Garmin Venu 2 vs Garmin Vivoactive 4

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Venu 2 is een van de nieuwste modellen van Garmin. De Vivoactive 4 is al wat langer op de markt. Het zijn beide gedegen sporthorloges, met een aantal overeenkomsten, maar ook met een aantal uitblinkende features.

Welk model past het beste bij jou? We presenteren je de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.

Overeenkomsten tussen Garmin Venu 2 en Garmin Vivoactive 4

Zowel de Venu 2 als de Vivoactive 4 zijn stuk voor stuk tophorloges. Ze zijn beide geschikt voor regelmatige sporters die op zoek zijn naar een sporthorloge met uitgebreide sensoren.

Design

We beginnen met het design van de horloges. Qua uiterlijk lijken ze heel veel op elkaar en we zien dan ook flink wat overeenkomsten. De verschillen die er zijn die zijn minimaal.

De Garmin Vivoactive 4 is verkrijgbaar in 45 mm en 40 mm (Vivoactive 4S). Die hebben een schermdiagonaal van 1,3 inch en 1,1 inch en een gewicht van 50 gram en 40 gram.

De Garmin Venu 2 is verkrijgbaar in 45,4 mm en 40,4 mm (Venu 2S). Ze hebben dezelfde schermdiagonaal van 1,3 en 1,1 inch. Het gewicht is 49 gram en 40 gram.

Kortom, voor de looks hoef je een van de twee niet te laten. Ze hebben een touchscreen en altijd-aan display, alsook een kleurenscherm.

Garmin Venu 2 en Garmin Vivoactive 4 hebben vergelijkbare looks en zijn in 2 maten verkrijgbaar. Ze hebben een kleurenscherm, touchscreen en always-on display. Klein verschil is het schermtype, want Venu 2 biedt AMOLED terwijl Vivoactive 4 een LCD-scherm heeft.

Connectiviteit

Ook op het gebied van verbindingen mag je dezelfde verwachtingen hebben van de Venu 2 en Vivoactive 4. Ze zijn compatibel met Android en iOS. Zo kun je apps als Runkeeper, MyFitnessPal, Spotify en Strava installeren. Je maakt connectie via bluetooth of wifi.

Met beide modellen kun je berichten ontvangen en verzenden, oproepen accepteren en weigeren, muziek bedienen en notificaties ontvangen. Ook contactloos betalen via Garmin Pay behoort tot de mogelijkheden.

Contactloos betalen, apps installeren, notificaties ontvangen en oproepen accepteren is mogelijk met beide modellen.

Sensoren en metingen

Kijken we naar de hartslagmeter, dan zien we ook hier weer flink wat overeenkomsten. Ze maken gebruik van optische hartslagmeting en geven meldingen bij een onregelmatige hartslag. Train op hartslagzones, meet de fitnessleeftijd, het stressniveau en houd zelfs de hartslag bij onder water.

Overige sensoren die beide modellen rijk zijn: barometrische hoogtemeter, thermometer, versnellingsmeter en saturatiemeter. Ze meten de totale stijging en daling, alsook de verticale snelheid, de fitnessleeftijd en de VO2MAX.

Ook meten ze natuurlijk alle twee de standaard bewegingsresultaten, zoals afstand, calorieverbranding, slaap, stappen en snelheid. Ze houden de slaapkwaliteit en de waterinname bij en geven aan wanneer het bedtijd is.

Garmin Venu 2 en Garmin Vivoactive 4 hebben veel metingsfuncties gemeen. Zo maken ze gebruik van optische hartslagmeting en hebben ze een hoogtemeter, versnellingsmeter en saturatiemeter.

De belangrijkste verschillen tussen Garmin Venu 2 en Garmin Vivoactive 4

De Venu 2 is een nieuwer model dan de Vivoactive 4 en dat is ook terug te zien in een aantal extra functies op dit later verschenen model.

Batterijduur

De Garmin Venu 2 gaat super lang mee, namelijk tot 11 dagen in smartwatch-modus en tot 22 uur in GPS-modus. Luister je ook nog tegelijkertijd muziek, dan is de batterijduur circa 8 uur. Dat is met recht lang te noemen.

Optioneel zet je hem in de batterijbesparingsmodus, dan gaat hij in smartwatch-modus zelfs tot 12 dagen mee!

De Garmin Vivoactive 4 houdt het net iets korter uit, tot 8 dagen in smartwatch-modus en tot 20 uur in GPS-modus. Dat is natuurlijk ook helemaal niet slecht.

Garmin Venu 2 gaat tot 12 dagen mee, Garmin Vivoactive 4 gaat tot 8 dagen mee zonder op te laden.

Health snapshot functie

Het nieuwere model de Venu 2 heeft een leuke interessante upgrade gekregen, namelijk de Health Snapshot functie. Hiermee kun je in 2 minuten de belangrijkste gezondheidsgegevens ophalen, zoals stressniveau, hartslag en zuurstofsaturatie.

De gegevens worden automatisch gekoppeld aan de Garmin Connect app. Zo heb je altijd inzicht in je gezondheidsstatistieken. Op basis hiervan krijg je tips om de gezondheid te verbeteren.

Garmin Venu 2 heeft een nieuwe feature, Health Snapshot, waarmee je in 2 minuten alle belangrijke gezondheidsgegevens kan meten.

Sensoren en metingen

De Venu 2 en Vivoactive 4 maken beide gebruik van GLONASS, GPS en Galileo. De basisfuncties van GPS bezitten ze alle twee, maar een upgrade van de Venu 2 is dat je met dit model ook routes kunt inladen.

Daarnaast bevat de Garmin Venu 2 in tegenstelling tot de Garmin Vivoactive 4 een gyroscoop, wat zorgt voor nóg nauwkeurigere metingen van je horizontale, verticale en roterende bewegingen. Dit model heeft tevens de mogelijkheid om de hersteltijd te meten.

Tot slot heeft de Venu 2 een interessante optie voor veel vrouwen. Deze watch kan namelijk de menstruatiecyclus volgen en kan ingezet worden voor zwangerschapsmonitoring.

Venu 2 heeft een gyroscoop, meet de hersteltijd, kan routes inladen en de menstruatiecyclus volgen. Bij Vivoactive 4 ontbreken deze functies.

HIIT training of zwemmen

Als je graag in het water te vinden bent dan is de Vivoactive 4 net iets functioneler. Deze is namelijk voorzien van SWOLF tracking, terwijl dit bij de Venu 2 ontbreekt.

Die is dan juist wel weer voorzien van een nieuw sportprofiel voor HIIT training. Doe je dus graag High Intensity Interval Training? Dan kies je wellicht liever voor de Venu 2.

Venu 2 heeft een HIIT sportprofiel, Vivoactive 4 heeft SWOLF tracking. Dat maakt de Venu 2 meer geschikt voor sporters die snelle herhalingen willen doen en de Vivoactive 4 meer voor ervaren zwemmers die hun resultaten willen verbeteren.

Eindoordeel

Zowel de Garmin Venu 2 als de Garmin Vivoactive 4 zijn terecht uitstekende sporthorloges te noemen. Ze bieden erg uitgebreide functies, zowel op het gebied van GPS als connectiviteit (bijvoorbeeld contactloos betalen en apps installeren).

Ook op het gebied van metingen lijken ze veel op elkaar, al kan de Garmin Venu 2 over het algemeen net iets meer. Dat zie je dan ook wel terug in de prijs van dit nieuwere model, dus het is aan jou de keuze of je die extra investering over hebt voor die extra functies.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu 2?

De Garmin Venu 2 is absoluut een goede wearable te noemen voor de regelmatige tot intensieve sporter. Hij heeft vrijwel alles wat je je wensen kan, van goede connectiviteitsfuncties tot veel sensoren en een uitstekende batterijduur.

Je kiest voor dit model als je op zoek bent naar een sporthorloge waarmee je je resultaten tot in detail kunt monitoren. Met dit model ben je dagelijks bezig met sport en gezondheid en krijg je slimme tips om resultaten en ademhaling te verbeteren.

Kies voor Garmin Venu 2 als je:

  • Een uitgebreid sporthorloge zoekt met slimme functies
  • Keuze wilt hebben uit verschillende maten (40,4 en 45,4 mm)
  • Een uitstekende batterij wenst (tot 12 dagen!)
  • Een gyroscoop wilt
  • Routes in wilt laden
  • Graag High Intensity Interval Training doet
  • Je menstruatiecyclus wilt bijhouden
  • Dagelijks snel je gezondheidsgegevens wil inzien (Health Snapshot)

Waarom kiezen voor de Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 heeft lange tijd aan de top meegedraaid! Hij heeft echt super veel in huis, met uitgebreide sensoren, goede connectiviteitsfuncties en een uitstekende batterij.

Omdat het al een wat ouder model is zien we bij nieuwere modellen uiteraard weer extra features. Maargoed, het kan best zijn dat een aantal van deze extra specs niet interessant voor je zijn. In dit geval kies je liever voor de wat voordeligere Vivoactive 4, waarmee je zeker weten ernaar streeft om jouw sportdoelen en gezondheidsdoelen te behalen!

Kies voor Garmin Vivoactive 4 als je:

  • Een uitgebreid sporthorloge zoekt met de belangrijkste functies
  • Keuze wilt hebben uit de maten 40 en 45 mm
  • Graag zwemt en SWOLF tracking wenst
  • Een model zoekt met een uitstekende prijs-kwaliteit
vs