Polar Vantage M2 vs Polar Vantage V2

Uitgebreide vergelijking

Er is altijd wel strijd tussen broers en zussen, maar uiteindelijk horen ze gewoon bij elkaar. En ze lijken vaak op elkaar.

Zo kun je ook deze tweestrijd zien tussen de Polar Vantage M2 en V2. Je kunt het ook zien als een meer ontwikkelde versie van dezelfde persoon/hetzelfde horloge.

Hoe dan ook, de Vantage V2 en M2 zijn allebei puike sporthorloges met veel functionaliteiten voor zowel fitnessers, hardlopers maar ook voor ‘multisporters’.

Waarbij de M2 (een stuk) vriendelijker is voor de portemonnee en de V2 meer en diepere functies biedt voor de grootste fanatiekelingen.

Wat weegt voor jou zwaarder?

Overeenkomsten

De overeenkomsten tussen de Vantage-broers zijn legio. Het zijn allebei sporthorloges met een 1,2 inch scherm met een resolutie van 240 x 240 pixels.

Beide zijn waterdicht, hebben GPS en hartslagmeting, een veelheid aan sportprofielen, de trainingsfunctie TrainingLoadPro, en gestructureerde trainingsprogramma’s voor 5, 10, 21 en 42 km.

Het zijn ook allebei ideale horloges voor triatleten omdat je heel snel kunt switchen tussen verschillende sporten. En wat dacht je van de waardevolle fitness-app FitSpark, die al je statistieken – ook die van je slaapkwaliteit – combineert en op basis hiervan aanbevelingen doet voor nuttige workouts waarmee je je conditie kunt verbeteren.

 • Ze hebben ook allebei de allernieuwste FuelWise-functie voor notificaties voor het verbruik en de inname van energie;
 • Een weekoverzicht met al je belangrijkste activiteitenstatistieken;
 • Een weer-widget;
 • De mogelijkheid om je schermen zelf samen te stellen met voor jou belangrijke data;
 • En muziekbediening voor je smartphone of tablet.

Er zijn nog wel meer dingen, maar dat was even het belangrijkste…

De belangrijkste verschillen

De nieuwste Vantage-broers lijken veel op elkaar… maar er zijn toch ook aardig wat verschillen. Gelukkig maar.

Laten we beginnen.

Design en Display


De displays van deze beide Vantages hebben veel met elkaar gemeen maar er zijn zeker ook belangrijke verschillen.

Het grootste verschil is dat de V2 beschikt over een touchscreen (naast 5 fysieke knoppen) en de M2 niet. Voor sportief gebruik zal dit nauwelijks wat uitmaken, aangezien je met alleen knoppen net zo goed (en soms zelfs beter) uit de voeten kan dan met een touchscreen, maar voor casual, dagelijks gebruik is het leuk om ‘erbij’ te hebben.

Verder heeft de V2 een ‘normale’, gladde bezel, bekend van zijn voorganger (en vele andere sporthorloges), terwijl de M2 een – wellicht – iets exclusiever ogende geribbelde rand heeft.

Daarnaast is de horlogekast van de V2 1 mm groter (met wel een even groot display) en is hij – met zijn 52 g – een kleine 8 gram zwaarder dan de M2.

De gebruikte materialen verschillen ook: ze zijn allebei gemaakt van glasvezelversterkt polymeer maar de V2 voegt hier nog een ‘aerospace’ aluminiumlegering aan toe. Voor wie het wil weten.

Geen duidelijke winnaar: de V2 biedt een touchscreen, de M2 een uniekere uitstraling. Zeg het maar!

Sport en activiteiten


Dit is de plek waar de grootste klappen vallen. En waar de strijd beslist zal worden. De Vantage V2 biedt namelijk flink wat meer sportieve functies. Niet alles is even waardevol, maar overall is de V2 gewoon duidelijk een stuk completer in zijn aanbod.

Het volgende is allemaal niet te vinden op de M2:

#1 Hill Splitter

Deze functie houdt bij hoeveel heuvels je op je run tegenkomt (en wat je tijd/snelheid was hierbij). Best handig om na afloop je algehele prestaties beter op waarde te kunnen schatten, maar verder biedt het weinig meerwaarde.

Zo kun je niet vooraf al in kaart brengen welke heuvels er op je route zitten, of hoe stijl, lang of hoog ze zijn. Ook krijg je geen informatie over je hartslagzones tijdens je beklimmingen.

#2 Routenavigatie via Komoot-integratie

Het is bij Komoot-gebruik jammer dat je buiten je regio extra moet betalen, maar het is wel fijn om over deze (turn by turn) navigatie te beschikken.

#3 Hardloopvermogen aan de pols

De Vantage M2 biedt ook hardloopvermogen maar alleen in combinatie met een gekoppeld apparaat (zoals een running pod).

De V2 biedt dit direct aan de pols al. Met hardloopvermogen kun je goed zien hoeveel energie je verbruikt op verschillende hoogtes en onderdelen van je routes.

#4 RecoveryPro

Het was ook al het verschil tussen de eerste Vantages V en M en het is ook echt een potentieel belangrijk verschil: RecoveryPro.

Deze functie analyseert je conditie en prestaties – kijkend naar zowel cardio als kracht – en vertelt je of je al klaar bent voor training of dat je juist wat langer rust moet inlassen.

#5 Running Performance-test, Fiets-test, Beenherstel-test

De hardloop- en fietstesten zijn bedoeld om je VO2-max-niveau te meten, maar werken vrij omslachtig. De beentest is interessanter en werkt sneller. Hiermee kun je nagaan hoe vermoeid je benen zijn.

Verrassing: de Vantage V2 heeft behoorlijk wat extra’s op het gebied van analyse en tracking van activiteiten. De enige keus dus als je (extra) veel inzicht wenst!

Waterdichtheid


De V2 heeft een hogere waterdichtheidsgraad dan de M2. Je kunt er (in theorie) maximaal 100 meter mee onder water (versus 30 meter).

Met de V2 kun je dus een stuk dieper duiken, mocht je dit willen. Hoe vaak dit voorkomt is de vraag. In de praktijk kun je gewoon met beide modellen goed zwemmen.

De V2 is waterdicht tot 100 meter (en de M2 tot 30 meter). (Alleen) een voordeel als je echt de diepte in wilt.

Batterij


Ook op het gebied van accuduur trekt de V2 aan het langste eind, met een maximale 7 dagen in horloge-modus met continue hartslagmeting (tegenover 5 dagen voor de M2) en 40 uur met GPS ingeschakeld (tegenover 30 uur). Net iets minder snel hoeven opladen is best fijn natuurlijk.

De Vantage V2 heeft een beter uithoudingsvermogen.

Prijs


Weinig horloges kosten exact hetzelfde en het is ook logisch dat je meer of uitgebreidere functies meer betaalt. En meestal is de meerprijs prima te verantwoorden voor de koper. Maar bij de keuze voor de Vantage V2 of M2 zullen vermoedelijk behoorlijk wat sporters goed moeten nadenken: het prijsverschil is namelijk niet klein: voor de V2 betaal je tussen de 150 en 200 euro meer.

Voor dat bedrag koop je ook alweer (bijna) een tweede sporthorloge. Bijvoorbeeld.

De Vantage M2 is veel beter betaalbaar dan de V2.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage M2?

De Polar Vantage M2 is gewoon een uitstekend, compleet, en stijlvol uitziend horloge waar iedere beginnende tot ervaren sporter – of gezondheidsbewuste casual gebruiker – lang mee vooruit kan.

Heb je geen behoefte aan alle toeters en bellen en wil je geld besparen, dan is de M2 voor jou!

Kies voor de Polar Vantage M2 als je:

 • Gewoon een compleet en mooi uitziend sport- of trainingshorloge wilt;
 • Geen behoefte hebt aan alle toeters en bellen;
 • De meerprijs van een V2 teveel van het goede vindt.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage V2?

Polar Vantage V2 menu animatie

De Vantage V2 is voor sporters die alles uit hun horloge en prestaties willen halen. Sporters die heel nauwkeurig hun conditie willen kunnen analyseren en trainingen kunnen samenstellen. Heb jij veel aan de extra functies en kun je het geld missen, laat de V2 dan niet aan je voorbijgaan!

Kies voor de Polar Vantage V2 als je:

 • Veel haalt uit sportieve functies als RecoveryPro, hardloopvermogen en de tests;
 • Een horloge wilt met een zo lang mogelijke accuduur;
 • Graag een touchscreen wilt.

 

 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs