Polar Vantage M versus Polar M430 Sporthorloge Hardloopzone

Polar Vantage M vs Polar M430

Uitgebreide vergelijking

De Polar M430 werd ruim anderhalf jaar voor de Polar Vantage M op de markt gebracht. Beiden zijn op dit moment voor de consument beschikbaar en dat brengt natuurlijk de vraag voor jou met zich mee: ‘Welke moet ik nu kiezen?”. Vandaar dat wij ze in dit artikel met elkaar vergelijken. Let’s go: Polar Vantage M versus Polar M430 (bron)

De verschillen tussen de Polar Vantage M en de Polar M430

Als we het totale aanbod van sporthorloges in de segmenten (1) beginner, (2) het midden- en (3) het topsegment verdelen, dan zijn wij geneigd om de Polar M430 als een instapmodel (1) aan te duiden. De Polar Vantage M kan gezien worden als een upgrade naar het middensegment. Daar horen verschillen bij en wel de volgende:

De aanschafprijs

De Polar M430 schaf je aan voor zo’n € 150. De Polar Vantage M gaat je zo’n € 100 meer kosten. € 250 euro dus. Hier wint de M430 dus maar dat is wel zo’n beetje het enige punt waarop dat zo is.

Scherm

Optisch gezien zijn beide horloges niet echt met elkaar te vergelijken. Het verschil daarin is te groot. Alles is anders. Het meest zichtbare onderscheid zit hem in het scherm. Het Lcd-scherm van de Polar M430 is het grootst maar niet in kleur en slechts 128x128px. Je krijgt je informatie dus op een zeer basic manier aangereikt. De resolutie van de Polar Vantage M is 240 x 240px en er is sprake van een kleurenscherm. Dat kijkt toch allemaal een heel stuk prettiger.

Sensoren en activiteitmeting

Als we kijken naar de aanwezigheid van sensoren dan valt op dat je bij de Vantage M ook een cadanssensor krijgt. Daar monitor je je fietsprestaties mee. Ook kun je met dit horloge, in tegenstelling tot de M430, zwemprestaties monitoren. Je zwemslag wordt automatisch herkend en je gezwommen afstand en snelheid nauwkeurig gemeten. De Polar Vantage M is dan ook een zeer geschikt triatlon horloge.

Ben je een typische hardloper dan is ook de zogenaamde VO2max (luchtopnamecapaciteit) een belangrijke parameter. Ook die meet dit horloge. De M430 doet dat niet. Ook zal de Vantage M je meer nauwkeurige informatie verschaffen over de kwaliteit van je slaap. En je krijgt er zelfs oefeningen voor ademhalingsbegeleiding bij om te ontstressen.

GPS-kwaliteiten

Beide sporthorloges beschikken over ingebouwde GPS om snelheid en afstand te kunnen monitoren. De GPS-kwaliteit van de Polar Vantage M is geupgrade en toegerust ten aanzien van de meer actuele standaarden (o.a. Galileo) en zal daardoor wat nauwkeuriger zijn.

Zoeken we naar een voordeeltje van de M430 dan kunnen we wel opmerken dat die beschikt over een GPS-power-save-modus. Het GPS-signaal wordt dan in intervallen gemeten en niet continu. Dat bespaart je batterij en dat is bij de Polar M430 wel nodig zoals je verderop zult lezen.

Batterijprestaties

De meeste mensen willen hun sporthorloge het liefst één keer om doen en daarna nooit meer af. Dat is een utopie. Het ding bezit een batterij en alle functies kosten nu eenmaal energie. Je zult je device dus af en toe moeten opladen, daar ontkom je niet aan. Dan is het wel goed om te weten dat de Vantage M in trainingsmodus bijna 4 keer zo lang mee gaat als de Polar M430.

Conclusie

De Polar M430 is aan te merken als een running watch. De Vantage M is meer dan dat: een triatlonhorloge. Toch krijg je weldegelijk ook als hardloper wat fijne extra’s wanneer je voor laatstgenoemde gaat. Logisch want daar betaal je ook een prijskaartje voor.

Wil je als arme hardloper nog wat geld overhouden voor een paar mooie sportschoenen, ga dan voor de Polar M430. Heb je geld genoeg dan is de Vantage M een mooie optie en kun je ook nog wat andere sporten monitoren.

Wat is eigenlijk jouw mening over deze beide sporthorloges van Polar?

 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs