Garmin Forerunner 965 vs Garmin Venu 2 Plus

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Forerunner 965 vs Garmin Venu 2 (Plus): een van de beste Garmin (lifestyle) smartwatches (even los van de zeer prijzige Mara-serie) tegenover een van de beste Garmin sporthorloges: dat moet wel een interessante strijd worden. Toch?

Gek genoeg: toch wel, inderdaad.

Want ook al zit er een flink prijsverschil tussen de twee horloges, door de verbeterde looks van de 965 is het best goed voor te stellen dat mensen die in de markt zijn voor een Venu 2 ook verleid kunnen worden door de Forerunner 965.

Laten we kijken wat deze twee top watches te bieden hebben.

Overeenkomsten tussen de Forerunner 965 en Garmin Venu 2 Plus

De Forerunner 965 en Venu 2 (Plus) hebben allebei zowel fysieke knoppen als een touchscreen voor de bediening en beschikken over een kleurrijk, scherp en helder AMOLED-display.

Ze zijn waterbestendig tot 50 meter (5 ATM) en hebben allebei quick release-bandjes met een breedte van 22 mm-bandjes (in het geval van de standaard Venu 2; dus niet de Plus-uitvoering).

Beide horloges hebben uitgebreide muziekfunctionaliteit met lokale opslag maar ook de mogelijkheid om offline playlists te streamen van Spotify, Deezer en YouTube Music.

Ze beschikken over vele sportprofielen, een hartslagmeter, ingebouwde GPS, een body battery-functie en een SpO2-meter.

Ze tracken allebei je slaapkwaliteit en geven je de volgende ochtend een slaapscore, waarbij je al je slaapfasen kunt inzien.

Via de health snapshot kun je op beide horloges een verzameling gezondheidsstatistieken binnen enkele minuten laten meten, waaronder HRV (hartslagvariabiliteit).

De horloges zijn compatibel met het adaptieve trainingsprogramma Garmin Coach en bevatten mooie, ondersteunende workoutanimaties en heat/body maps.

Natuurlijk kunnen ze meldingen van je smartphone ontvangen en kun je de weersverwachting bekijken.

Verder is het op beide toestellen mogelijk om draadloos te betalen via Garmin Pay.

Verschillen tussen de Garmin Forerunner 965 en Venu 2 (Plus)

Er zijn aardig wat overeenkomsten, maar zoals je mag verwachten met dit prijsverschil, bijna net zoveel verschillen…

Display, horlogekast en interface

Ook al hebben de twee horloges allebei een Amoled display, ze hebben niet hetzelfde formaat.

De Garmin Venu 2 (Plus) heeft een 1,3 inch display terwijl de Forerunner 965 een royaal 1,4 inch display heeft. Dat levert ook een verschil in pixels op: 416 x 416 pixels versus 454 x 454 pixels.

Ook is de kast van de Forerunner 965 groter. Deze meet 47 mm, tegenover de 45 mm van de (standaard) Venu 2, de 40 mm van de Venu 2s en de 43 mm van de Venu 2 Plus.  

Het materiaal van de bezels of sierranden is ook anders: die van de Venu 2 is van roestvrijstaal en die van de Forerunner 965 is gemaakt van titanium. 

Het ziet er allebei mooi uit maar de Forerunner 965 oogt net iets meer premium.

Verder verschilt het aantal knoppen: De Forerunner 965 heeft 5 fysieke knoppen terwijl de Venu 2 er 2 heeft en de Venu 2 Plus 3.

De Forerunner 965 is een tikkeltje zwaarder dan de Venu 2: 52 gram tegenover 49 gram. Het verschil met de Venu 2 Plus (51 gram) is minimaal.

Tenslotte heeft de interface van de Forerunner 965 een mooi update gehad, met wat visuele effecten en aantrekkelijke achtergronden bij het scrollen en tonen van de verschillende opties.

Allebei hebben ze een prachtig scherm, maar met zijn grotere formaat, titanium bezel en opgefriste interface is de Forerunner 965 de winnaar.

Sport & Health functies

Nu komen we bij de echt grote verschillen…

De Forerunner 965 heeft van alles bovenop de sportieve functies van de Venu 2.

Het zou te ver gaan om echt alles op te noemen. Maar hier is een aardig selectie van functies die de Forerunner 965 heeft en de Venu 2 (plus) niet:

 • Meer sportprofielen
 • Training Status en Training Load, maar ook Training Load Ratio, om je trainingsbelasting te kunnen afzetten tegen de lange termijn-trend.
 • HRV Status, die een betrouwbaardere HRV-beoordeling geeft
 • Hardloopvermogen en (andere) Running Dynamics aan de pols
 • Trainingsfitheid, die verschillende typen data gebruikt om je te adviseren over je fitheid
 • Cycling Dynamics: met de juist externe sensor kun je allerlei fietsdata op je horloge weer laten geven
 • Real Time Stamina, om live je uithoudingsvermogen (voor de rest van je run) te kunnen zien.
 • PacePro, voor een effectieve tempotraining
 • ClimbPro, waarmee je alle hellingen op je route in kaart kunt brengen

Het is duidelijk dat als je echt goed je runs en andere sportieve activiteiten wilt kunnen analyseren, je een stuk beter uit bent met de Forerunner 965.

