloos betalen via Garmin Pay. Zo kun je je sporthorloge ook als smartwatch gebruiken. Ze zijn te connecten met Android en iOS en hebben een ingebouwde wifiverbinding, alsook bluetooth.

Ze zijn compatibel met interessante apps voor work-outs en muziek, waaronder MyFitnessPal, Runkeeper, Strava en Spotify. Via de Garmin Connect app houd je alle resultaten nauwkeurig bij.

Beide modellen zijn voorzien van functies voor wifi, contactloos betalen en het koppelen van apps.

Muziek

De Garmin Forerunner 745 en de Garmin Venu SQ hebben beide een ingebouwde muziekspeler. Je kunt afspeellijsten op je smartphone of computer gemakkelijk synchroniseren. Vervolgens kun je een hoofdtelefoon met bluetooth technologie aansluiten op het sporthorloge.

Beide modellen hebben gemakkelijke muziekbediening en voldoende opslagruimte voor tal van afspeellijsten.

De belangrijkste verschillen

Er zijn een aantal opvallende verschillen tussen de Garmin Forerunner 745 en de Venu SQ. Grote kans dat als je deze ontdekt dat je daarna meteen weet welke van deze twee sporthorloges het beste bij je past.

Design

Het grootste verschil tussen de Forerunner 745 en de Venu SQ zit hem toch wel in de uitstraling. De Forerunner 745 heeft namelijk een ronde horlogekast en de Venu SQ (square) een rechthoekige horlogekast.

De Forerunner 745 weegt 47 gram en de Venu SQ weegt 37,6 gram. Lichter in gewicht wordt vaak beschouwd als comfortabeler om de pols, al is het een persoonlijke mening of iemand een vierkant of rond model fijner vindt.

De 1,2 inch Garmin Venu SQ heeft een touchscreen, de 1,3 inch Garmin Forerunner 745 heeft dat niet. Deze is te bedienen via gemakkelijke knoppen. Wat hierin je voorkeur geniet is natuurlijk ook een persoonlijke keuze.

Qua kleur horlogebandje kies je bij de Forerunner 745 uit zwart, wit, mintgroen en lavarood. De Venu SQ is verkrijgbaar in zwart, grijs, wit, paars, beige en blauw, optioneel met horlogerand in de tinten goud, zilver of rosé.

De Forerunner 745 heeft een ronde horlogekast (geen touchscreen), de Venu SQ heeft een rechthoekige horlogekast (wel touchscreen).

Functies

De Garmin Forerunner 745 is de absolute winnaar als het aankomt op functionaliteiten. Zo heeft hij extra opties die de Garmin Venu SQ niet heeft, waaronder het meten van de hersteltijd, het meten van grondcontacttijd en meldingen over onregelmatige hartslag. Ook heeft hij een ingebouwd kompas, gyroscoop en thermometer.

De Garmin Forerunner 745 is uitgebreider in functies dan de Garmin Venu SQ.

Doelgroep

Uit de verschillen in functies heb je het wellicht al een beetje kunnen opmaken, de Forerunner 745 is gericht op prestatiegerichte sporters. De Garmin Venu SQ daarentegen bevat alle basisfuncties die beginnende tot regelmatige sporters nodig hebben, maar is dus een stuk minder uitgebreid. De modellen richten zich dus op een ander type sporter.

De Garmin Forerunner 745 is met zijn uitgebreide functies voor metingen en afstemmen van work-outs gericht op de prestatiegerichte sporter, de Garmin Venu SQ op de beginnende tot regelmatige sporter die graag meer inzicht in basisresultaten wil.

Eindoordeel

Zowel de Garmin Forerunner als de Garmin Venu SQ zijn uitstekende sporthorloges, ieder met focus op een andere doelgroep. Dit is ook terug te zien in de prijscategorieën. Je kunt op basis van model, budget en/of functies beslissen welke van deze twee het beste bij je past.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 745?

Dit sporthorloge is de ideale keuze voor prestatiegerichte sporters. Je kunt er nauwkeurig tal van metingen mee doen en krijgt op basis van je resultaten afgestemde work-outs. Zo werk je effectief naar doelen toe. Alle gegevens kun je tot in detail analyseren.

Met de Garmin Forerunner 745 kies je voor:

  • Ronde horlogekast
  • Afgestemde trainingsschema’s en gedetailleerde analyses
  • Een sporthorloge voor de prestatiegerichte sporter

Waarom kiezen voor de Garmin Venu SQ?

De Garmin Venu SQ is een uitstekend lichtgewicht instapmodel waarmee je alle belangrijke basismetingen kunt uitvoeren. Dit model is verkrijgbaar in meerdere kleuren en valt op door de rechthoekige horlogekast. Past dit bij je smaak, dan is deze gebruiksvriendelijke sporthorloge een goede keuze.

  • Rechthoekige horlogekast
  • Alle belangrijke basismetingen
  • Een sporthorloge voor beginnende tot regelmatige sporter
vs