Garmin Venu 2 vs Garmin Fenix 6 Pro

Uitgebreide vergelijking

De Venu 2 en Fenix 6 (Pro) zijn allebei tophorloges die onweerstaanbare waarde bieden voor hun specifieke doelgroep(en).

Want op het eerste gezicht lijken ze wel echt bedoeld voor een ander publiek.

Maar is dit ook zo op het tweede gezicht? En het derde?

Lees verder en ontdek welk model voor jou het meest geschikt is!

Overeenkomsten

Verrassend genoeg hebben de modellen behoorlijk wat met elkaar gemeen.

Het zijn allebei waterdichte sporthorloges met GPS, hartslagmeting, slaaptracking en een pulsoximeter.

Beide horloges hebben veel te bieden:

  • Enorm veel sportprofielen;
  • Opties voor gestructureerde workouts;
  • Ondersteunende animaties;
  • Garmin Coach trainingsprogramma’s;
  • Body battery energieniveau-meter;
  • Ademhalingsmeter;
  • Incidentdetectie;
  • Vochtinname tracker.

Verder ontvang je smartphone-meldingen, kun je met vaste teksten reageren op berichtjes, contactloos betalen via Garmin Pay en is het mogelijk om op je horloge muziek op te slaan en te beluisteren (bij de Fenix 6 alleen met de Pro).

De verschillen tussen de Garmin Venu 2 en Fenix 6 (Pro)

Wat je eigenlijk wil weten: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Venu 2 en Fenix 6 (Pro)? Het zijn er best wel een paar…

Design, Display en Interface

De gebruikte schermtechnologie maakt hier veel verschil. Waar de Fenix 6 gebruikmaakt van een transflectief memory in pixel scherm, heeft de Venu 2 een veel kleurrijker, gedetailleerder en (vaak) helderder Amoled-scherm.

Normaal gesproken heb je bij de Fenix 6 geen enkel ‘probleem’. Binnenshuis is het scherm (zonder de schermverlichting) merkbaar doffer maar buitenshuis of bij genoeg licht is hij helder genoeg en kun je er prima mee uit de voeten.

Pas wanneer je het Amoled-scherm van de Venu 2 ernaast ziet, valt op hoeveel kleur – en scherpte – je ‘mist’ met de Fenix 6. Het display van de Venu 2 is gewoon een heel stuk levendiger.

De resolutie is ook flink hoger, met 416 x 416 pixels, tegenover de 260 x 260 pixels van het scherm van de Fenix 6.

Touchscreen

Het andere grote verschil is dat de Venu 2 een touchscreen heeft (met 2 fysieke knoppen) en de Fenix 6 uitsluitend 5 fysieke knoppen.

Garmin Venu 2 vs Garmin Fenix 6 (Pro)

Dan zijn er nog de verschillende formaten:

De Fenix 6 in verkrijgbaar in 3 schermmaten: 42 mm (Fenix 6s), 47 mm (Fenix 6) en 52 mm (Fenix 6X).

Terwijl de Venu 2 alleen in een 45 mm-variant te krijgen is en de kleinere Venu 2s van 40 mm.

Voor een stoere, robuuste (en grote) look, moet je dus bij de Fenix zijn. (bron: Garmin Venu 2 & Garmin Fenix 6 Pro)

Ben je een fanatieke sporter dan zou de 5 knoppen-layout van de Fenix 6 je voorkeur kunnen hebben. Toch gaat de winst naar de Venu 2 door zijn veel mooiere scherm.

Sport, activiteiten en gezondheid

Niet alleen heeft de Fenix 6 meer sportpfrofielen aan boord, waaronder zwemmen in open water en trail running, het horloge beschikt ook over meer en diepere trainingsfeatures.

Je kunt met de Fenix 6 alles uit je training halen met functies als PacePro – voor tempostrategieën -, ClimbPro – voor heuvelanalyses, en TrainingLoad en TrainingStatus, waarmee je trainingsfases worden weergegeven en je tips krijgt voor je volgende workout.

Koersen

Ook Koersen is een heerlijke functie. Hiermee kun je in Garmin Connect routes (laten) samenstellen en naar je horloge sturen om deze vervolgens middels turn-by-turn navigatie te kunnen lopen (of fietsten).

Daarentegen heeft de Venu 2 het iets beter voor elkaar op het gebied van health en fitness. Met standaard gestructureerde workouts voor HIIT, bijvoorbeeld, en een gezondheidsoverzicht waarin ook je HRV (hartslagvariabiliteit) wordt meegenomen.

De Fenix 6 kán wel data produceren over je HRV (met de ‘HRV stress test’-functie), maar dat kan alleen in combinatie met een hartslagband.

De Venu 2 biedt bovengemiddeld goede sportfeatures en heeft een nuttig gezondheidsoverzicht, maar de Fenix 6 (Pro) is hier de echte pro op sportgebied.

Maps en navigatie

De Fenix 6 Pro heeft volledige en gedetailleerde TopoActive kleurenkaarten aan boord, een TrackBack-functie voor de (zelfde) weg terug, turn-by-turn navigatie en de mogelijkheid om ter plekke routes te creëeren.

De Venu 2 kan locaties opslaan en hier met een grote pijl in beeld via de kortste weg naartoe navigeren.

En…dat was het zo’n beetje. Als we het over native apps hebben tenminste. Er zijn verschillende apps verkrijgbaar in de Garmin Connect IQ-store – waaronder dwmaps – waarmee je routes kunt creëren (of importeren) en volgen via turn-by-turn navigatie.

Dit werkt alleen iets omslachtiger en je hebt niet het grote voordeel van live gedetailleerde kaarten aan boord.

Overigens heeft alleen de Pro-versie van de Fenix 6 deze kaarten. Vergelijken we de (basis) Fenix 6 met de Venu 2, dan is het een gelijkspel. Of misschien wint de Venu 2 dan wel vanwege het mooiere kleurenscherm en de voor maps fijnere touchbediening.

De Fenix 6 Pro biedt duidelijk de meest complete map- en navigatie-ervaring.

Smart functies en muziek

Beide horloges zijn even slim en bieden feitelijk dezelfde ‘niet-sportieve’ functies. In het geval van de Fenix 6 Pro tenminste.

De normale Fenix 6 heeft namelijk geen ruimte voor lokale muziekopslag en hij kan ook niet zelfstandig muziek van Spotify of Deezer afspelen.

De Fenix 6 Pro kan dit – net als de Venu 2 – allemaal wél en doet hier bovendien nog een schepje bovenop met 32 GB aan opslagruimte, tegenover de 7 GB van de Venu 2.

De Fenix 6 Pro is met zijn grote opslagruimte voor muziek de winnaar, gevolgd door de Venu 2 en op de laatste plaats de normale Fenix 6.

Batterij

In smartwatch modus gaat de Venu 2 11 dagen mee, en met continu GPS aan 22 uur.

Alleen de kleinste Fenix 6s doet hier voor onder, met 9 dagen voor de normale versie en 10,5 dagen voor de solar-uitvoering. De Fenix 6 houdt het echter 14 dagen vol (zonder solar) en de Fenix 6X 21 dagen.

In GPS-modus moet je de Fenix 6s na 25 uur opladen, tegenover 36 en 60 uur voor, respectievelijk, de 6 en 6X (non-solar).

De Fenix 6 is de batterij-kampioen, met name vanwege zijn energiezuinige scherm.

Prijs

Het prijsverschil tussen beide modellen is aanzienlijk. Denk je maar enigszins genoeg te kunnen hebben aan de sportieve functies op de Venu 2 en is de accuduur acceptabel, dan kun je al gauw een kleine 200 euro in je zak houden.

De Fenix 6 (Pro) is een heel stuk duurder dan de Venu 2.

Waarom de Garmin Venu 2 kopen?

Je vindt sportieve functies belangrijk, maar wilt ook een horloge voor casual gebruik die smart is en er smart uitziet.

Kies voor de Garmin Venu 2 als je:

  • Enthousiast wordt van het mooie Amoled-scherm;
  • Geen enorm lange accuduur nodig hebt;
  • Genoeg hebt aan solide sport-, fitness- en gezondheidsfuncties zonder al te diepe analyses.

Waarom de Garmin Fenix 6 (Pro) kopen?

Je bent een fanatieke outdoor- en/of duursporter die veel heeft aan diepe trainingsfuncties, volwaardige maps en een horloge dat je maar weinig op hoeft te laden.

Kies voor de Garmin Fenix 6 (Pro) als je:

  • Je de beste en diepste sport- en trainingsfuncties wilt;
  • Geen behoefte hebt aan een Amoled-scherm;
  • Zo min mogelijk wilt opladen.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs