Garmin Forerunner 945 versus Garmin Forerunner 935 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Forerunner 945 vs Garmin Forerunner 935

Uitgebreide vergelijking

Garmin Forerunner 945 en Garmin Forerunner 935, twee sporthorloges uit het absolute topsegment van Garmin. Beide horloges zijn uitgeruste met een fors aantal functionaliteiten zoals gyroscoop, hartslagmeter, cadanssensor, GPS, barrometer en kompas. Veel beter dan deze horloges wordt het niet.

Voor de hardloper die twijfelt welke van beide sporthorloges hij zou moeten aanschaffen, hebben we ze hier allebei tot in detail vergeleken. Garmin Forerunner 945 versus Garmin Forerunner 935 dus.

Waarom ‘on the run’ gaan met de Garmin Forerunner 935?

De Forerunner 935 is op de markt gekomen begin 2017. Dit horloge vind je op internet voor een prijs rond de € 400. De Forerunner 945 is van 2019 en is dus nieuwer. De prijzen daarvan lopen uiteen maar op specialistische runningsites vonden we dit sporthorloge voor zo’n € 550. Toch wel € 150 duurder dus. Het prijsvoordeel van de Forerunner 935 versus de Forerunner 945 is niet te negeren.

Ondanks die lagere prijs heeft de Garmin Forerunner 935 echter ook weldegelijk een paar functionele voordeeltjes ten opzichte van de Forerunner 945. De 935 scoort met name wat beter op het aspect verbinding. We sommen een aantal zaken even voor je op:

 • Whoeha: de Garmin Forerunner 935 is lichter. 1 grammetje om precies te zijn. Hij is dan wel weer iets dikker. Dat is jammer.
 • Qua sensoring is de Forerunner 935 in tegenstelling tot de 945 uitgerust met een functie die de transpiratie op de huid kan meten, met vermelding van het intensiteit niveau van de ondernomen trainingen.
 • Ben jij een reiziger? Dit apparaat beschikt over een wereld timer waarmee je eenvoudig de tijd over de hele wereld kunt bepalen.
 • De 935 synchroniseert automatisch wanneer het horloge binnen bereik is van computer of smartphone. Er is bovendien sprake van uitrusting met de supersnelle maar ook betrouwbare en  wifi connectie.
 • Is je batterij kapot of functioneert die niet meer zo goed, is? Je kunt hem gewoon vervangen bij dit horloge.

Waarom dan toch de duurdere Garmin Forerunner 945 aanschaffen?

De 945 biedt zo’n beetje alle functies die een professionele hardloper en multisporter zich maar kan wensen. De meerwaarde ten opzichte van de Forerunner 935 is als volgt te omschrijven:

 • Het horloge beschikt over schadebestendig glas dat dun en licht is maar toch enorme krachten kan weerstaan. Het display is overigens altijd aan waardoor je dus direct data kunt aflezen. Je hoeft niet eerst een knop aan te raken.
 • Na het sporten kunnen de details van een training toegevoegd worden (zoals welke sport activiteit je beoefend hebt). Het apparaat geeft dan meer nauwkeurige info over bijvoorbeeld je gerealiseerde calorieverbranding. De 945 is ook een echte coach want er worden prestaties toegekend voor door jou bereikte doelstellingen. Je wordt vervolgens door je horloge aangemoedigd en gemotiveerd.
 • Minder kans dat je batterij zal opraken want de batterijduur van de 945 is in GPS modus anderhalf keer zo lang.
 • Men kan allerlei kaarten uploaden naar de Forerunner 945. Leuk voor wie graag onbekende plaatsen verkent.
 • De Garmin Forerunner 945 beschikt over een sensor die het bloed zuurstof niveau bepaalt dat wordt opgenomen in je spieren. Hoe meer je traint, des te beter dit niveau.
 • Hoewel de verbindingsmogelijkheden van de 945 minder zijn dan van de 935, beschikt dit apparaat wel over NFC. Dit maakt draadloze transacties zoals het doen van betalingen mogelijk.
 • Afgezien van een ingebouwde hartslagmeter kun je met de Garmin 945 ook connectie maken met een externe harstlagband voor nog nauwkeurigere meting.

Garmin Forerunner 945 spotify

Conclusie

Met de Garmin Forerunner 935 heb je een prijzig horloge met zeer veel functionaliteit. Toch bespaar je maar mooi € 150 ten opzichte van de Garmin Forerunner 945. En je kunt er echt prima mee hardlopen.

Geef die € 150 extra vooral uit wanneer je op zoek bent naar een echt lifestylehorloge want dat is de Forerunner 945. Door de toevoeging van onder andere muziek, kaarten en de mogelijkheid van betalen hoef je dit horloge helemaal niet meer af te doen.

Laat ons vooral weten welk van deze 2 sporthorloges jouw voorkeur geniet en wat daarvan de reden is. Laat gewoon even een bericht achter!

vs