Garmin Venu SQ vs Garmin Venu

Uitgebreide vergelijking

Precies een jaar na de introductie van de Venu lanceerde Garmin de Venu Sq. De namen doen vermoeden dat de twee veel gelijkenissen hebben. Wij gaan op onderzoek uit en bekijken beide sporthorloges tot in detail.

Met beide horloges in de hand voelt en oogt de Garmin Venu Sq lichter, en lijkt de Garmin Venu meer “body” te hebben. Dat is niet gek want de Garmin Venu is immers prijziger. In hoeverre gaat dit verschil in “body” ook op voor de inhoud? En wat hebben de Venu en de Venu Sq gemeen en waar zitten de verschillen?

De belangrijkste overeenkomsten

Algemeen

De horloges kunnen tegen een stootje.
Ze beschikken allebei over het harde Corning Gorilla Glass 3 touchscreen. En met datzelfde scherm kun je kleine bedragen contactloos betalen.

De Garmin Venu en de Garmin Venu Sq beschikken over een Corning Gorilla Glass 3 touchscreen en over Garmin Pay

Tracking

Veel verschillende sporten

Het touchscreen leidt jou zowel bij de Venu als de Venu Sq naar meer dan 20 verschillende sportapps; van indoor sportschool-trainingen en zwemmen tot outdoor hardlopen, fietsen, skiën en roeien.

De Venu en de Venu Sq hebben standaard meer dan 20 sportapps

Triatlon

Allebei de sporthorloges zijn ideaal voor triatleten omdat de multi-sport modus het mogelijk maakt om tussen disciplines te switchen. En de zwemslagen worden herkend en voor jou bijgehouden.

Beide modellen zijn ideaal voor triatleten

Direct on line

GPS

Jij en je sporthorloge zijn tegelijk klaar voor de start met de nieuwste GPS-technologieën zoals GLONASS en GALILEO. Die zorgen voor een directe en snelle verbinding.

Beide sporthorloges beschikken over GLONASS en GALILEO GPS

Geen watervrees

Wil je jouw Garmin gelijk na een modderige mountainbiketocht even afspoelen? Dat is geen probleem want de Garmin Venu en de Garmin Venu Sq zijn allebei waterdicht.

De Venu en de Venu Sq zijn waterdicht

De verschillen

Design

Naast het overduidelijke vormverschil is de Garmin Venu Square lichter, smaller en iets dunner. Maar zijn scherm is met 1,3inch wel zo’n 8% groter. Jammer dat er rondom veel loze ruimte zit.

De Garmin Venu Sq is rechthoekig, kleiner en lichter en heeft een 1,3inch scherm tegen een 1,2 inch scherm bij de ronde Garmin Venu

Groot prijsverschil

De hogere prijs van de Garmin Venu is vooral te verklaren door zijn premium kenmerken:

Scherm

Garmin Venu heeft een duidelijk en levendig AMOLED-scherm tegenover het minder flitsende Lcd-scherm van de Garmin Venu Sq. Het AMOLED-scherm vraagt wel meer van je batterij.

AMOLED-scherm van de Venu versus een lcd-scherm van de Venu Sq

Scherp tot in de kleinste details

De traditioneel ronde Venu heeft 390×390 pixels en daarmee een hogere resolutie. Al jouw widgets en data zijn tot in detail en zelfs van opzij te zien. Op dit scherpe scherm brengt de Garmin Venu ook nog eens trendy workouts met animaties van cardio, krachttraining, yoga en pilates.

De ronde Venu geeft super scherp beeld en biedt workouts met animaties

Vermogen: non-stop sporten

De Garmin Venu Sq hoef je minder vaak op te laden want de batterij gaat langer mee:
stand Garmin Venu Sq Garmin Venu
alleen smartfunctie 6 dagen 5 dagen
met GPS 14 uur 6 uur

De Garmin Venu Sq heeft meer vermogen

Navigatie

De GPS van Garmin Venu navigeert heel precies met zijn gyroscoop. Dit ontbreekt bij de Garmin Venu Sq.

De Garmin Venu navigeert nauwkeurig met zijn GPS

Wat is er nog meer in de aanbieding?

De Venu is completer met zijn barometrische hoogtemeter en route-tracker. Bovendien spot de Garmin Venu al je activiteiten automatisch zodat je deze niet achteraf handmatig hoeft in te stellen.

De belangrijkste extra’s van de Garmin Venu: het automatisch spotten van activiteiten en de barometer en route-tracker

Op de beat van de muziek; eigen songs en podcasts

Je wil misschien niets liever dan sporten op de beat van jouw eigen muziek. De Garmin Venu maakt dit mogelijk met zijn interne muziekopslag voor zo’n 500 tracks. Die opslag vind je niet bij de standaard Garmin Venu Sq. Er is wel een muziekversie van de Venu Sq te koop tegen een kleine meerprijs .

Garmin Venu heeft interne muziekopslag

Nu wij alles voor jou op een rij hebben gezet, is het tijd om te kiezen.

Eindoordeel

De Garmin Venu Sq staat voor basic, licht en comfortabel in combinatie met meer batterijvermogen, terwijl de Garmin Venu de focus legt op premium functies zoals het AMOLED hoge resolutie-scherm met rvs-ring. Daarnaast geeft de Venu jou meer tracking functies. Wat weegt zwaarder voor jou?

Waarom de Garmin Venu Sq?

Je houdt van een mooi, rechthoekig no-nonsens sporthorloge dat jou volop ondersteunt bij je dagelijkse fysieke activiteiten. En die jou coacht op weg naar betere sportprestaties. Verder is muziek bij het sporten geen must en mis je de extra’s van de Garmin Venu niet. Bovendien wil je niet te vaak opladen.

Je kiest voor de Garmin Venu Square als je:

 • van duidelijk en basic houdt;
 • een rechthoekig sporthorloge in vele uitvoeringen zoekt;
 • een beginnende sporter bent;
 • groter batterijvermogen belangrijk vindt;
 • en een lagere prijs wil betalen.

Waarom de Garmin Venu?

Je wilt een sporthorloge met “body”, een high-quality scherm, en veel tracking functies. Dus kies je voor AMOLED met hoge resolutie, GPS-navigatie, de gyroscoop precisie, een route-tracker en interne muziekopslag.

Je kiest voor de Garmin Venu als je:

 • van een flitsend scherp scherm houdt;
 • een gevorderde sporter bent;
 • veel tracking functies ambieert;
 • niet zonder GPS-navigatie kunt;
 • interne muziekopslag belangrijk vindt;
 • en meer wil betalen.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs