Polar Vantage M versus Garmin Forerunner 245 Sporthorloge Hardloopzone

Polar Vantage M vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

Dus jij zoekt een sporthorloge in het middensegment? Niet per se de ‘crème de la crème’ maar gewoon een goed sporthorloge voor een serieuze sporter. In dat geval komt je al gauw uit bij de Garmin Forerunner 245 en de Polar Vantage M.

Op de meeste plekken kun je de Forerunner 245 aanschaffen voor een prijs tussen de € 250 en € 300 (de versie zonder muziekspeler). De Polar Vantage M koop je voor een prijs tussen de € 220 en €270.

Het onderscheid tussen de Polar Vantage M en de Garmin Forerunner 245

De Polar Vantage M en de Garmin Forerunner 245: 2 prima sporthorloges met een klein prijsverschil (bron). Maar jij wil het optimale uit je budget halen, dus hier zijn de verschillen:

Looks

Beide sporthorloges hebben het nodige aan boord. Dat moet allemaal ergens gelaten worden. Ze zijn dus allebei relatief groot en minder stijlvol om de hele dag, en zeker niet bij chique gelegenheden, te dragen. Bij de Polar Vantage M is de omvang in onze opinie echter bijna storend en disfunctioneel groot.

De sporthorloges zijn verder qua uiterlijk wel te vergelijken. De ‘kast’ van de Polar Vantage M is van roestvrij staal en die van de Garmin Forerunner 245 van verstevigd plastic.

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van meting is bij beide watches erg goed. Er zijn gebruikers die melden dat ze wel eens wat issues hebben wanneer ze de GPS functie van de Polar Vantage M gebruiken in bosrijke omgevingen. Over het algemeen kun je bij het hardlopen op beide horloges vertrouwen maar de Forerunner geniet de voorkeur.

Scherm

De schermomvang van beide sporthorloges is dermate groot dat het doet vermoeden dat er sprake is van touchscreen functionaliteiten. Dat is echter niet zo. Je bedient de menu’s door knoppen aan de zijkanten. In onze ervaring is dat trouwens niet slecht wanneer je een dergelijk horloge gebruikt tijdens het hardlopen. Met bezwete handen kan een touchscreen wel eens weigeren. Knoppen zijn gemakkelijk te bedienen.

Veel gebruikers zijn wel wat meer tevreden over wat de Garmin Forerunner 245 je laat zien. Op het goed verlichte scherm is de data eenvoudig af te lezen en navigeren ervaren wij als als uiterst prettig.

Levensduur batterij

Wat je niet wil is dat je sporthorloge er halverwege een lange duurloop mee ophoudt. Garmin claimt dat de batterij van de Forerunner 245 gemiddeld 7 dagen mee gaat, tenzij je GPS-modus gebruikt natuurlijk. Dan is de batterij na 24 uur aan zijn eind en moet je weer opladen.

De Vantage M presteert iets minder in normale modus, namelijk 5 dagen. Maar in GPS modus zou dit horloge 30 uur mee moeten gaan. Nadat we de batterij duur op de proef hebben gesteld kunnen we de conclusie trekken dat de vermelde batterijprestaties de werkelijkheid goed benaderen.

Gekoppelde apps

Voor beide sporthorloges kun je bijbehorende apps downloaden om de data van je sporthorloge te synchroniseren en in detail te bestuderen. Bij Polar heet dat de Polar Flow app. Die geeft veel detail en een duidelijke, begrijpelijke weergave. De noodzaak om telkens handmatig te moeten synchroniseren is dan weer een beetje jammer.

Ook de Garmin Connect app die je aan je Forerunner 245 koppelt, voorziet je van veel statistieken. Met name op het gebied van hardlopen valt er veel te meten en te weten met dit horloge. Over de interface wordt echter wel door de nodige gebruikers geklaagd. Te weinig intuïtief zegt men.

Conclusie

De Polar Vantage M heeft aanzienlijk meer sportprofielen dan de Forerunner 245 en is daarom geschikter voor triatleten. (Bron) Dit is echter een website voor hardlopers en in dat opzicht kiezen wij dus voor de Garmin Forerunner 245. Die biedt je als hardloper bijna meer dan je nodig hebt.

 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs