Polar M400 versus Polar M430 Sporthorloge Hardloopzone

Geen product geselecteerd

Geen product geselecteerd

vs

Uitgebreide vergelijking

In dit artikel vergelijken we de sporthorloges Polar M400 en Polar M430 met elkaar. Een echte ‘Polar M400 versus Polar M430’ dus.

Van de Polar M400 ontdekten wij dat die, hoewel op sommige plekken nog wel verkrijgbaar, al wel wat moeilijker leverbaar is. Om hem te kunnen aanschaffen moet je even de juiste plek zoeken. Heb je al een Polar M400, gebruik dan dit artikel om te bepalen of het zinvol is om te upgraden naar de Polar M430.

Waarom de Polar M400 beter is:

De Polar M400 biedt een prijsvoordeel. We hebben even moeten zoeken maar we zouden zeggen dat wanneer je deze sportswatch per se wilt aanschaffen, je dat online zou moeten lukken voor een prijs van rond de € 100. Voor de Polar M430 betaal je al gauw € 150 tot € 200.

Het voordeel in prijs van de Polar M400 is één ding, maar dit toestel heeft nog een paar pre’s ten opzichte van de Polar M430. We sommen er een aantal op:

 • De Polar M400 heeft een route tracker waarmee je een route toe kunt voegen aan een kaart. Dat is fijn wanneer je van plan bent om dezelfde route te herhalen. Ook heeft dit apparaat een trackbackfunctie om de weg terug te kunnen vinden via een opgenomen spoor.
 • De M400 beschikt niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wel kun je externe hartslagbanden koppelen. Dat kan bij de M430 niet. Sommige hardlopers zweren bij dit soort nauwkeurige tools.
 • Dit horloge bevat een cadanssensor waarmee het aantal omwentelingen van de pedalen van je fiets gemeten kan worden. Fijn dus wanneer je niet alleen hardloper bent maar ook een fietser.
 • Dit apparaat bevat een hoogtemeter.

Polar M400 Review

Waarom de Polar M430 beter is:

Reeds in 2017 lanceerde Polar de Polar M430 wat eigenlijk de opvolger was van de M400 die toen al langer op de markt was. Qua uiterlijk zijn beide sporthorloges zeer sterk gelijkend. Toch is de M430 zo’n 6 gram lichter. En dat is pas het eerste voordeel. Kijk en bepaal zelf of dit horloge de meerprijs waard is:

 • De Polar M430 beschikt over een ingebouwde, optische hartslagmeter. Je hoeft dus niet meer in de weer met externe hartslagbanden en dergelijke.
 • Dit horloge herkent automatisch wanneer je aan een activiteit begint (bijvoorbeeld wanneer je begint te hardlopen). Je hoeft dat niet meer handmatig in te stellen dus.
 • De compatibiliteit van de M430 is een stuk beter dan die van zijn voorganger. Het horloge is compatibel met Mac OS X apparaten zoals MacBooks en iMacs en met pc’s en laptops met het Windows-besturingssysteem.
 • Dit is ook meer een smartwatch. Wanneer je een melding op je smartphone krijgt zoals een oproep of een bericht, dan begint je horloge te trillen of geeft het een waarschuwingsgeluid.
 • Je kunt dit horloge voorzien van een specifieke watchface (cijfers en wijzerplaat in verschillende weergave stijlen e.d.).
 • Je hoeft het toestel niet langer met een kabeltje aan je PC (of alternatief device) aan te sluiten voor het synchroniseren van gegevens. Dat kan nu door gebruik te maken van bluetooth met de Polar Flow app.
 • De levensduur van de batterij is verlengd. Het toestel gaat in GPS en hartslagmetingmodus 8 uur langer mee.
 • Problemen die zich met betrekking tot vocht en oxidatie voordeden bij de micro-USB-aansluiting van de M400, zouden in de 430-versie zijn verholpen.

Polar m430 hartslagmeter

Conclusie

De nieuwe functies die de Polar M430 ten opzichte van de Polar M400 bevat, maken het een nog completer sporthorloge dat de meerprijs meer dan waard is. Alleen wanneer je heel bewust kiest voor niet-optische-hartslagmeting kun je het beter bij de M400 laten. Hoe gemakkelijk is het echter om niet langer met hartslagbanden te hoeven stoeien. En de sensor met 6 optische leds die de hartslag meet schijnt heel accuraat te zijn.

We horen graag van jou wat jouw mening is over de kwaliteit en functionaliteit van deze 2 sporthorloges. Laat vooral een bericht achter met jouw ideeën, we stellen dat zeer op prijs.

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs
vs