Polar Vantage M versus Polar Vantage V Sporthorloge Hardloopzone

Polar Vantage M vs Polar Vantage V

Uitgebreide vergelijking

In dit artikel vergelijken we 2 sporthorloges van Polar met elkaar: Polar Vantage M versus de Polar Vantage V: Wat is het verschil? Het design van deze sporthorloges is namelijk zeer sterk gelijkend.

Als we de functionaliteit even parkeren en alleen even naar de aanschafprijs kijken dan valt op dat de Polar Vantage M met een aanschafprijs van zo’n € 225 bijna de helft goedkoper is dan de Polar Vantage V. Het eerste voordeel is dus direct duidelijk. Maar nu kijken of we geen appels met peren vergelijken.

Wanneer schaf je de Polar Vantage M aan?

Polar Vantage M is een verrassend goed uitgerust alles-in-één multisportsporthorloge in een gunstige prijscategorie. Ten opzichte van de duurdere Polar Vantage V heeft hij de volgende functionele voordelen:

 • Hij beschikt in tegenstelling tot de Vantage V over de functie waar het qua tijdmeting bij hardlopen eigenlijk allemaal om begon: een stopwatchfunctie;
 • De afmetingen van dit horloge zijn wat beperkter evenals het totale body volume. De meeste mensen vinden een wat kleiner horloge prettiger dan een zware kast waardoor je arm bijna uit de kom wordt gerukt. De Polar Vantage M is dan ook maar liefst 21 gram lichter dan de V. De schermspecificaties zijn trouwens identiek.

Of toch de keuze maken voor de Polar Vantage V?

De Polar Vantage V is zoals gezegd een stuk duurder in aanschafprijs. Daarvoor krijg je ook de nodige functionaliteit extra. We sommen het even voor je op:

 • Het schadebestendige glas van dit horloge gaat niet snel kapot maar is toch lichtgewicht. Geen punt wanneer je je een keer stoot aan een steen ofzo;
 • In tegenstelling tot de Polar Vantage M beschikt de Vantage V wel over een touchscreen voor eenvoudige bediening;
 • Hij beschikt over diverse additionele features zoals een kompas voor richting bepaling en ook over een hoogtemeter;
 • Een belangrijke meerwaarde voor professionele hardlopers: De Vantage V berekent de power van je afzet en gebruikt daarbij de ingebouwde barometer. Daarmee kun je dus je loopvermogen bepalen. Met snelheid en hartslag kun je ook je geleverde prestatie meten maar die indicatoren zijn niet zo objectief omdat ze ook worden beïnvloed door zaken als tegenwind, mulheid van de ondergrond en het hardloopmoment.
 • De Polar Vantage V kan, door continu je hartslag te monitoren, op basis van specifieke algoritmes aangeven in welke mate je hersteld bent en belastbaar bent om weer te gaan trainen;
 • Dit horloge beschikt over een ‘always on’ touchscreen. Je hoeft je watch niet eerst aan te raken voordat je beeld hebt;
 • Ondanks alle extra’s gaat de batterij van dit sporthorloge meer dan 10 uur langer mee wanneer je het horloge draagt in trainingsmodus;
 • De behuizing van de Vantage V is hoogwaardiger, namelijk van metaal in plaats van kunststof;
 • Ben je naast hardloper ook duiker: Dit horloge is speciaal afgestemd op jouw behoeften als duiker.

Bekijk ook de nieuwe Polar Vantage V2 review

Conclusie

De Polar Vantage M bevat vrijwel alle functies die de gemiddelde hardloper van sporthorloge wenst en dat tegen een gunstige prijs. Vooral als je ultiem bewust bezig bent met belastbaarheid en loopvermogen zou je kunnen overwegen om de kostbaardere Polar Vantage V aan te schaffen. Het gaat dan echt om de mensen die geïnteresseerd zijn in de laatste percentages van verbetering. Topsporters dus.

We horen zoals altijd graag wat jouw mening is over deze beide sporthorloges en welk horloge jij waarom zou aanbevelen. We nodigen je van harte uit daar een bericht over achter te laten op onze website.

vs