Polar Pacer vs Polar Pacer Pro

Uitgebreide vergelijking

Je hardloopskills verbeteren is een koud kunstje met de nieuwe hardloophorloges van Polar: de Pacer en Pacer Pro. Maar wat maakt de Pacer Pro precies zo ‘Pro’ en hoe goed is de normale Pacer zonder deze extra’s?

Je leest het in onze vergelijking.

Overeenkomsten tussen Polar Pacer & Pacer Pro

De Pacer Pro en Pacer zijn vrijwel exact hetzelfde en de lijst van overeenkomsten is dan ook potentieel een lange.

Even kort de belangrijkste onder elkaar dan:

Beide horloges hebben dezelfde form factor, hetzelfde formaat horlogekast (45 mm), 5 fysieke knoppen voor de bediening en hetzelfde 1,2 inch memory-in-pixel display met 240 x 240 pixels. Tevens hebben ze hetzelfde formaat bandjes (20 mm).

Ze hebben dezelfde interface, menu’s, bediening en ga zo maar door.

De Pacer en Pacer Pro beschikken over dezelfde hartslag- en gps-sensor en hebben exact dezelfde accuduur. Dat betekent dat ze allebei 7 dagen in smartwatch-modus meegaan en 35 uur in GPS-modus.

Notificaties van je smartphone komen op dezelfde manier binnen, je kunt muziek bedienen via je horloge en ook is het mogelijk om te verbinden met Komoot en via dit platform routes te ontvangen en volgen.

In beide gevallen kun je kiezen uit 130 verschillende sportprofielen en (onder andere) de volgende fijne sportieve functies:

  • FitSpark, voor iedere dag persoonlijke workoutsuggesties
  • FuelWise, om je koolhydraten- en vocht-niveau op peil te houden
  • Wedstrijdtempo, ideaal om op tempo te blijven en je tijd te verbeteren
  • Nightly Recharge & Sleep Pus stages: uitgebreide meting van je slaapkwaliteit

 

Verschillen tussen de Polar Pacer en Pacer Pro

Je zou je af kunnen vragen of Polar geen foutje heeft gemaakt hier door per ongeluk exact dezelfde horloges met een andere naam (en prijs) uit te brengen. Maar er zijn echt wel wat verschillen te vinden tussen deze twee toppers in hun klasse.

Komen ze!

Design, Horlogekast, Bandjes

Om kort te zijn: het design is in de basis hetzelfde dus een knappe jongen die deze twee horloges uit elkaar haalt.

Hoewel, als je beter kijkt zie je dat de horlogekast van de Pacer wat uitstulpingen heeft waartussen een QuickRelease bandje bevestigd kan worden terwijl de kast van de Pacer Pro helemaal afgerond is, met het bandje in de kast verwerkt.

Bij de Pacer Pro kun je echter wel alsnog kiezen voor QuickRelease-bandjes door eerst de meegeleverde Shift Adapter te bevestigen.

Verder zijn de bandjes zelf verschillend: de Pacer Pro maakt – net als bijvoorbeeld de Apple Watch – gebruik van geperforeerde bandjes, voor betere ventilatie. De normale Pacer heeft deze perforatie(gaatjes) niet.

Oh en nog een klein dingetje: de Pacer is met zijn 40 gram 1 gram lichter dan de al zeer lichte Pacer Pro, al zullen de meeste mensen daar helemaal niets van merken.

De Pacer Pro biedt meer vrijheid met twee typen bandjes en heeft beter ventilerende gaatjes. Toch prettig bij intensief sporten.

Hardlopen, Fitness en Gezondheid

Los van de bandjes hebben alle verschillen tussen de twee Pacers te maken met sportieve functies. Daarbij gaat het steeds om functies of mogelijkheden die op de Pacer Pro zitten en niet op de Pacer.

De volgende functies zorgen voor de ‘Pro’ in ‘Pacer Pro’:

  • Turn-by-turn-navigatie via Komoot

Dit is waarschijnlijk voor velen de belangrijkste reden om voor de Pacer Pro te kiezen. 
Hoewel je met de Pacer wel kunt koppelen met Komoot en de gecreëerde routes kunt lopen en volgen, krijg je alleen op de Pacer Pro turn-by-turn navigatie. 

Dit is wel echt een uitkomst, want dan krijg je bij iedere afslag gewoon een melding en duidelijke instructies en hoef je niet zelf steeds op je horloge te kijken.

  • Hardloopvermogen

Een fijne functie, waarvoor je eerder foot- of running pods nodig had, is Hardloopvermogen. Je ziet dan hoeveel inspanning je nodig en verbruikt hebt tijdens (gedeeltes van) je run en kunt met deze data je energie optimaal verdelen.

  • Hill Splitter

Hill Splitter brengt alle beklimmingen en afdalingen in kaart die je tegenkomt. Handig om dit af te zetten tegen je hardloopvermogen, aangezien heuvelop lopen natuurlijk meer energie (en vermogen) vergt.

  • Kompas en barometer


De normale Polar Pacer beschikt niet over een kompas of barometer

Vooral turn-by-turn-navigatie en hardloopvermogen zijn grote pluspunten van de Pacer Pro.

Prijs

Dat was het eigenlijk alweer, wat betreft de inhoudelijke verschillen. Blijft alleen de prijs over. De Polar Pacer Pro is 100 euro duurder dan de Polar Pacer. Aan jou de keus!

De Polar Pacer is door het grote prijsverschil op het eerste gezicht de slimst keuze, maar het hangt er maar net vanaf hoe belangrijk je turn-by-turn-navigatie vindt.

Conclusie: Polar Pacer of Pacer Pro?

Ben je op zoek naar een compleet en comfortabel hardloophorloge? Dan kun je met zowel de Pacer als de Pacer Pro heel goed uit de voeten!

Het is even de vraag hoeveel waarde je hecht aan de paar – weliswaar erg fijne – extra functies.

Kies voor de Polar Pacer als je:

  • een top hardloop- en multisporthorloge wilt met robuuste analyses en ondersteuning
  • een licht en comfortabel horloge om je pols wilt
  • de scherpste prijs wilt en de diepere functies van de Pro niet of nauwelijks mist

Kies voor de Polar Pacer Pro als je:

  • de beste verzameling tracking-, analyse- en ondersteuningstools wilt hebben
  • wilt kunnen kiezen tussen verschillende bandjes en bevestigingssystemen
  • veel gebruikmaakt van turn-by-turn navigatie en/of hardloopvermogen

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs