Garmin Forerunner 745 vs Polar Vantage V2

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Vantage V2 zijn allebei uitstekende sporthorloges voor de actieve hardloper. Ze vallen beide in dezelfde prijscategorie en hebben veel overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen.

In dit artikel duiken we in de functies van beide modellen, zodat je zelf kiest welke van deze twee topmodellen het beste bij je past.

Overeenkomsten

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Vantage V2 richten zich allebei op de prestatiegerichte sporter. Qua basisfuncties mag je daarom veel overeenkomsten verwachten. Beide modellen zijn naast het tracken van sportprestaties ook geschikt als smartwatch.

Geavanceerde metingen

Het bijhouden van activiteiten is zowel met de Forerunner 745 als de Vantage V2 een groot gemak. Ze meten afstanden en hoogte, tempo, calorieën, hartslag en zuurstofniveau. Ook bieden ze een stress- en slaaprapportage.

Je kunt doelen instellen en meten in hoeverre je die behaald hebt. Bovendien zijn de GPS-functies erg nauwkeurig, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is wanneer je vaak gaat sporten in de buitenlucht.

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Vantage V2 zijn voorzien van de belangrijkste functies die je van een prestatiegericht sporthorloge mag verwachten.

Design

De resolutie is 240 x 240 pixels en de schermdiagonaal 1,2 inch. De dikte komt vrijwel overeen met een verschil van slechts 0,3 mm. De Polar Vantage V2 is namelijk 13 mm dik, de Garmin Forerunner 745 13,3 mm dik.

Ze zijn beide voorzien van rubberen horlogebandje dat optimaal af te stellen is op de dikte van de pols. Het sterke scherm is water-, stof- én schadebestendig.

De omvang van het scherm is bij beide modellen 1,2 inch. Ook qua dikte en horlogebandje komen ze vrijwel overeen.

Prijscategorie

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Vantage V2 behoren allebei tot topklasse sporthorloges. Op het moment dat je twijfelt tussen twee sporthorloges dan kan de prijs een doorslaggevende factor zijn. Bij deze modellen is het prijsverschil echter minimaal. De Forerunner 745 is net een paar tientjes prijziger.

De Garmin Forerunner 745 en de Polar Vantage V2 vallen in dezelfde prijscategorie.

De belangrijkste verschillen

Het is nu duidelijk dat beide modellen tot de toppers onder sporthorloges behoren. Wat zijn dan de verschillen die de doorslag kunnen geven in je keuze?

Doelen en herstel

Met beide modellen kun je doelen en work-outs instellen. De Garmin Forerunner 745 blinkt hier iets meer in uit, omdat deze sporthorloge dagelijks suggesties van work-outs geeft op basis van jouw trainingsdoelen. Echt ideaal, want zo krijg je dus dagelijks een aanbevolen trainingsprogramma en kun je je 100% concentreren op de uitvoering daarvan.

Ook is de Forerunner 745 voorzien van auto-pauze functie, waardoor die automatisch detecteert wanneer je een training hebt gepauzeerd. Bij de Polar Vantage V2 moet je handmatig pauzeren.

Qua herstelaanbevelingen is de Polar Vantage V2 in het voordeel. De functie Training Load Pro toont de mate van trainingsbelasting, zowel op het gebied van cardio als spierbelasting. Aanbevelingen worden heel nauwkeurig berekent op basis van je sportprestaties en belasting.

Beide modellen bezitten essentiële functies voor doelen en herstel, maar de Garmin Forerunner 745 focust vooral op gepersonaliseerde work-out suggesties, terwijl de Polar Vantage V2 uitblinkt in het geven van gepersonaliseerd hersteladvies.

Overige functies

De Forerunner 745 is voorzien van auto-pauze functie, waardoor die automatisch detecteert wanneer je een training hebt gepauzeerd. Bij de Polar Vantage V2 moet je handmatig pauzeren.

Daarnaast is de Forerunner voorzien van live tracking, zodat je altijd live je locatie door kan sturen. Bovendien kan dit sporthorloge de temperatuur meten. Al met al heeft de Forerunner 745 net wat meer gespecialiseerde functies dan de Polar Vantage V2.

De Garmin Forerunner 745 is net wat uitgebreider in functies dan de Polar Vantage V2.

Design

Ook in het design zien we een aantal belangrijke verschillen. Allereerst de kleur, de Garmin Forerunner 745 is verkrijgbaar in zwart, wit, mintgroen en lavarood. De Polar Vantage V2 is verkrijgbaar in zwart, grijs en legergroen. Qua opvallende kleuren heb je met de Forerunner 745 dus meer keuze.

Dan het scherm, de Polar Vantage V2 is voorzien van touchscreen, de Garmin Forerunner 745 niet. Deze moet je bedienen met een knop aan de zijkant. Hier gaat het natuurlijk maar net om wat je voorkeur heeft. De Vantage V2 heeft bovendien een always-on display.

De Forerunner 745 is lichter in gewicht, namelijk 47 gram tegenover 52 gram. Een lichter model zit vaak wat comfortabeler om de pols.

De Garmin Forerunner 745 is lichter in gewicht en heeft meer keuze in kleur. De Polar Vantage V2 heeft daarentegen een touchscreen en always-on display.

Verbinding

Beide modellen zijn voorzien van bluetooth. Het voordeel van de Garmin Forerunner 745 is dat deze tevens kan verbinden via wifi, dat kan de Polar Vantage V2 niet. Deze kan dan juist wel weer automatisch draadloos synchroniseren, terwijl je dit bij de Forerunner 745 handmatig (draadloos) moet doen.

De Garmin Forerunner 745 is uitgerust met de mogelijkheid om middels wifi te verbinden. Hij kan in tegenstelling tot de Polar Vantage V2 echter niet automatisch synchroniseren met een computer en/of smartphone.

Batterijduur

De standaard batterijduur is bij beide modellen zeven dagen, maar wanneer het aankomt op gebruik met GPS dan is de Polar Vantage V2 de duidelijke winnaar. Deze gaat tot 40 uur mee zonder opladen, terwijl de Garmin Forerunner 16 uur meegaat.

De Polar Vantage V2 gaat tot 24 uur langer mee tijdens gebruik van GPS.

Eindoordeel

Zowel de Garmin Forerunner 745 als de Polar Vantage V2 zijn uitstekende sporthorloges voor de prestatiegerichte sporter. Ze vallen in dezelfde prijscategorie en blinken ieder uit in bepaalde functies. Hierbij nog een korte opsomming met redenen om juist voor een van de twee sporthorloges te kiezen.

Waarom kiezen voor Garmin Forerunner 745

De Garmin Forerunner 745 is ideaal voor het nauwkeurig bijhouden van tal van metingen. Het fijne sporthorloge geeft op basis van eerdere trainingen compleet afgestemde work-outs om je resultaten te verbeteren. Ook de Garmin App is erg handig, want hiermee zie je in een oogopslag alle prestaties.

Met de Garmin Forerunner 745 kies je voor:

  • Nauwkeurig doelen stellen en work-outs afstemmen
  • Uitstekende GPS-functies
  • Een lichtgewicht sporthorloge
Voor prestatiegerichte sporters die hun trainingsschema zo nauwkeurig mogelijk willen afstemmen op doelen en eerdere prestaties.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage V2?

De Polar Vantage is voorzien van touchscreen en heeft een uitstekende batterijduur, zelfs als de GPS aanstaat. Hij synchroniseert automatisch alle belangrijke gegevens. Bovendien is dit een uitstekende keuze als je op basis van hersteladvies je trainingen wilt optimaliseren. Net zoals Garmin heeft Polar ook een hele handige app waarmee je je gevens kunt synchroniseren en inzien.

Met de Polar Vantage V2 kies je voor:

  • Gedetailleerd resultaten monitoren
  • Extreem lange batterijduur, ook met GPS
  • Focus op gepersonaliseerd hersteladvies

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs