Polar Grit X versus Polar Vantage M Sporthorloge Hardloopzone PIN

Polar Grit X vs Polar Vantage M

Uitgebreide vergelijking

Met een prijskaartje van bijna het dubbele van de Polar Vantage M, is het de vraag waarom de Polar Grit X zoveel duurder is. Welke extra’s krijg je bij de Grit en welke sporter heeft genoeg met de goedkopere Vantage M?

De overeenkomsten

Polar en de Polar Flow app

Het Finse merk Polar is een begrip in de wereld van sporthorloges. Ze staan bekend om de kwaliteit en functionaliteit van alle horloges.

Zo kun je bij een Polar horloge ook altijd gebruik maken van de Polar Flow app, waarin je al je prestaties en metingen kunt bijhouden.

Een sporthorloge heb je om je prestaties te meten en zo doelgericht mogelijk te trainen, een Polar horloge met de Polar Flow app zal je hierin goed ondersteunen.

Bluetooth

Beide horloges kunnen eenvoudig via Bluetooth gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een borstband en natuurlijk aan je telefoon. Geschikt om te koppelen met zowel Android als IOS is er hier ook geen onderscheid tussen beide horloges.

Ook kun je bij beide horloges berichten ontvangen en inkomende oproepen accepteren en weigeren via het horloge.

Op het tonen van een caller ID en notificaties na (Polar Grit X), zijn de beide horloges qua smartphone functionaliteiten aan elkaar gelijk.

Hartslag meten

Eén van de hoofdredenen voor veel sporters om een sporthorloge aan te schaffen is, zodat ze hun hartslag kunnen meten tijdens het sporten.

Beide horloges hebben een zeer nauwkeurige ingebouwde polssensor en via de bluetooth kun je altijd een nog nauwkeurige borstband koppelen.De verschillen

Wat wil je allemaal meten?

Het grootste verschil tussen de Polar Grit X en de Polar Vantage M zit hem in de functionaliteiten.

Opties als muscle load, hill splitter, fuelwise, route import, route guideance, tapgestures en een barometer vind je niet op de Polar Vantage M, wel op de Grit X.

Functies als je nachtrust meten en advies geven, continue hartslagmeting, 24/7 activity tracking, activiteiten doelen, stappen en afstand en inactivety alerts zijn ook ingebouwd in de Polar Vantage M.

Wil je graag zo uitgebreid mogelijk alles kunnen meten? Kies dan de Polar Grit X met het meest uitgebreide aanbod aan functionaliteiten.

Waterdicht

Hoewel een waterdicht horloge voor eigenlijk elke sporter wel een vereiste is, kan de Polar Grit X met een waterdichtheid tot 50 meter nog 20 meter dieper dan de Polar Vantage M.

Hoewel de waterdichtheid tot 30 meter van de Polar Vantage M voor de meeste sporters meer dan voldoende is, kan de Polar Grit X ook mee met de duikers tot 50 meter onderwater.

Batterij-duur

De Polar horloges staan bekend om hun lange batterij-duur en beide horloges zullen je hier dan ook niet in teleurstellen. Maar met de iets grotere uitvoering van de Polar Grit X is er ook meer ruimte voor een grotere batterij.

De Polar Grit X gaat 40 uur mee in trainingsmode en tot 7 dagen in smartwatch mode. De Vantage M staat op net geen 30 uur in trainingsmode en 5 dagen in smartwatch mode.

Off-trail

Zoals uit alle bovenstaande genoemde verschillen merk je al dat de Polar Grit X gemaakt is voor de extreme en off-trail sporter. Voeg daar nog een robuustheid van militaire standaard en de zogenaamde ‘super grip’ knoppen bij en het plaatje is compleet:

Heb jij een betrouwbare gadget nodig tijdens je extremere buiten sport avonturen? Dan zal de Polar Grit X je niet teleurstellen.

Touchscreen

Hoewel touchscreen vaak zorgt voor handige en intuïtieve navigatie op je horloge, zijn er ook sporters die deze functionaliteit zelfs liever niet hebben.

Per ongeluk dingen activeren zit er bij de Polar Vantage M niet in zonder het touchscreen. De Polar Grit X is wél te bedienen van het scherm.

Conclusie

Wil je een goed sporthorloge? Dan maakt het niet uit of je kiest voor de Grit X of de Vantage M. Met beide horloges maak je een goede keuze.
Wil je echt alles uit je horloge wilt halen en zoek je graag extremere sportsituaties op? Dan is het de moeite waard om de kleine €200 extra te investeren in de Polar Grit X.

Voor de meeste sporters zal echter de Polar Vantage M al meer dan genoeg functionaliteiten en opties geven om hen te helpen hun trainingsdoelen te halen.

Wil je graag zoveel mogelijk meten en bijhouden, maar niet persé de Bear Grylls onder de duursporters? Dan kan de Polar Vantage V ook een goede keuze voor je zijn. Of kijk ook even naar de nieuwe Polar Vantage V2.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs