Garmin Venu vs Garmin Venu 2

Uitgebreide vergelijking

Garmin Venu 2 is de opvolger van Garmin Venu. Kies je voor dit nieuwste model of ga je voor de oudere en net iets voordeligere versie?

We vertellen je over de overeenkomsten tussen de modellen en over de upgrades van de Garmin Venu 2 ten opzichte van de Garmin Venu.

Overeenkomsten tussen Garmin Venu en Garmin Venu 2

Logischerwijs hebben Garmin Venu en Garmin Venu 2 heel wat overeenkomsten, zowel op het gebied van design als specificaties.

Design

Qua uitstraling zien de Garmin Venu en de Garmin Venu 2 er vrijwel hetzelfde uit. Ze hebben een ronde horlogekast. Ze hebben een AMOLED kleurenscherm en een always-on display. Ze zijn te bedienen via touchscreen.

Het materiaal van de horlogekast is kunststof. Het scherm is van sterk Gorilla glass en het bandje is van siliconen. Deze sporthorloges zijn waterdicht.

Een klein verschil is te zien in de breedte, het gewicht en de schermdiagonaal. Daarover vertellen we je zo meteen meer.

Garmin Venu en Garmin Venu 2 hebben beide een ronde horlogekast met een AMOLED kleurenscherm. Dit is een always-on display met touchscreen.
 

Connectiviteit, Apps en contactloos betalen

Beide sporthorloges zijn te connecten met Android en iOS. Ze zijn voorzien van bluetooth en ingebouwde wifi. Zo verbind je ze bijvoorbeeld met apps als MyFitnessPal, Runkeeper, Spotify en Strava. Je houdt je resultaten tot in detail bij.

Ook kun je met beide modellen contactloos betalen via Garmin Pay. Accepteer daarnaast inkomende oproepen, ontvang berichten en notificaties en maak gebruik van de zelfstandige muziekspeler.

Beide wearables hebben ingebouwde wifi, kunnen oproepen accepteren, zelfstandig muziek bedienen en contactloos betalen.

Sensoren en trainingsfuncties

Zowel de Garmin Venu als de Garmin Venu 2 zijn voorzien van interessante sensoren. Zo hebben ze optische hartslagmeting en geven ze een melding bij een onregelmatige hartslag. Het hartslag stressniveau meten behoort tot de mogelijkheden.

Ook hebben ze een ingebouwde GPS-ontvanger. Ze werken via de satellietplaatsbepalingssystemen GLONASS, GPS en Galileo. Ze geven de afstand tot de bestemming aan, hebben een trackback-functie en navigatie.

Overige sensoren die ze alle twee hebben zijn een barometrische hoogtemeter, versnellingsmeter en saturatiemeter. Ze meten de verticale snelheid en de totale stijging en daling. Tevens doen ze VO2MAX-meting.

Zet ze in als je virtuele partner en maak gebruik van de rondeteller. Even stoppen met bewegen? Deze smartwatches kunnen automatisch pauzeren.

Functies die bij beide modellen dan juist wel weer ontbreken zijn het meten van staplengte, grondcontacttijd, rencadans en verticale oscillatie.

Garmin Venu en Garmin Venu 2 zijn beide voorzien van interessante sensoren, waaronder een optische hartslagmeter, GPS-sensor, hoogtemeter, versnellingsmeter en saturatiemeter.

De belangrijkste verschillen tussen Garmin Venu en Garmin Venu 2

De Garmin Venu 2 heeft een aantal nieuwe functies ten opzichte van de Garmin Venu, die mogelijk voor jou de doorslag kunnen geven om voor deze nieuwste wearable te kiezen.

Design

Hoewel ze qua uitstraling vrijwel overeenkomen, zien we toch een klein verschilletje. De Garmin Venu heeft namelijk een breedte van 43 mm. Bij Garmin Venu 2 heb je keuze uit 40,4 mm en 45,4 mm. Zo stem je deze dus beter af op de omvang van je pols.

Daarmee heeft de Garmin Venu een schermdiagonaal van 1,2 inch en een gewicht van 46,3 gram. De Venu 2 komt uit op 1,1 inch en 38,2 gram (40,4 mm) of 1,3 inch en 49 gram (45,4 mm).

Bij Garmin Venu 2 heb je keuze uit twee maten (40,4 en 45,3 mm breedte), bij Venu kies je standaard voor 43 mm breedte. Daarmee valt de Venu precies tussen de twee Venu 2 maten in.

Health Snapshot functie

Een van de nieuwste features van de Garmin Venu 2 is de Health Snapshot functie. Met deze activiteit kun je in 2 minuten de belangrijkste gezondheidsgegevens meten, zoals hartslag, ademhalingen, stressniveau en zuurstofsaturatie.

De metingen worden automatisch opgeslagen in de Garmin Connect app. Zo krijg je een automatisch schema van je gezondheidsstatistieken. Tevens krijg je tips om je gezondheid te verbeteren.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de Body Battery functie. Deze geeft aan hoeveel het energieniveau is hersteld in je slaap en hoeveel energie je de volgende dag hebt.

Garmin Venu 2 heeft nieuwe features: Health Snapshot functie voor het snel meten van de belangrijkste gezondheidsgegevens, inclusief gerichte tips voor het verbeteren van je gezondheid. En daarnaast de Body Battery functie die inzicht geeft in je energielevel.

HIIT sportprofiel

Het nieuwe sportprofiel dat toegevoegd is aan Garmin Venu 2 is toch wel het benoemen waard. Dit is namelijk een profiel voor High Intensity Interval Training (HIIT). Een vorm van trainen die steeds populairder wordt.

Doe je graag HIIT en ben je tijdens je trainingen bezig met veel snelle herhalingen? Alle gegevens worden overzichtelijk opgeslagen in de Garmin Connect app.

Garmin Venu 2 heeft een nieuwe HIIT sportprofiel. Garmin Venu heeft ook veel sportprofielen, maar daar is HIIT geen onderdeel van.

Batterijduur

Garmin Venu houdt het tot 5 dagen uit in smartwatch-modus en tot 6 uur in GPS-modus. Dat is zeker niet slecht te noemen, maar de Garmin Venu 2 doet er toch een schepje bovenop.

Venu 2 gaat namelijk maar liefst 11 dagen mee in smartwatch-modus, met uitzondering zelfs 12 dagen in batterijbesparingsmodus. In GPS-modus is dat circa 22 uur. Luister je tegelijkertijd constant muziek? Houd dan rekening met een batterijduur van 8 uur.

Garmin Venu 2 gaat gemiddeld 6 dagen langer mee zonder op te laden dan Garmin Venu.

Sensoren

Hoewel we hierboven erachter kwam dat ze een aantal sensoren gemeen hebben, zien we bij Garmin Venu 2 toch een aantal verbeterpunten. Zo is de Venu 2 in tegenstelling tot de Venu voorzien van gyroscoop en thermometer.

Het inladen van routes is mogelijk, hij kan de hersteltijd meten en hartslagmeting doen onder water. Hij is daarmee dus net iets uitgebreider in functionaliteiten dan de Venu.

Garmin Venu 2 is voorzien van gyroscoop en thermometer, de Venu heeft deze niet.

Muziek opslaan

Last but not least, met de Garmin Venu 2 kun je meer liedjes opslaan, namelijk tot 750 nummers. Dat wil overigens niet zeggen dat de Garmin Venu hier ver van afwijkt, want deze kan tot 500 liedjes opslaan. Een kleine verbetering van Venu 2 die vooral interessant is voor de fanatieke muziekluisteraars onder ons.

Garmin Venu slaat tot 500 liedjes op, Garmin Venu 2 slaat tot 750 liedjes op.

Eindoordeel

De Garmin Venu is een goed allround sporthorloge voor iedereen die graag traint en inzicht krijgt in de resultaten. Toch kan de Garmin Venu 2 net wat meer, waardoor het zeker een waardevolle upgrade is voor iedereen die het maximale uit zijn of haar smartwatch wil halen.

Qua prijs zijn ze (op moment van schrijven) vergelijkbaar, al is de 45,4 mm net enkele tientallen euro’s prijziger. Deze kleine extra investering in de Venu 2 zal voor velen echter de moeite waard zijn, met als een van de grootste voordelen de langere batterijduur.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu?

Garmin Venu is een interessant sporthorloge dat veel in huis heeft. Je kunt uitgebreide metingen doen en gebruik maken van de vele sensoren en connectiviteitsfuncties. Een goede reden om voor deze smartwatch te kiezen is wanneer de breedte van 43 mm perfect bij jouw pols past.

Kies voor Garmin Venu als je:

  • Een horlogekast 43 mm in breedte wenst;
  • Uitgebreide metingen wilt doen en geen behoefte hebt aan de extra functies van de Venu 2;
  • De meest voordelige optie zoekt.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu 2?

De Garmin Venu 2 heeft interessante functies voor de regelmatige tot intensieve sporter. Daarnaast heeft hij fijne connectiviteitsfuncties en is het een goede keuze voor iedereen die contactloos wil betalen, uitstekende GPS zoekt en veel liedjes op wil slaan. Met een lange batterijduur hoef je hem daarnaast weinig op te laden.

Kies voor Garmin Venu 2 als je:

  • Een uitgebreid sporthorloge zoekt met slimme functies;
  • Keuze wilt hebben uit 2 maten (40,4 en 45,4 mm);
  • Een zo lang mogelijke batterijduur wilt (tot 12 dagen!);
  • Tot 750 liedjes op wilt slaan;
  • Een gyroscoop en versnellingsmeter wenst;
  • Graag HIIT-training doet;
  • Binnen 2 minuten de belangrijkste gezondheidsgegevens wilt meten.
vs