Toch is er één noemenswaardige functie die wél op de Venu 2 Plus zit, maar niet op de Forerunner 965: een ECG-functie.

Het weegt (waarschijnlijk) niet op tegen al het bovenstaande, maar mocht je veel waarde hechten aan de tegenwoordig erg gewilde ECG-functionaliteit, dan is je enige keus (op dit moment) de Garmin Venu 2 Plus.  

De Forerunner 965 trekt hier duidelijk aan het langste eind met zijn uitgebreide verzameling analysetools. Toch is ECG op de Venu 2 Plus ook fijn om te hebben.

GPS, Kaarten en Navigatie

De meesten zullen meer dan tevreden zijn met de nauwkeurigheid van de routemetingen op de Venu 2 (Plus) maar wil je de allerstrakste metingen, dan zul je moeten gaan voor de Forerunner 965, die een streepje voor heeft met zijn multiband GPS.

Verder is de Forerunner 265 in het voordeel wat betreft routecreatie. Met behulp van de functie Koersen kun je routes maken en deze vervolgens lopen middels turn-by-turn navigatie.

Op de Venu 2 (Plus) is dit tot op zekere hoogte ook mogelijk, al zul je dan wel eerst een third party app als dwmap moeten downloaden en een aantal extra handelingen moeten verrichten.

Maar verreweg het grootste voordeel op navigatiegebied heeft de Forerunner 965 met zijn ingebouwde kaarten.

Deze maps geven je alle details van en rond je route en bieden je de vrijheid om op ieder willekeurig moment je route aan te passen en spontaan naar een (nieuwe) bestemming te navigeren. 

De Venu 2 is geen partij voor de Forerunner 965 als het gaat om route- en navigatiemogelijkheden.

Smart functies: Forerunner 965 vs Venu 2 Plus

De Forerunner 965 en Venu 2 (Plus) bieden dezelfde smart functies op één belangrijk verschil na (of eigenlijk twee): de Venu 2 Plus heeft een ingebouwde microfoon én speaker.

Dit stelt de gebruiker in staat om telefoongesprekken via het horloge te voeren (met de telefoon in de buurt) maar ook om stemassistenten (Siri, Google Assistant en Bixby) te gebruiken.

Dat laatste maakt de Venu 2 Plus onder meer heel interessant voor iPhone-gebruikers, die nu met hun stem berichten via hun horloge kunnen versturen.

Let wel, deze toevoeging(en) zitten alleen op de Venu 2 Plus en niet op de Venu 2.

Het slimste horloge is de Garmin Venu 2 Plus, dankzij de speaker en microfoon.

Batterij Garmin Forerunner 965 vs Venu 2 (Plus)

Als batterijduur belangrijk voor je is, dan is de Forerunner 965 duidelijk de beste keuze. Vooral in smartwatch-modus is het verschil opvallend:

Smartwatch-modus:

 • Forerunner 965: 23 dagen
 • Venu 2 : 11 dagen
 • Venu 2 Plus: 9 dagen

GPS-modus:

 • Forerunner 965: 31 uur
 • Venu 2 : 22 uur
 • Venu 2 Plus: 24 uur

GPS-modus met muziek:

 • Forerunner 965: 10,5 uur
 • Venu 2 : 8 uur
 • Venu 2 Plus: 8 uur
Luister je naar muziek, dan zijn de verschillen in accuduur minimaal, maar in alle andere situaties wint de Forerunner 965 het ruimschoots van de Venu 2 (Plus).

Prijs

We kunnen kort zijn, de Forerunner 965 is veel duurder dan de Venu 2 (Plus). Het verschil is minstens 200 euro.

De Forerunner 965 is flink duurder dan de Venu 2 Plus.

Bekijk ook: Garmin Venu 3 vs Garmin Venu 2 Plus

Conclusie: Garmin Forerunner 965 of Venu 2 (Plus)?

De Garmin Forerunner Venu 2 Plus is een heerlijk horloge. Een mooie smartwatch met Amoled-scherm en bovengemiddeld goede sportieve functies en zeker met de speaker en microfoon van de Venu 2 Plus, veel mogelijkheden. De ECG-functie is een mooie bonus.

Maar, het is niet de enige (redelijk) betaalbare stijlvolle watch met Amoled display. Want de Forerunner 965 heeft net zo’n mooi scherm… maar ook nog eens diepe analysefuncties, multiband GPS én ingebouwde kaarten. Absoluut het overwegen waard, ondanks de meerprijs.

Kies voor de Garmin Forerunner 965 als je:

 • de beste en grootste verzameling sport/analysefuncties wilt
 • een zo groot mogelijk display wilt 
 • veel waarde hecht aan ingebouwde kaarten
 • de beste accuduur wilt

Kies voor de Garmin Venu 2 Plus als je:

 • genoeg hebt aan de aanwezige sportieve functies
 • graag wilt bellen via je horloge en stemassistenten wilt gebruiken
 • ECG een must vindt
 • het prijsverschil met de Forerunner 965 te groot vindt

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs