Polar Grit X versus Polar Vantage V Sporthorloge Hardloopzone PIN

Polar Grit X vs Polar Vantage V

Uitgebreide vergelijking

Een sporthorloge is een enorm handige gadget die jou helpt jouw sportdoelen te behalen. Met meestal toch een fikse investering kan de zoektocht naar het juiste sporthorloge voor jou nogal overweldigend zijn.

Het Finse merk Polar heeft alleen al 8 verschillende modellen op de markt gebracht. In dit artikel zetten we de Polar Grit X en de Polar Vantage V voor je naast elkaar.

Zoals je zult zien zijn beide horloges aan elkaar gewaagd en hebben ze meer overeenkomsten dan verschillen.

Wat maakt dat de Polar Grit X dan zo’n €50 duurder is dan de Polar Vantage V? En heb jij die extra’s nodig, of is de Polar Vantage V een betere keuze?

De overeenkomsten

De Polar Flow app

Uiteraard zijn beide horloges van het merk Polar. Dit betekent dat je het horloge kunt koppelen met de Polar Flow app.

In deze app kun je jouw prestaties bijhouden met post-workout samenvattingen, fitness progressie grafieken, activiteit- en slaaprapporten en alle andere overzichten, grafieken en rapporten die je maar zou willen.

Houdt je graag je resultaten nauwkeurig bij? Met beide horloges kun je gebruik maken van de uitgebreide Polar Flow app.

Trainingsfuncties en -hulp

De meeste sporthorloges zitten tegenwoordig bomvol met handige tools en hulpmiddelen om jouw trainingsdoelen gerichter aan te vliegen. Met deze twee toppers van Polar heb je ze dan ook allemaal te pakken. Op het racen tegen een zogenaamde ‘virtuele tegenstander’ na, heb je met beide horloges alle trainingsfuncties en hulpmiddelen die je zo’n beetje kunt krijgen.

Beide horloges bieden een uitgebreide set aan functionaliteiten voor je trainingen.

Waterdicht

Belangrijk voor de buitensporter, zwemmer en triathlon-loper is dat het horloge uiteraard waterdicht is.

Beide horloges zijn waterdicht.

Horlogeband

Hoewel je sporthorloge in eerste instantie een praktische tool is om je resultaten te meten, is comfort tijdens het sporten ook niet verkeerd om op te letten. Deze is bij beide horloges wat dat betreft gelijk met een standaard horlogeband met gesp en een minimale tot maximale polsomtrek van 15,5 tot 21cm.

Heb je hele smalle polsjes? Dan moet je even opletten want de minimale polsomtrek van beide horloges is 15,5cm. Gelukkig is de horlogeband bij beide horloges ook gewoon verwisselbaar.

Bluetooth en meldingen

Je sporthorloge staat natuurlijk niet op zichzelf, maar kun je koppelen met je smartphone via bluetooth. Je kunt op beide horloges berichten en notificaties ontvangen, “caller ID” zien en inkomende oproepen accepteren en weigeren.

Je kunt bij geen van beide horloges via het horloge zelf bellen, daarvoor zul je toch je telefoon moeten uithalen.

Ook zit er bij beide horloges geen zelfstandige muziekspeler in.

Ondanks de vele functionaliteiten zul je bij beide horloges je smartphone mee moeten nemen om muziek te kunnen luisteren, berichten te ontvangen en te bellen.

Waar ben ik en waar moet ik heen?

Als je aan het sporten bent wil je niet constant je telefoon uit je zak hoeven te halen om erachter te komen waar je heen moet. Daarnaast is een nauwkeurige GPS meting ook van belang om de juiste gegevens te verzamelen over je snelheid en conditie.

Beide horloges hebben ingebouwde GPS sensor en ontvanger, welke gebruikt wordt voor navigatie en route-registratie. Ook het inladen van een vooraf ingestelde route is mogelijk.

De verschillen

Op de weg of dwars door de natuur?

Het grootste verschil tussen de beide horloges wordt bepaald door de doelgroep. Waar de Polar Vantage V voor de meeste sporters meer dan robuust genoeg is, is de Polar Grit X voor de sporters die off-trail gaan en meer ruigere omstandigheden opzoeken.

Met zogenaamde ‘SuperGrip’ knoppen en een robuustheid die voldoet aan militaire standaard kan de Polar Grit X net even tegen een stootje meer dan de Polar Vantage V.

Daarnaast heeft de Polar Grit X ook nog een kompas ingebouwd, zodat ook de trailrunner zijn weg ouderwets met een kaart kan vinden.

Ben jij regelmatig off-trail te vinden? Kies dan voor de Polar Grit X.

Hoe effectief ren ik eigenlijk?

Hier wordt het lastig kiezen tussen beide horloges en zul je zelf moeten kijken welke functies jij belangrijker vindt. De Polar Grit X meet namelijk jouw staplengte, maar de Polar Vantage V meet dan weer je grondcontacttijd en verticale oscillatie.

Afhankelijk van je eigen voorkeur voor het soort metingen waar je naar kijkt kun je kiezen voor de Polar Grit X of de Polar Vantage V.

Conclusie

De Polar Grit X en de Polar Vantage V zijn in principe hetzelfde horloge, die €50 extra voor de Polar Grit X zit hem in zijn militaire standaard.

Zoek jij graag extreme outdoor situaties op? Kies dan de Polar Grit X. Voor alle andere sporters is de Polar Vantage V net zo goed een topper onder de sporthorloges.

vs