Polar Vantage M versus Garmin Forerunner 45 Sporthorloge Hardloopzone

Polar Vantage M vs Garmin Forerunner 45

Uitgebreide vergelijking

De Polar Vantage M is een sporthorloge aan de onderkant van het middensegment. Je betaalt er een aanschafprijs van € 230 tot € 250 voor. De Garmin Forerunner 45 zit daar qua positionering net iets onder. Het is feitelijk het instapmodel van Garmin maar bezit toch heel wat functionaliteit. De Forerunner 45 kost je zo’n € 170 tot € 180. (bron)

In dit artikel vergelijken we deze twee sportwatches met elkaar: Polar Vantage M versus Garmin Forerunner 45 dus (bron)

Het onderscheid tussen de Polar Vantage M en de Garmin Forerunner 45

Qua aanwezigheid van sensoren onderscheiden deze twee sporthorloges zich niet erg veel van elkaar. Al heeft de goedkoopste van de twee, de Garmin 45 dus, wel een versnellingsmeter aan boord. Daarmee leg je zonder GPS je afstand- en tempogegevens vast (bijvoorbeeld op een loopband) en tel je ook je stappenaantal. Maar dan nu de echte grote verschillen:

Uiterlijk

Qua ontwerp is de Forerunner 45 wat ons betreft licht in het voordeel. Die is kleiner en een stuk lichter dan de Polar Vantage M. Laatstgenoemde is juist opvallend en in onze opinie bijna storend groot uitgevoerd. Geen idee waarom. De meeste mensen geven de voorkeur aan een klokje met een ‘handzaam’ formaat en niet aan een enorme ‘kast’ om je pols.

Screen

De Polar Vantage M heeft, hoe kan het ook anders , een scherm dat 15% groter is en de resolutie is bovendien hoger. Een handig voordeel is dat het display van de Vantage M in tegenstelling tot de Forerunner 45 altijd aan is. Tijdens het lopen hoef je zo niet telkens je horloge te activeren om je data te kunnen zien.

Activity monitoring

De Forerunner 45 kan veranderingen in de hoogte waarnemen, bijvoorbeeld wanneer je aan het traplopen bent. Bij de Polar Vantage M ontbreekt die functionaliteit maar die watch biedt je wel een hele hoop meer aan andere vormen van activity tracking. Zo herkent dit horloge automatisch wanneer je een activiteit begint zoals hardlopen of zwemmen. Het herkent zelfs je type zwemslag en telt ook het aantal zwemslagen. In de breedte kan dit horloge een stuk meer.

Smartfuncties

De Forerunner 45 en de Polar Vantage M zijn allebei niet de slimste jongetjes van de klas, maar de Polar Vantage M is wel net wat ‘smarter’ dan de Garmin Forerunner 45. De Vantage M waarschuwt bijvoorbeeld wanneer je een inkomende oproep op je telefoon krijgt. Bovendien kun je het belsignaal uitschakelen en de oproep afwijzen met behulp van je sporthorloge als je even geen zin hebt in een belletje.

Batterijprestaties

Een significant onderscheid tussen beide horloges zit hem in de levensduur van de batterij. Niemand wil de hele tijd zijn smartwatch opladen. Bij de Forerunner 45 zul je dat echter al gauw 2 keer zo vaak moeten doen als bij de Polar Vantage M. Als hardloper zul je vaak de GPS-modus gebruiken en de Vantage M gaat daarin 30 uur mee ten opzichte van eens schamele 13 uur die de Forerunner 45 je biedt.

Conclusie

De Garmin Forerunner 45 heeft, zeker als je hardloper bent, een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het horloge biedt je veel tracking-functies en de o zo benodigde polshartslagmeter ontbreekt niet.

Voor de Polar Vantage M betaal je wat meer en krijg je ook wat meer. Echter datgene wat je meer krijgt zit hem met vooral in functies ten behoeve van andere sporten zoals zwemmen en wielrennen. De Vantage M is dan ook een prima sporthorloge voor triatleten.

Wil je dat je horloge alles van je harddoopsessies meet, dan schiet de Garmin Forerunner 45 wellicht te kort. Ga dan echter niet voor de Polar Vantage M maar voor de Garmin Forerunner 245. Dat is althans onze mening, maar we vernemen ook graag die van jou.

Stuur ons een bericht!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs