Garmin Venu 2 vs Garmin Venu 2S

Uitgebreide vergelijking

De opvolger van de Garmin Venu, de Venu 2, heeft nog een klein broertje: de Venu 2s. Zowel de Venu 2 als de 2s is zeer rijk uitgerust met sport- en smartwatchfuncties. 

Bepaal met de info hieronder welke van de 2 het beste bij jou past.  

Overeenkomsten tussen de Garmin Venu 2 en Garmin Venu 2s

De Venu 2 en zijn kleine broertje vallen in een vergelijkbare prijscategorie. Voor beide betaal je tussen de 350 en 390 euro. 

De horloges beschikken allebei over een kwaliteitsvol, altijd aan AMOLED display dat werkt op basis van touchscreen.

Blijf verbonden

Je verbinding met de buitenwereld is bij beide horloges meer dan goed geregeld. Je ontvangt en verzendt berichten, accepteert of weigert inkomende oproepen, ziet al je notificaties en bedient je playlists moeiteloos. 

Bellen kan niet, maar Garmin Pay en een zelfstandige muziekspeler (6 GB opslag) zijn dan weer wel in beide modellen verwerkt. 

Blijf actief

Ook voor wat betreft activity tracking zijn de Venu 2 en de Venu 2s identiek. 

Deze smartwatches meten je hartslag, zuurstofgehalte, hersteltijd en fitnessniveau probleemloos. Al je gegevens vind je terug in de Garmin Connect app. 

Ook qua routes hoef je nergens voor te vrezen: beide watches beschikken over een GPS-systeem voor routeregistratie én navigatie, een hoogtemeter en een kompas. 

Blijf gezond

Met zowel de Venu 2 als de Venu 2s weet je alles over je gezondheid. De horloges meten je slaapkwaliteit, houden je waterinname en eventueel je menstruatiecyclus bij. 

Een bloeddrukmeter en een EDA-sensor (voor stressmetingen) ontbreken.

De belangrijkste verschillen

Je vraagt je intussen misschien af wat dan het verschil is tussen de 2.

De Venu 2s mag met recht het kleine broertje genoemd worden van de Venu 2. Met een breedte van 40 mm en een gewicht van 38,2 gram is hij aanzienlijk kleiner en lichter dan de Venu 2 (45,4 mm en 49 gram). 

Het scherm van de 2s is kleiner (1.1 inch diagonaal t.o.v. 1.3 inch voor de Venu 2). Ook het bandje van de 2s is meer geschikt voor de smalle pols. 

Door het kleinere formaat heeft de Venu 2s een klein beetje ingeleverd op batterijduur. De 2s gaat bij normaal gebruik een kleine 10 dagen mee, waar een Venu 2 zelfs 11 dagen aantikt. 

Daarmee zijn beide accu’s nog steeds bovengemiddeld goed te noemen. 

Eindoordeel: Moet ik nu voor de Garmin Venu 2 of Venu 2s gaan?

Of je voor een Garmin Venu 2 gaat of voor een Venu 2s, hangt dus met name af van het formaat dat jij prefereert. Heb je een smallere pols? Dan past de 2s waarschijnlijk beter bij je. 

Voor een verlies aan capaciteit of functionaliteiten hoef je in ieder geval niet bang te zijn. De Venu 2 en de Venu 2s presteren op bijna alle vlakken letterlijk even goed. 

En van die ene dag aan batterijvermogen hoef je het met deze bovengemiddelde accu ook niet af te laten hangen. 

Ga voor een Venu 2 als je een groter horloge en dus een iets groter beeld wilt. Ga voor de Venu 2s als je liever wat subtielers om je pols hebt hangen. 

Zou jij eerder voor een groter of een kleiner horloge gaan? 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs