Garmin Venu 3 vs Garmin Venu 2 Plus

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Venu 2 Plus was al een mooie upgrade van de Venu 2, met zijn toegevoegde speaker en microfoon, maar een echte opvolger was het nog niet. Die kwam met de introductie van de Garmin Venu 3.

Maar hoeveel méér biedt de Venu 3 eigenlijk dan de Venu 2 Plus?

Lees onze Garmin Venu 3 vs 2 Plus-vergelijking en kom erachter!

Overeenkomsten tussen de Garmin Venu 3 en Venu 2 Plus

De Garmin Venu 3 en Venu 2 (Plus) hebben veel overeenkomsten. Erg veel zelfs.

Zo hebben ze allebei een AMOLED touchscreen en 3 knoppen voor de bediening.

Ze zijn waterdicht tot 50 meter (5 ATM) en hebben 22 mm quick release-bandjes.

Zowel de Garmin Venu 3 als Venu 2 Plus hebben een speaker en microfoon aan boord, waarmee je kunt bellen (met je telefoon in de buurt) en een willekeurige stemassistent mee kunt gebruiken.

Beide horloges hebben 8 GB aan opslagruimte en ze kunnen allebei offline playlists afspelen via Spotfiy, YouTube Music en Deezer.

De horloges kunnen vele gezondheids- en fitheidsdata meten, waaronder je SpO2, HRV, hartslag, stressniveau, slaapkwaliteit, calorieverbruik, stappen, ademhalingsfrequentie en nog veel meer.

De Venu 3 en 2 Plus hebben de functie Body Battery aan boord, die laat zien in hoeverre je lichaam is ‘opgeladen’ en natuurlijk is er een breed scala aan sportprofielen waarmee je je activiteiten kunt bijhouden, met behulp van GPS uiteraard.

Bij verschillende sporten, zoals cardio, kracht en HIIT kun je visuele instructies bekijken in de vorm van workoutanimaties.

Vanzelfsprekend kun je berichten van je smartphone ontvangen – met volwaardige, kleurrijke emoji’s – en zit er een weer-widget op.

Erg fijn is ook dat je contactloos kunt betalen via Garmin Pay. 

Verschillen tussen de Garmin Venu 3 en Venu 2 Plus

Garmin Venu 3 vs 2 Plus

 

Overeenkomsten genoeg, maar wat zijn de verschillen tussen de Garmin Venu 3 en de Venu 2 Plus?

Display, horlogekast en interface

Het grootste verschil in het uiterlijk is… de grootte.

Waar de Venu 2 Plus slechts in 1 maat verkrijgbaar was – 43 mm – is de Venu 3 – net als de Venu 2 – in twee maten verkrijgbaar: de standaard 45 mm en de kleinere Venu 3s, van 41 mm.

Het display heeft ook andere dimensies. De Venu 2 Plus heeft een display van 1,3 inch, terwijl de Venu 3 kan bogen op een mooi royaal display van 1,4 inch. Of, in het geval van de Venu 3S, van 1,2 inch.

De interfaces zijn grotendeels gelijk, maar in het activiteitenscherm is nu wel een extra tabje verschenen, speciaal voor de niet-sport-apps, zoals je wekker. 

Ook introduceert de Venu 3 een nieuwe collectie (live) watchfaces. Dit is erg smaakgebonden maar er zit ongetwijfeld voor iedereen een aantrekkelijke wijzerplaat tussen.

Meer maten en een groter scherm: de Venu 3 is de duidelijke winnaar hier.

Sport & Health functies

Een upgrade van het scherm is al fijn, maar inhoudelijk moet de Venu 3 ook wat nieuws te bieden hebben.

En dat is ook het geval.

De eerste opvallende nieuwe functie is Morning Report, dat al eerder is verschenen op de Fenix- en Forerunner-serie.

Dit Ochtendrapport is een dagelijks overzichtje – bij het wakker worden – van verschillende gezondheidsdata – zoals je HRV en slaapkwaliteit -, maar ook het weer van die dag.

Daarnaast is de Body Battery-functie uitgebreid en krijg je er op de Venu 3 een slaapcoach bij, die onder andere je ideale slaapduur bepaalt, maar ook een ‘dutjes tracker’. Als je even een power nap doet, merkt je horloge dit dus ook.

Verder kun je op de Venu 3 ook de hersteltijd zien na een activiteit en hoezeer je je hebt ingespannen. 

Het is nog niet de uitgebreide data of onderbouwing die je krijgt bij de functies Trainingsfitheid of Training Status/Load/Effect maar het is een fijne toevoeging en een duidelijk voordeel ten opzichte van de Venu 2 Plus.  

De Venu 3 heeft ook meer sportprofielen dan de Venu 2 Plus, waaronder Meditatie, Open Water Zwemmen en eBike. 

Tenslotte is het erg sympathiek dat de Venu 3 speciaal geschikt – of geschikter – is gemaakt voor rolstoelgebruikers.

Via de Rolstoelmodus kan de fitheid beter vastgesteld  worden, worden pushes bijgehouden en er zijn verschillende sportprofielen voor rolstoelers. 

Met meer analysefuncties, slaaptracking, sportfuncties en -profielen, én een rolstoelmodus trekt de Venu 3 ook hier aan het langste eind.

GPS en Hartslag

Toch wel de twee belangrijkste sensoren/chipsets – die verantwoordelijk zijn voor locatiebepaling én de hartslagmeting – zijn allebei verbeterd op de Venu 3.

Enerzijds wordt de verbeterde Elevate 5-hartslagsensor gebruikt en anderzijds kan er voor GPS metingen gebruik worden gemaakt van de All Systems-mogelijkheid.

Dat betekent dat er een beroep op alle (5) beschikbare GPS-systemen kan worden gedaan, afhankelijk van de kwaliteit van het signaal. Dat levert uitstekende resultaten op en weer net wat nauwkeuriger dan die van de Venu 2 Plus.

Nauwkeuriger hartslag- en routemetingen leveren de Venu 3 wederom de winst op.

Smart functies: Garmin Venu 3 vs Venu 2 Plus

Er is weinig nieuws te melden op smart-gebied, behalve dat er nu – op Android telefoons – ook afbeeldingen getoond kunnen worden die meegestuurd worden, in bijvoorbeeld WhatsApp-berichten.

Dat maakt de noodzaak om je telefoon uit je zak te halen weer wat minder groot. 

Een schijnbaar klein ding, maar volledige afbeeldingen zichtbaar op je horloge is toch wel een mooie bonus voor Venu 3-bezitters.

Batterij Garmin Venu 3 vs Venu 2 Plus

De accuduur van de Venu 3 is duidelijk beter dan die van de Venu 2 Plus. Dit zijn de verschillen: 

Smartwatch-modus:

  • Venu 3 : 14 dagen
  • Venu 2 Plus: 9 dagen

GPS-modus:

  • Venu 3 : 26 uur
  • Venu 2 Plus: 24 uur

GPS-modus met muziek:

  • Venu 3 : 13 uur
  • Venu 2 Plus: 8 uur
De Venu 3 heeft duidelijk de betere batterij: hij gaat ongeveer 1,5 keer zo lang mee als de batterij van de Venu 2 Plus.

Prijs

Als je bedenkt dat de Garmin Venu 3 op verschillende punten de Venu 2 Plus achter zich laat, moet dit haast wel betekenen dat dit horloge (flink) duurder is.

Maar het interessante is dat de officiële prijzen gelijk is. Op de website van Garmin kosten beide modellen nu 449 euro. Een beetje gek is het wel natuurlijk. En heel lang zal het vast niet duren.

Als je een beetje rondkijkt kun je de Garmin Venu 2 Plus voor (iets) onder de 400 euro vinden. Dat is al wat meer naar verhouding.

In de praktijk is de Venu 3 ruim 50 euro duurder dan de Venu 2 Plus.

Bekijk ook: Garmin Venu 3 vs Venu 2.

Eindoordeel: Garmin Venu 3 of Venu 2 Plus kopen?

De Garmin Venu 3 en Venu 2 Plus liggen heel dicht bij elkaar. Het zijn allebei geweldige allround smart- en sportwatches met belfunctie.

Qua uitstraling is er nauwelijks verschil, behalve de maten. 

Het is dan aan jou of je circa 60 euro extra wilt betalen voor een groter (of juist kleiner) scherm en display, meer nauwkeurigheid, een aantal extra sport- & healthfuncties en een (aanzienlijk) betere batterij.

We kunnen het ons zomaar voorstellen maar iedereen heeft andere wensen en budgetten.

Kies voor de Garmin Venu 3 als je:

  • graag een wat groter of kleiner scherm en display wilt 
  • de hoogste nauwkeurigheid wilt in je hartslag- of routemetingen
  • behoefte hebt aan meer gezondheidsdata en sportfuncties; of als je in een rolstoel zit
  • Een zo goed mogelijke batterij wilt

Kies voor de Garmin Venu 2 Plus als je:

  • 43 mm de perfecte maat vindt
  • meer dan genoeg hebt aan alle sport- en smart functies op de Venu 2 Plus
  • de extra’s op de Venu 3 de meerprijs niet waard vindt 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs