Polar Vantage M2 vs Polar Vantage M

Uitgebreide vergelijking

Ben je op zoek naar een Polar sporthorloge en twijfel je tussen de Polar Vantage M en de Polar Vantage M2?

In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen, zodat je zelf een goede keuze maakt welke van deze twee modellen het beste bij je past.

Overeenkomsten

Zoals de naam al aangeeft is de Polar Vantage M2 de opvolger van de Vantage M. Dat wil zeggen dat we tussen deze sporthorloges een aantal belangrijke overeenkomsten zien.

Basisfunctionaliteiten

Op het gebied van basis features komen de Polar Vantage M en Polar Vantage M2 sterk overeen. Ze hebben een ingebouwde polssensor waarmee ze continu hartslagmeting kunnen uitvoeren, ook onder water. Bij het overschrijden van de hartslagzone krijg je een melding.

Ze hebben een ingebouwde GPS-ontvanger voor routeregistratie en trackback. Ook hebben ze een hoogtemeter, gyroscoop en versnellingsmeter. Verder meten ze calorieën, stappen, conditie, hersteltijd en slaapkwaliteit en bieden ze een aantal gerichte hardloopfuncties voor het meten van de grondcontacttijd, verticale oscillatie en de rencadans.

Deze sporthorloges in het middensegment dienen ook als je virtuele partner. Laad work-outs in, pauzeer automatisch en pas je sportprofiel aan, dat kan allemaal!

Zowel de Polar Vantage M als de Polar Vantage M2 bieden belangrijke basisfuncties voor het meten en monitoren van de resultaten van de prestatiegerichte hardloper. Ze dienen tevens als virtueel partner.

Connectiviteit en batterij

Beide sporthorloges zijn compatibel met iOS 13.0, 14.0 en Android 6.0 of hoger. Ze zijn voorzien van Bluetooth en kunnen berichten ontvangen, inkomende oproepen accepteren en weigeren. Ook tonen ze smartphoneberichten.

Bellen via het horloge is bij beide modellen niet mogelijk. Tevens hebben ze geen functies voor camerabediening en betalen.

De batterij gaat bij alle twee de modellen tot 30 uur mee wanneer je de GPS en hartslagsensor gebruikt. Ook hierin zijn ze dus vergelijkbaar.

De Vantage M en Vantage M2 kunnen alle twee oproepen accepteren en berichten ontvangen, maar hebben geen optie tot betalen en bellen. De batterij gaat zo’n 30 uur mee in actief gebruik.

Design

Ook op het gebied van design komen de Polar Vantage M en de Polar Vantage M2 sterk overeen. Ze hebben een ronde horlogekast met een schermdiagonaal van 1,2 inch. Het is een LCD scherm met always-on display.

Het heldere kleurenscherm is te bedienen middels knoppen aan de zijkant van het horloge (geen touchscreen). De horlogebandjes zijn 22 centimeter en gemakkelijk af te stemmen op de grootte van de pols. De bandjes zijn daarnaast verwisselbaar.

De Vantage M en Vantage M2 hebben een ronde horlogekast met always-on display met diagonaal van 1,2 inch.

De belangrijkste verschillen tussen Polar Vantage M2 en Polar Vantage M

Zoals je mag verwachten bij een upgrade van een voorgaand model, heeft de Polar Vantage M2 een aantal interessante verbeteringen ten opzichte van de Vantage M. Ontdek de extra features, deze zijn mogelijk doorslaggevend in je keuze voor een van de twee sporthorloges.

Extra trainingsfuncties

De Polar Vantage M2 heeft een aantal interessante extra functies als het aankomt op trainingen. Zo kun je een wekelijks trainingsoverzicht bekijken waarbij je gedetailleerd inzicht krijgt in alle hartslagzones, calorieverbranding en afgelegde afstanden.

Ook kun je je hartslag laten uitlezen door andere apparaten, bijvoorbeeld naar je fietscomputer. De M2 neemt hierbij je sessie op en neemt dit op in je trainingsresultaten.

De Vantage M2 en de Vantage M beschikken beide niet over ANT+ verbindingsmogelijkheden.

Daarnaast kun je voortaan nóg beter je sessies analyseren aan de hand van de functie voor energiebronnen. Hierbij kun je in de Polar Flow app zien wat je lichaam aan brandstof gebruikt tijdens een work-out. Je krijgt inzicht in de verhoudingen vet, koolhydraten en eiwitten, zodat je je training beter kunt afstemmen op bepaalde doelen (bijvoorbeeld conditie of vetverbranding).

Met de optie FuelWise kun je tot slot voortaan advies krijgen wanneer je bepaalde voeding tot je moet nemen. Als voorbeeld: heb je een bepaalde hoeveelheid koolhydraten verbrand, dan zegt het horloge dat het tijd is om je proteïnereep te eten.

De Polar Vantage M2 heeft extra functies ten opzichte van de Vantage M op het gebied van trainingen analyseren. Deze sporthorloge geeft gepersonaliseerd advies op basis van verbranding en voeding.

Weersvoorspelling

Met de Polar Vantage M2 hoef je voortaan niet meer te vrezen om spontaan in een regenbui te belanden tijdens het buiten trainen. Hij geeft namelijk een gedetailleerde weersvoorspelling per uur. Zo ontdek je of het zonnetje blijft schijnen, wat de temperatuur is en hoe krachtig de wind is. De Polar Vantage M heeft deze functie niet.

Met Polar Vantage M2 krijg je inzicht in de weersvoorspellingen per uur. De Polar Vantage M heeft deze functie niet.

Personaliseren wijzerplaat

Een toffe toevoeging aan de Polar Vantage M2 is dat je bij dit model de display kunt personaliseren. Dit zijn eigenlijk de widgets die je toevoegt aan het startscherm. Je bepaalt dus bij dit model zelf wat je te zien krijgt, van slaaptracking tot trainingsbelasting of de weersvoorspelling. Bij de Vantage M is deze personalisatie niet mogelijk.

De Polar Vantage M2 is in tegenstelling tot de Polar Vantage M voorzien van wijzerplaat personalisatie.

Muziekbediening

Last but not least, de muziekbediening. Helaas kun je met beide modellen geen muziek opslaan, dus je hebt altijd je smartphone nodig voor verbinding. De Vantage M2 heeft echter wel een upgrade en dat is dat je de muziek via het horloge kunt bedienen.

Wil je een andere song? Met één aanraking via de bedieningsknop ga je naar het volgende liedje.

Beide sporthorloges beschikken niet over een interne muziek opslag. Met Polar Vantage M2 kun je de muziek wel bedienen via het sporthorloge, dat kan niet met de Polar Vantage M.

Energiebesparingsmodus batterij

Wanneer je de batterij op energiebesparing zet dan gaat de Vantage M2 tot zo’n vijf keer langer mee. In praktijk is dit zo’n 100 uur. Erg lang dus, maar of 100 uur per se een must is kun je je natuurlijk afvragen. De basiscapaciteit van de batterij is bij beide modellen echt prima in orde!

De batterij van de Vantage M2 gaat in energiebesparing tot vijf keer langer mee dan de Vantage M.

Eindoordeel

Beide Polar modellen zijn geschikte sporthorloges voor de prestatiegerichte sporter. Aangezien de M2 een upgrade is mag je van dit exemplaar net iets meer functies verwachten. Dit zie je tevens terug in de prijs. Het verschil is niet gigantisch, maar de Vantage M is net iets voordeliger.

Waarom kiezen voor de Polar Vantage M2

De Polar Vantage M2 is een interessant model als het aankomt op prijs-kwaliteitsverhouding. Ten opzichte van zijn voorganger heeft hij nóg meer functies die het gemakkelijk maken om je resultaten te optimaliseren.

Hierbij is vooral de FuelWise-functie een grote verbetering, omdat je hiermee voortaan ook rekening kunt houden met de inname van voedsel en de invloed daarvan op je trainingsresultaten.

Kies voor Polar Vantage M2 als je:

  • De inname van voedingsmiddelen wilt koppelen aan je trainingen, zodat je nog gerichter kunt trainen en doelen kunt bereiken;
  • Het erg handig vindt om gedetailleerde weersvoorspellingen te zien
  • Het belangrijk vindt dat je sporthorloge in inactieve stand zo lang mogelijk meegaat zonder tussentijds op te laden;
  • Liedjes wilt verwisselen via je sporthorloge tijdens het sporten.
Voor de prestatiegerichte sporter die meer inzicht wil in de verbranding van energie en op basis daarvan ook aanbevelingen wil voor voedselinname.

Waarom kiezen voor Polar Vantage M

Als voor jou de extra functies die hierboven genoemd zijn niet van belang zijn, dan zou je net zo goed kunnen kiezen voor de Polar Vantage M. Deze biedt de belangrijkste basisfuncties die interessant zijn voor prestatiegerichte sporters. Hij is bovendien net wat voordeliger dan zijn opvolger.

Kies voor Polar Vantage M als je:

  • Alle basisfuncties op een sporthorloge wenst, maar geen interesse hebt in extra features die zich vooral richten op gebruiksgemak, zoals widgets inrichten op het startscherm en muziekbediening.
  • Het niet belangrijk vindt om advies op het gebied van voedselinname te koppelen.
  • Een goede sporthorloge zoekt met een zo aantrekkelijkere prijs dan de M2.
Voor prestatiegerichte sporters die vooral op zoek zijn naar een scherp geprijsd basismodel met focus op de belangrijke basisfuncties voor het verbeteren van sportprestaties.
vs