Garmin Vivoactive 44S versus Garmin Venu Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Vivoactive 4 vs Garmin Venu

Uitgebreide vergelijking

In 2019 bracht Garmin de GPS smartwatches Garmin Vivoactive 4 uit alsmede de Garmin Venu. Waarschijnlijk wist je dat al en ben je nu druk bezig om beide horloges met elkaar te vergelijken zodat je een keuze kunt maken en bepalen welke watch je gaat aanschaffen. Dit artikel gaat je daarbij helpen want we zetten hierin beide smartwatches van Garmin even lijnrecht tegenover elkaar. Garmin Vivoactive 4 versus Garmin Venu dus. (Bron)

Zowel de Vivoactive 4 als de Garmin Venu, kan beschouwd worden als een vervolg op de Garmin Vivoactive 3, die enkele jaren geleden op de markt kwam. Met de release van de Vivoactive 4 en de Venu werden de gebeden om een upgrade verhoort.

Het is in elk geval goed om te weten dat je functioneel gezien met beide smartwatches weer heel wat meer krijgt dan met de Vivoactive 3. Beide watches zitten namelijk vol sensoren en functies. GPS, GLONASS, Galileo, Garmin Elevate™, wrist heart rate monitor, altimeter, compass, gyroscope, Pulse Ox, accelerometer, thermometer, het is er bij beiden allemaal.

Maar welke verschillen zijn er tussen deze 2 horloges? Dat is een goede vraag.

Het onderscheid tussen de Garmin Vivoactive 4 en Garmin Venu

De Vivoactive 4 en de Garmin Venu verschillen zelf maar weinig van elkaar. Het komt vooral neer op esthetische verschillen en een klein onderscheid in de levensduur van de batterij. Dat hangt allemaal samen met het geweldige Amoled display dat je op de Garmin Venu aantreft. De Vivoactive 4 beschikt over een standaard non-reflecterend display. Ook prima hoor!

Een Amoled display biedt diverse voordelen ten opzichte van een traditioneel display. Het scherm is zeer helder en contrasterend en de responstijd gaat drastisch omlaag bij snel bewegende beelden en objecten die dus een stuk scherper en vloeiender worden weergeven.

Battery life

Het nadeel van het Amoled display van de Garmin Venu is dat dit iets meer energie consumeert. Daardoor ontstaan er wat verschillen tussen de Garmin Venu en de Garmin Vivoactive 4 voor wat betreft de batterijprestaties.

In smartwatch modus gaat de Vivoactive 4 8 dagen mee, in GPS-modus met muziek 6 uur. De Venu gaat als smartwatch slechts 5 dagen mee en in GPS modus ook 6 uur.

Maten

Beide horloges hebben niet het traditionele, robuuste sportswatch uiterlijk maar zijn een stuk stijlvoller. De Venu meet een afmeting van 43 mm breedte. Bij de Vivoactive kun je kiezen tussen een L(arge) variant (45 mm) en een S(mall) variant van 40 mm.

Prijs

De prijs van de Vivoactive 4 ligt bij het schrijven van dit artikel rond de € 300. Voor het fraaie Amoled display van de Venu betaal je gemiddeld ongeveer € 50 extra.

Conclusie

Functioneel gezien ontlopen de Vivoactive 4 en de Garmin Venu elkaar nauwelijks. Dat de Venu een stukje duurder is komt door de fraaie, betere displaytechniek (Amoled). Je levert daar wel wat batterijduur voor in. Of dit display je de meerprijs waard is bepaal je zelf. Het zijn in elk geval allebei fantastische smartwatches. Maar als we dan toch moesten kiezen zouden wij gaan voor de Vivoactive 4. In onze visie heeft die een wat betere prijs-kwaliteitverhouding.

Ben jij het daar mee eens of denk je daar anders over? Laat een bericht achter met jouw bevindingen ten aanzien van (een van) deze sporthorloges.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs