Polar Ignite 2 vs Garmin Venu

Uitgebreide vergelijking

In april 2021 werd de Polar Ignite 2 geïntroduceerd als verbeterd model van de originele Polar Ignite. Daarmee krijgt de Garmin Venu er een concurrent bij. Twee uitstekende sporthorloges voor een interessante prijs.

Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de Polar Ignite 2 en de Garmin Venu?

In dit artikel zetten we het overzichtelijk voor je op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze maakt voor een van deze twee toppers.

Polar Ignite 2 en Garmin Venu: de overeenkomsten

Polar Ignite 2 en Garmin Venu zijn beide allround fitnesshorloges, met tal van handige functies gecombineerd in één wearable. We noemen de belangrijkste overeenkomsten.

Design

Op het eerste gezicht hebben de Ignite 2 en de Venu veel van elkaar weg. Hun minimalistische design met kunststof horlogebandje geven een strakke uitstraling aan de sporthorloges. Bij beide heb je keuze uit meerdere kleuren, waaronder blauw, beige en zwart.

De diameter van de horlogekast van de Ignite 2 is 43 mm. Dit komt vrijwel overeen met de Venu, die een diameter van 43,2 mm heeft. Ze zijn allebei voorzien van een helder kleurenscherm met touchscreen.

Ze hebben allebei een strakke uitstraling met ongeveer dezelfde schermgrootte (43 mm) en touchscreen.

Metingen en GPS

Het merk Garmin staat bekend om de uitstekende GPS-functies en dat is iets wat je zeker terugziet in de Garmin Venu. De ingebouwde ontvanger is geschikt voor routeregistratie, navigatie en live-tracking. Polar Ignite 2 heeft echter ook uitstekende GPS-functies, waaronder extreem snelle locatiebepaling.

Garmin Venu en Polar Ignite 2 bieden beide een ingebouwde GPS-functie met snelle en nauwkeurige locatiebepaling.

Lifestyle- & fitnesshorloge met slimme functies

Beide wearables worden in de markt gezet als allround lifestyle- en fitnesshorloge. Ze zijn voorzien van de belangrijkste functies als het aankomt op het meten van prestaties, zoals afstand, hartslag, snelheid en energieverbruik. Ook kun je sportprofielen en work-outs instellen.

Daarnaast hebben ze smartwatchfuncties, zoals smartphonemeldingen, muziekbediening, toegang tot je agenda, wekker, weer, datum & tijd. Verwacht geen uitzonderlijke technische snufjes, maar wel een goede basis.

De Garmin Venu en de Polar Ignite 2 zijn beide een lifestyle- en fitnesshorloge voor de af-en-toe tot regelmatige sporter. Ze zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties.

Verschillen tussen de Polar Ignite 2 en Garmin Venu

Behalve dat de Polar Ignite 2 een nieuwer model is ten opzichte van de Garmin Venu, zijn er nog wel een aantal verschillen. We sommen de belangrijkste voor je op.

Features

De Polar Ignite 2 heeft een interessante functie: Fitspark. Deze meet je data en doet op basis daarvan gepersonaliseerde suggesties om beter te worden. Hij heeft een vergelijkbare functie voor het verbeteren van de slaap en het reduceren van stress.

De Garmin Venu pakt deze metingen aan via de Garmin Connect app. Hiermee kun je via de app je eigen work-outs samenstellen en overzetten naar je watch. De app werkt tevens als gratis hardloopcoach.

De Polar Ignite 2 kan tot 30 meter onder water, de Garmin Venu kan dit tot 50 meter. De Venu blinkt dus iets meer uit, maar je kunt in ieder geval met beide sporthorloges zwemmen.

De Polar Ignite 2 heeft geen always-on display en geen mogelijkheid voor interne muziekopslag. Dat heeft de Polar Venu allebei wel. Zo kun je bijvoorbeeld nummers downloaden en afspeellijsten van Spotify draaien.

Daarnaast heeft de Venu als groot voordeel tegenover de Ignite 2 dat je er contactloos mee kunt betalen. Al met al heeft de Garmin Venu iets meer uitgebreide functies dan de Polar Ignite 2.

Met de Garmin Venu kun je contactloos betalen. Hij heeft een always-on display en ruimte voor interne muziekopslag. Hierdoor is hij iets uitgebreider in functies dan de Polar Ignite 2.

Design

Ze hebben alle twee een verwisselbaar horlogebandje. Het bandje van de Polar Ignite 2 verdient echter extra aandacht. Je kunt namelijk al direct kiezen voor diverse designs. Van een glad kunststof bandje tot patroontjes en zelfs bandjes met Swarovski Crystals. Vooral voor de dames een interessante upgrade!

Het gewicht van de Garmin Venu is 46,3 gram. De Polar Ignite 2 weegt circa 35 gram, afhankelijk van het gekozen polsbandje. De dunne kast is slechts 8,5 mm, dit in tegenstelling tot 12,4 mm van de Venu.

De Polar Ignite 2 is iets lichter dan de Garmin Venu. Bovendien introduceert de Ignite 2 horlogebandjes met Swarovski kristallen.

Batterij

De batterij van de Polar Ignite 2 gaat zo’n 5 dagen mee. Train je continu met GPS, dan zal dat zo’n 20 uur zijn. De Garmin Venu gaat ook tot 5 dagen mee, maar houdt het met fulltime gebruik slechts 6 uur uit. De batterijduur van de Ignite 2 komt daarmee iets beter uit de bus.

De batterij van de Polar Ignite 2 gaat tijdens actief gebruik net iets langer dan de Garmin Venu.

Prijs

De Polar Ignite 2 heeft een schitterende adviesprijs van circa €230. Dat is echt het benoemen waard, aangezien zijn voorganger ongeveer in dezelfde prijscategorie valt. De Garmin Venu is met een richtprijs van circa €350 net wat prijziger. Vind je het lastig om op basis van de bovengenoemde verschillen een keuze te maken? Dan zou de prijs wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

De Polar Ignite 2 heeft een zeer aantrekkelijke adviesprijs en is voordeliger dan de Garmin Venu.

Eindoordeel

Als lifestyle- en fitnesshorloge voor de af-en-toe tot regelmatige sporter zijn zowel de Polar Ignite 2 als de Garmin Venu goede keuzes. Ze hebben beide interessante functies voor het monitoren van de gezondheid en het tracken van sportprestaties.

Waarom kiezen voor de Polar Ignite 2?

De Polar Ignite 2 is een stijlvol horloge dat licht is in gewicht. Door de ruime keuze uit bijzondere horlogebandjes pas je deze ideaal aan op jouw stijl. De basisfuncties zijn compleet, maar je moet er wel rekening mee houden dat je geen interne muziekopslag hebt en niet contactloos kunt betalen. Hier staat een topprijs tegenover.

Kies voor Polar Ignite 2 als je:

  • Op zoek bent naar een nieuwer model
  • Een lichtgewicht sporthorloge wenst
  • Gepersonaliseerd advies wil op het gebied van sport, slaap en stress
  • Een sporthorloge voor een interessante prijs zoekt
Met Polar Ignite 2 kies je voor een stijlvol horloge waarmee je gepersonaliseerd advies krijgt op het gebied van sport, slaap en stress.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu?

Groot voordeel aan de Garmin Venu is dat hij multifunctioneel is. Zo kun je vrijwel alle belangrijke analyses monitoren wat betreft sport en gezondheid en jezelf op die manier verbeteren. Daarnaast is het handig dat hij stijlvol is, een ingebouwde muziekspeler en een mogelijkheid tot contactloos betalen heeft. Dit maakt de Venu een complete aankoop.

Kies voor Garmin Venu als je:

  • Contactloos wilt betalen
  • Een ingebouwde muziekspeler handig vindt
  • Gedetailleerde analyses voor sport én gezondheid wilt
  • Een gratis virtueel hardloopcoach wenst
Met Garmin Venu kies je voor een multifunctioneel sporthorloge waarmee je uitgebreide metingen doet en waarmee je toegang krijgt tot smartwatch-functies zoals contactloos betalen.
vs