Huawei Watch GT vs Huawei Watch GT 2

Uitgebreide vergelijking

Ben je op zoek naar een Huawei sporthorloge en twijfel je tussen de Huawei Watch GT en zijn opvolger Watch GT 2?

Dan zit je hier goed.

We zetten de overeenkomsten en verschillen overzichtelijk voor je op een rijtje, zodat je een gedegen keuze maakt welk model het beste bij je past.

Overeenkomsten tussen Huawei Watch GT en Huawei Watch GT 2

De Huawei Watch GT en GT 2 hebben flink wat overeenkomsten zoals je mag verwachten van een opvolgend model.

Waarom immers iets veranderen wat al goed is?

Ze werken alle twee bovendien perfect samen met Huawei smartphones, maar ook wanneer je een ander toestel hebt kun je deze sporthorloges prima gebruiken.

Functies en sensoren

Op het gebied van basisfuncties komen beide modellen dus sterk overeen. Ze meten calorieën, afstand, tempo en hoogte. Ook hebben ze een nauwkeurige hartslagmeter en versnellingsmeter. Ze zijn voorzien van kompas, barometer en gyroscoop.

Deze sporthorloges zijn tevens als gezondheidshorloge te gebruiken. Ze bieden een uitgebreid activiteiten- en slaaprapport. Je kunt doelen instellen en op basis daarvan je prestaties verbeteren. Ze zijn beide waterdicht (5 ATM).

Ze hebben echter allebei geen temperatuursensor en cadanssensor. Ook detecteren ze geen automatische activiteiten.

Beide modellen zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties voor het tracken van sportprestaties.

Design

De Huawei Watch GT en de Watch GT 2 zijn beide verkrijgbaar in 42 mm en 46 mm. Het display formaat is 1,2 inch bij de 42 mm en 1,39 inch bij de 46 mm. Beide modellen zijn voorzien van een een AMOLED-scherm met dezelfde resolutie, namelijk 390 x 390 px (42 mm) en 454 x 454 px (46 mm).

De GT en GT 2 hebben een AMOLED-scherm en zijn verkrijgbaar in 42 mm (1,2 inch) en 46 mm (1,39 inch).

Connectiviteit en batterij

Zowel de GT als de  GT 2 bevatten een uitstekende ingebouwde GPS-sensor. Je kunt routes inladen en afstanden nauwkeurig tracken. Ze hebben GPS, GLONASS en GALILEO.

Ook de batterijduur is vergelijkbaar. De 42 mm gaat tot zeven dagen mee en de 46 mm gaat tot veertien dagen mee. Dat is behoorlijk lang!

Als het gaat om mobiele betaling moeten we je echter met beide modellen teleurstellen. Huawei is een merk uit Azië en dat gaat niet helemaal lekker met het Amerikaanse Google (Pay) en Apple (Pay). Hoewel de GT 2 wel NFC bevat is het binnen Europa niet mogelijk om mobiele betalingen uit te voeren.

Beide modellen zijn voorzien van ingebouwde GPS en gaan tot 7 dagen (42 mm) en 14 dagen (46 mm) mee zonder op te laden.

De belangrijkste verschillen

Wat maakt de opvolger Huawei Watch GT 2 beter dan de Huawei Watch GT? Ontdek de verschillen om je keuze te maken tussen deze twee modellen.

Extra functies

Zoals je mag verwachten bij een opvolger heeft de GT 2 iets meer functies. Dit richt zich vooral op het monitoren van sporten en activiteiten. Zo kun je meer work-outs inladen voor verschillende soorten sporten.

Ook krijg je bij de GT 2 toegang tot de functies TruSleep 2.0 en TruRelax. Hiermee leer je beter met stress om te gaan en dit aan te pakken en krijg je gepersonaliseerd advies om beter te slapen.

Met de Huawei Watch GT 2 krijg je extra functies voor het afstemmen van trainingen op meerdere soorten sporten en krijg je gepersonaliseerd advies om je slaap en stressniveau te verbeteren.

Bellen en muziekopslag

Met de Huawei Watch GT 2 is het mogelijk om te bellen. Dit kan door de ingebouwde microfoon en luidspreker, alsook de nieuwere versie van bluetooth (5.1). De GT daarentegen heeft geen microfoon en luidspreker en draait op bluetooth versie 4.2. Hier is de GT 2 dus absoluut in het voordeel.

Ook als we kijken naar interne muziekopslag komt de Watch GT 2 beter uit de bus. Die heeft namelijk een opslag tot 4 GB tegenover 128 MB.

Let op: Het is helaas niet mogelijk om muziek vanaf een iPhone op de GT 2 te plaatsen.

Met de Huawei Watch GT 2 kun je bellen, dat kan met de Watch GT niet. Ook heeft de GT een veel grotere interne opslag (31x zo veel!).

Gewicht

De GT 2 is een stuk lichter dan de GT. Het model van 42 centimeter weegt bij de GT 2 namelijk 29 gram, de GT 36 gram. Bij het model van 46 mm is het gewicht van de GT 2 41 gram tegenover 46 gram van de GT. Een lichter sporthorloge wordt over het algemeen als een pre gezien.

De Huawei Watch GT 2 is een stukje lichter in gewicht dan de Huawei Watch GT.

Eindoordeel

Als we kijken naar functionaliteiten dan heeft de Huawei Watch GT 2 een aantal flinke verbeteringen ten opzichte van de Huawei Watch GT. Zo kun je met de GT 2 bellen en heb je een veel grotere interne opslag. Daarnaast zit hij veel lichter om de pols. Tot slot krijg je nog een paar extra functies op het gebied van gepersonaliseerd advies over sport en gezondheid.

Zijn al deze extra functies niet belangrijk voor jou, dan zou je juist kunnen kiezen voor de Watch GT, omdat dit vorige model qua prijs aantrekkelijker is.

Waarom kiezen voor Huawei Watch GT 2?

De Huawei Watch GT 2 is een interessante keuze als je op zoek bent naar een basissporthorloge waarmee je ook kunt bellen en veel muziek kunt opslaan. Het is een multifunctioneel horloge dat van alle markten thuis is en dat ook functies biedt op het gebied van stressreductie en beter slapen. Daarnaast zit hij licht om de pols.

Kies voor de Huawei Watch GT 2 als je:

  • Specifieke aanbevelingen wilt voor stressreductie en het verbeteren van slaap;
  • Veel verschillende muziek luistert en dus meer dan 128 MB interne opslag wenst;
  • Een zo licht mogelijk sporthorloge zoekt;
  • Wilt bellen via het horloge.

Waarom kiezen voor de Huawei Watch GT?

De Huawei Watch GT is zeker geen verkeerde keuze voor iedereen die op zoek is naar een goed sporthorloge met en aantrekkelijke prijs. Hij kan niet bellen en heeft een wat kleinere interne opslag, maar als deze functies voor jou niet nodig zijn dan is het ook zonde om meer te betalen dan nodig. In dat geval kun je het beste voor dit model kiezen wegens de betere prijs.

Kies voor de Huawei Watch GT als je:

  • Een sporthorloge zoekt voor het doen van basismetingen;
  • Voldoende hebt aan 128 MB interne opslag;
  • Niet hoeft te bellen via het horloge;
  • Op zoek bent naar een sporthorloge aan een zo aantrekkelijk mogelijke prijs.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs