Garmin Forerunner 745 vs Polar Grit X

Uitgebreide vergelijking

Ben je in je zoektocht naar een goed sporthorloge de Garmin Forerunner 745 en de Polar Grit X tegengekomen? Wellicht is het je opgevallen dat de prijzen vergelijkbaar zijn, maar hoe zit dat met de functies?

In dit artikel vertellen we je over de overeenkomsten en verschillen tussen deze modellen, zodat je zelf een weloverwogen keuze maakt welke sporthorloge het beste bij je past.

Overeenkomsten

Zowel de Garmin Forerunner 745 als de Polar Grit X zijn sporthorloges voor prestatiegerichte sporters. Op het gebied van basisfuncties mag je dan ook zeker veel gelijkenissen verwachten. Beide sporthorloges zijn tevens te gebruiken als smartwatch.

Functionaliteiten

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Grit X zijn beide goede keuzes voor prestatiegerichte hardlopers. Ze zijn voorzien van activity tracking en kunnen geavanceerde metingen doen.

Op die manier kun je je sportprestaties optimaliseren en op basis van je doelen trainingsschema’s samenstellen. Je krijgt daarnaast ook suggesties voor work-outs.

De GPS-functies werken bij beide modellen uitstekend. Ze kunnen ook hoogte meten en live locatie delen en zijn beide voorzien van een bluetooth verbinding. Naast hardlopen zijn ze allebei ook erg geschikt voor fietsen, fitness, zwemmen en triatlon.

Beide modellen hebben alle functies die je mag verwachten van een prestatiegerichte sporthorloge.

Design

De schermdiagonaal van beide modellen is 1,2 inch. Tevens hebben ze beide een resolutie van 240 x 240px. De horlogekasten zijn voorzien van Gorilla Glass, dat werend is tegen vingervlekken, krassen en andere beschadigingen.

De schermdikten komen vrijwel overeen met een minimaal verschil van 0,3 millimeter. De Garmin Forerunner 745 is 13,3 mm en de Polar Grit X is 13 mm dik.

De horlogebandjes zijn van kunststof en zijn verwisselbaar. Standaard zijn ze allebei te verkrijgen in wit en zwart. De Polar Grit X is tevens verkrijgbaar in legergroen en de Garmin Forerunner 745 in tropisch groen en lavarood. Bij beiden genoeg keuze in kleur dus.

De schermen van beide modellen zijn qua kwaliteit en omvang vrijwel identiek.

Prijs

Wanneer je twijfelt tussen twee sporthorloges dan kan de prijs in sommige gevallen een doorslaggevende factor zijn, zeker als ze qua functionaliteiten veel overeenkomen.

De Garmin Forerunner 745 is net ietsje prijziger, maar het verschil is verwaarloosbaar. Het is daarom slim om dieper in de verschillen te duiken om te beslissen welke van deze twee sporthorloges het beste bij je past.

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Grit X vallen in dezelfde prijscategorie.

Verschillen

Juist bij deze twee vergelijkbare sporthorloges kunnen de kleine verschillen de doorslag geven bij je keuze voor een van de twee modellen. We vertellen je er meer over.

Suggesties voor work-outs

Hoewel beide modellen suggesties geven voor goede work-outs, blinkt de Garmin Forerunner 745 hier iets meer in uit. Deze geeft namelijk aanbevelingen op basis van je recente trainingen.

Dagelijks ontvang je een afgestemd trainingsschema waarmee je je voorgaande resultaten nóg verder kunt verbeteren. Bij de Polar Grit X moet je wat meer handmatig uitzoeken.

De Forerunner 745 beveelt work-outs aan op basis van recente trainingen. De Grit X geeft meer algemenere suggesties.

Extra functionaliteiten

De Garmin Forerunner 745 is voorzien van cadanssensor, gyroscoop en bloed-zuurstofmeter. Ook detecteert het sporthorloge automatisch activiteiten wanneer je ergens aan begint. Dit ontbreekt bij de Polar Grit X. De Garmin Forerunner is daarmee net iets uitgebreider in functionaliteiten.

De Garmin Forerunner 745 is net iets uitgebreider in metingen dan de Polar Grit X.

Gewicht en touchscreen

We hadden je al verteld over de overeenkomsten in het design. Toch zijn er ook een paar verschillen die het benoemen waard zijn. De Polar Grit X is in tegenstelling tot de Garmin Forerunner 745 voorzien van touchscreen.

De Forerunner 745 kan gemakkelijk bediend worden via drukknoppen. Wat je voorkeur heeft is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Daarnaast het gewicht. De Polar Grit X is wat robuuster met een gewicht van 64 gram. De Garmin Forerunner weegt 47 gram. De Forerunner zit dus lichter om de pols. De Polar Grit X heeft daarnaast een always-on display, de Garmin Forerunner 745 niet.

De Garmin Forerunner 745 heeft geen touchscreen, de Polar Grit X wel. Deze tweede is echter wel wat zwaarder met een gewicht van 64 gram tegenover 47 gram.

Weersomstandigheden

De Polar Grit X is speciaal ontworpen voor sporters die actief zijn in extreme weersomstandigheden. Hij kan goed tegen temperatuurverschillen en schokken. Extreme sporters kiezen dan ook liever voor de Grit X.

Ook zwemmers komen beter uit met dit model, omdat hij een waterdichtheidsclassificatie heeft tot 100 meter. De Forerunner 745 kan tot 50 meter diep.

De Grit X kan de meest heftige (weers)omstandigheden doorstaan. De Forerunner 745 is ook sterk, maar de Grit X komt net iets beter uit de bus.

Batterijduur

Last but not least, de batterijduur. De Grit X is hierbij de overduidelijke winnaar met een batterij die tot 40 uur meegaat wanneer de GPS aanstaat. De Forerunner 745 moet het met meer dan de helft minder doen, hij gaat tot 16 uur mee zonder opladen. In de energiebesparende stand gaan beide sporthorloges circa een week mee.

Wanneer de GPS aanstaat, gaat de Grit X tot 40 uur mee. De Forerunner 745 gaat tot 16 uur mee.

Eindoordeel

Zowel de Garmin Forerunner 745 als de Polar Grit X zijn uitstekende sporthorloges waarmee je nauwkeurige metingen kunt verrichten. Qua prijs vallen ze in dezelfde categorie. Ze hebben enkele kleine verschillen die voor jou doorslaggevend kunnen zijn in je keuze.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 745?

Dit sporthorloge voor de prestatiegerichte hardloper is ideaal wanneer je je trainingsschema’s zo goed mogelijk wil afstemmen op je prestaties en wanneer je alle resultaten tot in detail wil analyseren.

Je krijgt work-outs aanbevolen op basis van eerdere resultaten. Dit horloge is licht in gewicht en gebruiksvriendelijk.

Met de Garmin Forerunner 745 kies je voor:

  • Gedetailleerd resultaten monitoren
  • Afgestemde trainingsschema’s op basis van prestaties
  • Een lichtgewicht sporthorloge
Voor prestatiegerichte sporters die hun trainingsschema zo nauwkeurig mogelijk willen afstemmen op hun eerdere resultaten.

Waarom kiezen voor de Polar Grit X?

Dit model is voorzien van touchscreen en is net als de Forerunner een goede keuze voor de prestatiegerichte sporter. Dit sporthorloge is bij uitstek geschikt voor sporters die in veel verschillende weersomstandigheden trainen. Hij kan goed tegen schokken en is waterbestendig tot een diepte van maar liefst 100 meter.

Met de Polar Grit X kies je voor:

  • Gedetailleerd resultaten monitoren
  • Een extreem lange batterijduur, ook wanneer GPS aanstaat
  • Een robuust horloge dat bestand is tegen vrijwel alle weersomstandigheden
Voor prestatiegerichte sporters die op zoek zijn naar een robuust sporthorloge dat tegen een stootje kan.
vs