Polar Ignite vs Polar Vantage M

Uitgebreide vergelijking

Van recreatief tot fanatiek, menig sporter komt zijn huis niet uit zonder het perfecte sporthorloge voor de opvolging van zijn statistieken. Polar voelt hierin de klant helemaal aan en heeft voor elke sporter wat wils, of je nu focust op dagelijkse beweging of op sterke prestaties.

De Polar Ignite gaat wat goedkoper over de toonbank dan de Polar Vantage M, maar beide zijn ze hun prijs meer dan waard. Wij houden deze premium sporthorloges voor je naast elkaar en doen de belangrijkste verschillen en gelijkenissen uit de doeken.

Overeenkomsten

Stick to the status quo, is iets wat ze bij Polar goed begrepen hebben. Iets dat goed is hoef je niet te veranderen, toch? Er zijn toch best wat gelijkenissen tussen de Ignite en de Vantage M.

LCD touchscreen

Zowel de Ignite als de Vantage M zijn voorzien van een LCD touch screen met 9 LEDlampjes, beide in een aantrekkelijk ronde horlogekast.

Ze bieden allebei wat een sporthorloge moet bieden, namelijk optische hartslagmeting in hartslagzones door ingebouwde polssensoren, ook onder water. Ja je hoort het goed, ze zijn beide waterbestendig.

Beide modellen beschikken over een LCD-touchscreen

Basis features

Bovendien hebben beide horloges de basis ‘features’ zoals tracken van de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid, calorieverbranding, slaappatronen, conditie en last but not least aantal stappen, want 10k stappen per dag halen is zelfs voor de niet-zo-fanatieke-sporter helemaal in.

Niet alleen overdag is Polar jouw metgezel in het opvolgen van… zowat alles, ook ’s nachts meten beide horloges je herstel, aan de hand van je slaapkwaliteit-en duur.

Door de Nightly Recharge herstelmeting stellen ze advies op voor in het FitSpark Trainingsprogramma.

Of je nu de hersteltijd, aantal stappen, slaapkwaliteit of calorieverbranding wilt tracken, beide modellen beschikken over deze “basis” features.

Verschillen

Beide modellen hebben alles wat je verwacht van een sporthorloge, maar door de opstelling van het team nét dat tikje om te gooien, worden mooie dingen mogelijk gemaakt en dat steken ze bij Polar niet onder stoelen of banken.

Design

Waar de Ignite een scherm heeft van 1,7 inch, gaat Polar met de 1,2 inch van de Vantage M voor ‘less is more’. Wat we er wel bij moeten vertellen is dat de Ignite een lichtgewichtje is met zijn 35 gram en slechts één knopje voor een eenvoudige bediening, tegenover 45 gram bij de Vantage M.

De zwarte horlogekast van de Ignite werd bij de Vantage M vervangen door een koperen. Het mineraal glas van de Ignite is ijzersterk, maar toch kiest Polar bij de Vantage voor dragontrail glas.

Buiten dat dit soort glas enorm sterk is, is het ook lichter in gewicht maar geen paniek, dankzij de silliconen horlogeband blijft je tracker perfect rond je pols zitten.

Less is more: De Vantage M is wat compacter dan de Ignite, maar de Ignite is lichter in gewicht.

De Vantage M gaat langer mee

Daar waar de batterijduur bij de Ignite wel goed zit (reken maar op zo’n 18 uur bij constant GPS-gebruik), heeft Polar toch wat meer toegevoegd aan de Vantage M.

Dat de batterij van deze laatste niet teleurstelt met een duurtijd van 30 uren bij hartslag-en GPS-gebruik, hoeven we je niet te vertellen. Je hoeft tijdens duursporten dus geen hartverzakkingen te krijgen wanneer er een lampje aan het ‘pinken’ gaat.

De batterij van de Vantage M gaat tot 30 uur mee, die van de Ignite tot 18 uur.

Meetbare activiteiten: voor ieder wat wils bij de Vantage M

Beide sporthorloges doen prima dienst als ‘personal coach’ voor recreatieve sporters, maar voor volwassenen die toch wat fanatieker zijn, raden we de Vantage M aan. Deze biedt maar liefst 20 voorgeprogrammeerde sportactiviteiten, van water-en wintersport tot triathlon, daar waar de Ignite zich houdt bij fietsen, fitness, hardlopen en zwemmen.

Van beperkter aantal sportactiviteiten bij de Ignite, tot maar liefst 20 voorgeprogrammeerde sportprofielen bij de Vantage M.

Prestatiegerichtheid

De Vantage M is vooral bedoeld voor de prestatiegerichte hardloper. Het biedt onder andere inzicht in de staplengte, de grondcontacttijd, de verticale oscillatie en de rencadans. Ook voor prestatiegerichte zwemmers en fietsers is de Vantage M ideaal.

De Ignite is dan weer perfect voor de af-en-toe loper en fietser, en de zwemmer die het liefst zijn ‘slag slaat’ in zwembadwater.

De Ignite is bedoeld voor de af-en-toe sporter en het meten van dagelijkse beweging, terwijl de Vantage M meer prestatiegerichte metingen uitvoert voor de duursporter.

Accessoires

De Ignite komt met een universele verwisselbare horlogeband, bij de Vantage M zijn op dit vlak de keuzes minder uitgebreid met een productspecifieke horlogeband.

Horlogebanden zijn apart verkrijgbaar en bovendien is er voor de Ignite een compatibele borstband te verkrijgen voor een nog nauwkeurigere hartslagmeting.

De Ignite heeft een universele horlogeband en een apart te verkrijgen borstband. De horlogeband van de Vantage M is productspecifiek.

Waarom kiezen voor de Polar Ignite?

Kies voor de Polar Ignite wanneer je een licht en compact fitnesshorloge wilt met GPS-tracking. Dit sporthorloge is ideaal om dagelijkse beweging te meten en stappen te registreren. Bovendien meet het slaap en stressniveau dankzij de optische hartslagmeting op de pols, en kan je er voor nog betere opvolging een aparte borstband voor verkrijgen.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage M?

De Vantage M is op vele vlakken toch een stapje vooruit op de Ignite, maar dat geldt eveneens voor de prijs.

Kies voor de (voorganger van de Polar Vantage V2) Vantage M als je jouw sportprestaties tot in de puntjes wil uitpluizen. De fanatieke, prestatiegerichte sporter komt zeker aan zijn trekken met dit multi-sporthorloge met maar liefst 20 voorgeprogrammeerde sportactiviteiten die bovendien perfect te personaliseren zijn.

Conclusie

Nu we alle voor- en nadelen van de sporthorloges naast elkaar hebben gelegd kun je een weloverwogen keuze maken welk model voor jou het meest geschikt is. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste punten voor je opgesomd.

Kies voor de Polar Ignite als je:

 • Een sporthorloge voor het opvolgen van dagelijkse beweging zoekt
 • Een lichtgewicht sporthorloge met slechts één knopje wilt
 • Interesse hebt in een los verkrijgbare borstband
 • Je fitnessleeftijd wil weten en je stressniveau wil monitoren
 • Een batterijduur van 18 uur bij GPS-gebruik voldoende vindt
 • Een iets smallere pols hebt

Kies voor de Polar Vantage M als je:

 • Een duursporter bent op zoek naar een multi-sporthorloge
 • Belang hecht aan een ultra lange batterijduur, tot wel 30 uur
 • Vooral prestatiegericht sport: 20 voorgeprogrammeerde sportactiviteiten
 • Een kleiner scherm en een koperen horlogekast wilt
 • Meer inzicht wil krijgen in de belasting van trainingssessies op je lichaam
 • Een fanatieke duursporter bent

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs