Garmin Venu vs Fitbit Versa 3

Uitgebreide vergelijking

De Garmin Venu en de Fitbit Versa 3 zijn geschikte sporthorloges voor het nauwkeurig monitoren van de sportresultaten. Ook bieden ze tal van andere handige smartwatch functies. Twijfel je tussen deze modellen? Met deze vergelijker helpen we je op weg!

We zetten de overeenkomsten en belangrijkste verschillen van de Garmin Venu en de Fitbit Versa 3 tegenover elkaar. Zo ontdek je welke van deze twee wearables het beste bij je past.

Garmin Venu en de Fitbit Versa 3: de overeenkomsten

Nauwkeurige en uitgebreide resultaten, dat is wat je mag verwachten van deze toppers. We zetten de belangrijkste overeenkomsten op een rijtje.

Meten van activiteiten

Zowel de Garmin Venu als de Fitbit Versa 3 zijn goede keuzes als het aankomt op het bijhouden van activiteiten. Ze meten onder andere afstand, stappen, hoogte, slaap, calorieën en tempo.

Ze hebben sensors voor hartslagmeting, versnelling, zuurstofniveau en temperatuur. Ook zijn ze beide voorzien van een gyroscoop.

Daarnaast hebben ze allebei een ingebouwde GPS-ontvanger. Je kunt vooraf routes vastleggen, zodat je je smartphone niet mee op pad hoeft te nemen.

Garmin Venu en Fitbit Versa 3 hebben uitgebreide functies voor het meten van activiteiten. Ook hebben ze een ingebouwde GPS-ontvanger.

Scherm

Beide modellen zijn voorzien van AMOLED touchscreen en always-on display. Het scherm is gemaakt van Corning Gorilla Glass. Dat wil zeggen dat ze niet gemakkelijk beschadigen en dat vingerafdrukken niet goed zichtbaar zijn. Bovendien zijn ze stofbestendig en tot 50 meter waterbestendig.

De dikte van de horlogekast is 12,4 mm en ze kunnen allebei goed tegen hoge temperaturen (tot 60 graden) en lage temperaturen (tot -20 graden). Er zitten overigens ook nog een aantal verschillen in het scherm/design, daar komen we bij de verschillen op terug.

Beide modellen hebben een krasbestendig scherm met dikte van 12,4 mm.

Contactloos betalen

Met beide horloges kun je contactloos betalen. Met de Versa 3 werkt dit via Fitbit Pay en met de Venu kan dit via Garmin Pay. Ze zijn te koppelen met Rabobank en ABN AMRO. Fitbit heeft ook een koppeling met Bunq Mastercard.

Contactloos betalen is met beide smartwatches mogelijk.

De belangrijkste verschillen tussen Garmin Venu en Fitbit Versa 3

Om een keuze te kunnen maken tussen de Garmin Venu en de Fitbit Versa 3 is het aan te raden om de volgende verschillen te bekijken. Neem deze mee in je overweging om te beslissen welk horloge het beste aansluit bij je gebruik.

Functies

Qua sportfuncties is de Garmin Venu net iets uitgebreider dan de Fitbit Versa 3. Zo houdt de Garmin Venu via de Garmin Connect app wateropname bij. Ook heeft deze sporthorloge een barometer, kompas, temperatuursensor en cadanssensor.

Op het gebied van smartwatchfuncties blinkt de Fitbit Versa 3 juist iets meer uit. Deze kan gebruikt worden om inkomende oproepen te beantwoorden. Ook heeft hij een smart alarm en zijn spraakopdrachten mogelijk.

De Garmin Venu legt meer focus op prestatiefuncties voor sport. De Fitbit Versa 3 legt meer focus op smartwatchfuncties, waarbij bellen via het horloge tot de opties behoort.

Design

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er een aantal overeenkomsten in het scherm van de Garmin Venu en de Fitbit Versa 3. Wat zijn de verschillen? De Garmin Venu heeft een ronde horlogekast met een 1,2 inch scherm. De Fitbit Versa heeft een vierkante horlogekast (lichte ronde hoeken) van 1,58 inch.

Garmin Venu is verkrijgbaar in zwart, zilver/blauw en roségoud/beige. Fitbit Versa 3 is verkrijgbaar in zwart, goud/blauw en goud/roze. Het horlogebandje is bij beide modellen verwisselbaar.

De Fitbit Versa 3 is met 28,5 gram een stuk lichter in gewicht dan de Garmin Venu van 46,3 gram. De Garmin Venu zit dus zwaarder om de pols.

Garmin Venu heeft een ronde horlogekast en weegt 46,3 gram, Fitbit Versa 3 heeft een vierkante horlogekast met afgeronde hoeken en weegt 28,5 gram.

Prijs

De Garmin Venu is circa honderd euro prijziger dan de Fitbit Versa 3. Bij Garmin zitten echter alle functies van de Garmin app inbegrepen. Het nadeel van Fitbit is dat je voor toegang tot een aantal functies een abonnement moet nemen op Fitbit Premium. Zo krijg je toegang tot extra begeleiding op het gebied van sporten en gezondheid.

Wil je met Fitbit muziek luisteren zonder smartphone, dan is een Deezer Premium abonnement vereist. De extra abonnementen maken Fitbit op langere termijn daarom een prijzigere keuze voor iedereen die het maximaal uit deze smartwatch wil halen.

De Garmin Venu is iets prijziger, maar de Fitbit Versa 3 kan pas maximaal gebruikt worden als er premium abonnementen aangeschaft worden.

Conclusie Garmin Venu of de Fitbit Versa 3

De Garmin Venu en Fitbit Versa 3 zijn allebei uitstekende keuzes voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en multifunctioneel sporthorloge. Op basis van design, merk en overige verschillen kun je een gedegen overweging maken welke van deze twee toppers het beste bij je past.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu?

De Garmin Venu is een goede keuze voor iedereen die regelmatig sport. Met de vele functies voor het monitoren van prestaties, het bijstellen van doelen en het inladen van work-outs is deze sporthorloge met ingebouwde GPS-tracker een fijne keuze.

Kies voor de Garmin Venu als:

  • Je makkelijk verschillende apps wilt koppelen
  • Je het belangrijk vindt je wateropname bij te houden
  • Je graag gebruik maakt van een barometer, kompas, temperatuur- en cadanssensor
  • Je gedetailleerde analyses wilt van je sport & gezondhei

Met de Garmin Venu kies je voor een sporthorloge dat uitgebreide analyses weergeeft van jouw resultaten.

Waarom kiezen voor de Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 is een echt lifestyle horloge dat sportfuncties en smartwatchfuncties uitstekend combineert.

Hij is fijn in gebruik, maar je moet wel rekening houden met het feit dat je pas toegang krijgt tot alle functies wanneer je een abonnement afsluit op Fitbit Premium. Vind je dit geen probleem, dan is het een topkeuze voor het monitoren van de gezondheid in combinatie met het stellen en behalen van (sport)doelen.

Kies voor de Fitbit Versa 3 als:

  • Je wilt bellen via je horloge
  • Je graag inzicht wilt in je basisprestaties & gezondheid en hier wekelijks een mail over wilt ontvangen
  • Je wilt kunnen betalen via je horloge
  • Je hebt niet erg vind om voor een abbo te betalen (Fitbit Premium)

Met de Fitbit Versa 3 kies je voor een lifestyle horloge waarbij je optimaal de gezondheid en basisprestaties op het gebied van sport monitort.

vs