Garmin Forerunner 745 vs Garmin Vivoactive 4

Uitgebreide vergelijking

Garmin is een vooraanstaande naam op het gebied van sporthorloges. Voor zowel professioneel als recreatief gebruik zijn de sporthorloges van Garmin geschikt.

De Garmin Forerunner 745 en Garmin Vivoactive 4 zijn erg populair en hebben veel met elkaar gemeen. Daarom testen we beide modellen zodat je kunt bepalen welke Garmin sporthorloge het best bij jou past.

De overeenkomsten

De Garmin Forerunner 745 en Garmin Vivoactive 4 hebben veel overeenkomsten. Dit komt doordat Garmin de afgelopen jaren een goed idee heeft gekregen van wat gebruikers het belangrijkst vinden.

Tracking

Zo kun je met allebei de Garmin sporthorloges de meest uiteenlopende, sportieve activiteiten beoefenen én tracken. Zwemmen, hardlopen en fietsen horen daar onder andere bij. Vanwege de optical hartmonitor kun je onder water je hartslag blijven meten. En dat kan met de waterproof rating tot wel 50 meter diep genoeg.

Beide modellen beschikken over een optical hartmonitor en kunnen tot wel 50 meter onder water

GPS-technologie

De termen GLONASS en Galileo zeggen je misschien weinig. Ze spelen echter een belangrijke rol. Doordat beide modellen van deze nieuwe GPS-technologie voorzien zijn, is de GPS preciezer dan bij oudere Garmin modellen.

Beide modellen maken gebruik van de snelste en beste GPS technolgie

Hartslagmeting & muziek

Het meten van de hartslag gaat op zowel de Forerunner als de Vivoactive met dezelfde technologie via de pols. Dit betekent dan ook dat de metingen net zo precies zijn.

Muziek luister je net zo fijn op de Garmin Forerunner 745 als op Garmin Vivoactive 4. Met een capaciteit tot 500 nummers en luistertijd (op de accu) van wel zes uur, kun je een marathon op je eigen muziek rennen.

Garmin Connect IQ

Ten slotte zijn beide modellen voorzien van Garmin Connect IQ. Dit is het platform waarmee je verschillende andere apps aan je Garmin sporthorloge kunt koppelen. Voorbeelden hiervan zijn Spotify, Nuki of je favoriete hardloop app. En betalen met je horloge? Dat doet je met de ingebouwde NFC-chip met een handomdraai!

Kortom, in de basis zijn de Garmin Forerunner 745 en Garmin Vivoactive 4 krachtig. De functies die je waarschijnlijk het meest gebruikt, zijn bij allebei de sporthorloges aanwezig.

De verschillen

Op verschillende aspecten verschillen de Garmin Forerunner 745 en Garmin Vivoactive 4 van elkaar. Dat begint bij de prijs, wat het gevolg is van de extra functionaliteiten die op de Garmin Forerunner 745 te vinden zijn.

Sportieve functies

De Garmin Forerunner 745 is duurder doordat het nog meer sportieve functies bevat. Zo heeft de Garmin Forerunner 745 aparte functies voor bergbeklimmen, open water zwemmen, pacers, sprinters en andere activiteiten.

Hardlopers krijgen meer inzicht in hun prestaties vanwege de aanwezigheid van Advanced Running Dynamics en Training Load data. Zelfs is het mogelijk om met de Garmin Forerunner 745 te navigeren (point-to-point). Elke dag een suggestie van je sporthorloge welke workout het best voor je is? Ook dat is alleen met de Garmin Forerunner 745 mogelijk.

Houd jij van data, analyses en navigeren via jouw sporthorloge? Ga dan voor de 745.

Touchscreen

De Garmin Vivoactive 4 heeft daarentegen een handig touchscreen waar je bij de Garmin Forerunner 745 uitsluitend de sporthorloge met de knoppen kunt bedienen. Garmin heeft er dan ook voor gekozen om het scherm van de Garmin Vivoactive 4 net wat groter te maken en van een hogere resolutie te voorzien.

De Vivoactive 4 heeft een groter scherm en touchscreen bediening.

Opladen

Over het algemeen hoef je de Garmin Vivoactive 4 minder vaak op te laden dan de Garmin Forerunner 745. Bij de Garmin Vivoactive 4 gaat de GPS-batterij 2 uur langer mee en de smartwatch batterij 1 dag langer.

De Garmin Vivoactive 4 is uitgerust met een grotere accu die net iets langer mee gaat

Waarom zou je voor de Garmin Forerunner 745 moeten kiezen?

Kies voor de Garmin Forerunner 745 als je zoveel mogelijk inzicht in je sportieve prestaties wilt krijgen. Dit model is vanwege de aanwezigheid van Advanced Running Dynamics ideaal als je wilt ontdekken waar je jezelf tijdens het hardlopen kunt verbeteren.

Klim of zwem je en wil je dit met je sporthorloge kunnen tracken? Dan kun je dit alleen met de Garmin Forerunner 745 doen.

Waarom zou je voor de Garmin Vivoactive 4 moeten kiezen?

Kies voor de Garmin Vivoactive 4 als je een gebruiksvriendelijk sporthorloge wilt dat je middels een touchscreen kunt bedienen. Als het niet nodig is om extra inzicht te krijgen in je prestaties, is het onnodig om meer voor de duurdere Garmin Forerunner 745 te betalen.

Het tracken van een hardloopwedstrijd of je hartslag als 20 meter diep duikt, is met de Garmin Vivoactive 4 net zo makkelijk.

Conclusie

Met de bovenstaande informatie op zak heb je een goed idee kunnen krijgen van de verschillen en overeenkomsten tussen de Garmin Forerunner 745 en Garmin Vivoactive 4. Laten we kort de belangrijkste punten doornemen:

Kies voor de Garmin Forerunner 745 als je:

  • Maximaal inzicht in je sportieve prestaties wilt krijgen
  • Wilt kunnen navigeren met het sporthorloge
  • Je sportieve prestaties op basis van data wilt kunnen verbeteren

Kies voor de Garmin Vivoactive 4 als je:

  • Een sporthorloge met touchscreen wilt bedienen
  • Een betaalbaar alternatief voor de Garmin Forerunner 745 zoekt
  • Een groter scherm met een betere resolutie belangrijk vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs