Polar M600 VS Polar M430

Onze vergelijking

De M430 is een sporthorloge. De Polar M600 houdt meer het midden tussen een smartwatch en een sporthorloge, hoewel hij toch meer naar dat laatste neigt. Beide horloges bevatten onder andere hartslagmeting op basis van pols, GPS en een versnellingsmeter.

Lees dit artikel om een goed beeld te krijgen van de belangrijkste verschillen tussen de Polar M600 en de Polar M430. Zo zul je een goede aankoopkeuze kunnen maken.

Wil je een nog beter beeld van de Polar M600, bekijk dan de volledige review die wij eerder al op hardloopzone.nl over dit horloge publiceerden. Bekijk de volledige review van de Polar M430 vind je hier.

Waarin zit hem het verschil?

Laten we beginnen met de prijs. Hoewel beide horloges qua functionaliteit enigszins bij elkaar in de buurt liggen – waarom zouden we ze anders met elkaar vergelijken – ligt de prijs van de Polar M600 toch wat hoger dan die van de Polar M430. Over het algemeen kun je stellen dat je daarvoor ook iets extra’s krijgt. Zonder te beweren dat we compleet zijn, volgen onderstaand de belangrijkste extra’s van de M600:

  • De Polar M600 biedt een activiteiten rapport en synchroniseert draadloos;
  • Heeft een route tracker;
  • Heeft een hogere schermresolutie en is in kleur;
  • Beschikt over stil alarm;
  • Heeft multi-sportmodus.

Synchronisatie en rapportage:

Bij de M600 worden tracking gegevens geupload via de smartphone of computer en zijn ze zichtbaar via het online portaal van Polar in de vorm van rapporten en grafieken. De M600 synchroniseert alle gegevens draadloos, zonder het gebruik van kabels.

De M600 biedt een activiteitrapport. Activiteitgegevens worden geanalyseerd om rapporten te genereren om te bekijken via de app of de website. De M430 kent deze rapportagefunctie niet en is niet draadloos te synchroniseren. De M430 beschikt namelijk niet over WiFi zoals de M600.

Route tracker

De M600 heeft route tracker. Met een route tracker kun je je route toevoegen aan een kaart. Dit is handig als je van plan bent om dezelfde route steeds weer opnieuw te doen.

Scherm:

Het scherm van de Polar M430 is niet super scherp (128 x 128 px) en alleen in zwart-wit. De M600 heeft een prachtig kleurenscherm van hoge kwaliteit (240 x 240 px). Dat is superieur aan bijvoorbeeld alle Garmins. De M600 is bovendien voorzien van een schadebestendig glas dat dun en licht is maar grote krachten kan weerstaan​​.

Het beeldscherm van de M600 staat altijd aan. Zo kun je de tijd zien zonder je apparaat te hoeven ontgrendelen. Bij de M430 moet dat wel.

Wekfunctie:

Je horloge als wekker gebruiken? De M600 kan je wekken door middel van vibratie. Op die manier maak je anderen in de kamer niet onnodig wakker. De M430 heeft deze trilfunctie niet.

Multi-sportmodus:

De Polar M600 heeft multi-sport-modus. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen het volgen van verschillende sporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen. Dit is ideaal voor atleten die behoefte hebben om snel te schakelen tussen verschillende activiteiten zoals triatleten.

Overige verschillen:

Beide horloges bieden je polsgemeten hartslag. Zoals bekend is een dergelijke meettechniek minder betrouwbaar dan de traditionele, borstgedragen hartslagband. De M600 ondersteunt ook externe hartslagmeters om hartslaggegevens op te nemen. De M430 niet.

De Polar M600 beschikt, in tegenstelling tot de M430, over een gyroscoop. Een gyroscoop is een sensor die de oriëntatie van een apparaat volgt door de hoekrotatiesnelheid te meten. Deze manier van bewegingen meten is preciezer en kan extra functionaliteiten bieden.

Overigens kent de M430 ook wel een paar voordelen ten opzichte van de M600. Een daarvan is dat de Polar M430 bijvoorbeeld tot wel dertig meter waterdicht is en je hem dus ook gewoon kunt omhouden tijdens het zwemmen of onder de douche. De M600 is tot 10 meter waterdicht.

De Polar M600 vs de Polar M430: Welke voor wie?

De Polar M430 is een degelijk sporthorloge en is vooral geschikt voor sporters die graag hun gegevens willen meten maar zich niet zo druk maken om het design en de presentatie. Voor typische hardlopers die zich richten op de effectiviteit van hun training is dit een ideaal horloge en net zo goed als de iets duurdere M600.

Voor een aantrekkelijkere lay-out en presentatie en voor meer mogelijkheden tot integratie met je smartphone kies je voor de Polar M600.

Heb je je keuze gemaakt? Schaf de juiste Polar sporthorloge dan direct aan, bijvoorbeeld op Bol.com.

Waar kun je deze producten krijgen?

Beschikbaar bij jouw favoriete webshop!