Garmin Forerunner 935 versus Garmin Fenix 5 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 935 vs Garmin Fenix 5

Uitgebreide vergelijking

Eerder bespraken we in aparte artikelen de Garmin Forerunner 935 en de Garmin Fenix 5. Beiden zijn sporthorloges van het merk Garmin die speciaal ontwikkeld zijn voor multisporters. Beide horloges bevatten onder andere hartslagmeting op basis van pols, een barometrische hoogtemeter, kompas, gyroscoop, versnellingsmeter en thermometer.

Lees dit artikel om een goed beeld te krijgen van de belangrijkste verschillen tussen de Garmin Forerunner 935 en de Garmin Fenix 5. Zo zul je een goede aankoopkeuze kunnen maken.

Waarin zit hem het verschil?

Deze 2 sporthorloges zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd zowel in functionele als in uiterlijke zin. Ze bieden je alles wat je wilt op het gebied van connectiviteit, trainingsfuncties en prestatiestatistieken. Met hun lange batterijlevensduur en comfortabel ontwerp, zijn ze ook uitstekende dagelijkse activiteitstrackers.

Dan nu de verschillen:

Materiaal en design

De Fenix 5-lijn is er in drie varianten. Naast de standaard Fenix 5 bestaat er een kleinere versie, de 5s (met name gericht op dames) en een grotere, luxe versie, de 5X. Alle drie zijn ze voorzien van een verscheidenheid aan roestvrijstalen afwerkingen, glazen of saffierglaslensmateriaal en kleurrijke horlogebandcombinaties.

De horloges lijken veel op elkaar, maar de Garmin Forerunner 935 is wat dunner en lichter en zal ook minder goed tegen een stootje kunnen aangezien dit hardloophorloge van plastic materiaal is gemaakt.

De prijs

Hoewel de prijzen per aanbieder kunnen verschillen kun je er vanuit gaan dat de Garmin Fenix 5 over het algemeen iets hoger geprijsd is vanwege de hoogwaardigere materialen waarvan het sporthorloge is gemaakt. Beide horloges zijn echter hoog geprijsd en met name gericht op de professionele hardloper die het hoge aankoopbedrag over heeft voor de functionaliteit.

WiFi

De Garmin Forerunner 935 heeft standaard WiFi-connectiviteit. Met behulp van deze optie kun je het horloge gemakkelijk via WiFi verbinden en contact maken met andere producten. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale weegschaal van Garmin aan de Garmin Forerunner 935 verbinden, zodat ook je gegevens over je gewicht worden bijgehouden.

Daarnaast kun je de opgeslagen gegevens op het horloge op eenvoudige wijze overbrengen naar een ander apparaat dat gebruik maakt van WiFi. Dit scheelt dus een hoop gedoe met kabeltjes of Bluetooth.

De Garmin Fenix 5 heeft standaard geen Wifi. Alleen de duurdere modellen met Sapphire (een speciaal krasvrij glas) hebben deze optie. Let daar dus goed op bij de aanschaf.

Batterij

Als de GPS is ingeschakeld, blijft de Forerunner 935 maximaal 24 uur of 60 uur werken in de UltraTrac-modus (geen continue GPS verbinding) voor batterijbesparing. De Fenix 5 wordt geleverd met vergelijkbare batterijspecificaties. Het enige verschil is dat UltraTrac 75 uur zal doorgaan.

Let wel op. De alternatieve Fenix 5 versies, de 5s en de 5X, presteren qua batterijverbruik minder dan de 935.

Duiken

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat deze horloges nat worden van binnen. De hele Fenix 5-lijn is waterdicht is tot 100 meter. De Forerunner 935 zal waterdruk overleven tot diepten van ongeveer 50 meter.

Gewicht

Standaard meet de Fenix 5 47.0 x 47.0 x 15.5 mm en weegt 85 gram. De Forerunner 935 komt op 46,5 x 53,8 x 13,9 mm en weegt slechts 49 gram. Dit horloge is ongelooflijk comfortabel om 24/7 te dragen. Na een dag of twee vergeet je dat het om je pols zit.

De Garmin Forerunner 935 vs Garmin Fenix 5: Welke voor wie?

Die vraag is in zijn algemeenheid moeilijk te beantwoorden want het blijft in dit geval toch vooral een kwestie van smaak. Beide horloges zijn geschikt voor een doelgroep van professionele hardlopers en kennen nagenoeg dezelfde functionaliteiten. Ook uiterlijk lijken ze sterk op elkaar. Kortom, dit zijn twee van de beste sporthorloges die je kunt krijgen.

Wanneer je het uiterlijk van een horloge niet erg belangrijk vindt en het niet erg vindt als het horloge voornamelijk uit plastic is gemaakt, dan kun je beter voor de goedkopere Garmin Forerunner 935 kiezen. Ook vanwege de batterijduur en de standaard WiFi functie kun je beter voor dit horloge kiezen.

Heb je je keuze gemaakt? Schaf de juiste Garmin sporthorloge dan direct aan.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs