Wahoo Tickr vs Wahoo Tickr X

Uitgebreide vergelijking

Jij gaat als sporter voor een nauwkeurige hartslagmeting met behulp van een borstband. Anders zou je immers niet twijfelen over de aanschaf van de Wahoo Tickr of de Wahoo Tickr X.

De nieuwste versie, de Tickr X, is zo’n € 30 duurder dan het oorspronkelijke Wahoo Tickr model.

Wij leggen je graag uit waarin het verschil tussen beide hartslagmeters zit. Wahoo Tickr versus Wahoo Tickr X.

Borstband t.b.v. hartslagmeting: ideaal!

Zeker wanneer je intervaltrainingen uitvoert of indien je sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter een beetje te los zit, kan het nauwkeurig meten van je hartslag aan je pols m.b.v. een ingebouwde sensor problemen geven.

Accepteer jij die onnauwkeurigheid niet dan brengt Wahoo Tickr uitkomst!

De eerste Wahoo Tickr werd in 2014 gereleased en is inmiddels een aantal keer geüpdatet. De huidige Tickr is m.b.v. ANT+ of Bluetooth eenvoudig te verbinden met allerlei devices zoals je smartphone of sporthorloge. (Bron)

De Wahoo Tickr zorgt voor nauwkeurige registratie van je hartslagmeting d.m.v. een band om je borst. Het device dat je tijdens je workout meeneemt, vangt die data op en maakt ze inzichtelijk. Zo beschik jij over de meeste accurate hartslaggegevens.

De Wahoo Tickr X werd in 2020 uitgebracht en is een functionele upgrade van het oorspronkelijke model. Nergens lever je in op de oorspronkelijke Tickr. Je betaalt alleen iets meer.

Wat biedt de Wahoo Tickr X meer dan de oorspronkelijke Tickr?

Gemak:

Het grote nadeel van het conventionele model van de Wahoo Tickr is dat je t.b.v. datalogging (het vastleggen van hartslaggegeven) altijd een ander device (sporthorloge, smartphone, etc.) mee moet dragen tijdens je workout. Dat zorgt voor extra gewicht en gerammel.

Om tegenmoet te komen aan de vraag van sporters om zaken als smartphones en sporthorloges thuis te kunnen laten, is de Wahoo Tickr X voorzien van intern geheugen.

De Wahoo Tickr X beschikt over de mogelijkheid om zelf tot wel 16 uur data op te kunnen slaan. Pas na de training verbindt de borstband automatisch met je device en worden de data uitgelezen. Smartphone of sporthorloge kun je dus thuis laten.

Wokoutprogramma’s:

Download de ‘7 Minute Workout fitness app’ van Wahoo. Die helpt je om allerlei effectieve fitnessoefeningen te doen.

De Wahoo Tickr X  herkent de verschillende oefeningen automatisch en geeft meldingen wanneer je de oefening niet helemaal OK uitvoert. (Bron)

Extra hardloopdata:

Ben je een hardloper: de Wahoo Tickr X houdt naast je hartslag onder andere je pasfrequentie (aantal stappen per minuut), je snelheid en de afgelegde afstand bij.

We vinden het wel belangrijk om te vermelden dat alleen je hartslag en de tijd op het intern geheugen worden opgeslagen.

Wil je ook die extra hardloopparameters meten dan moet je tijdens je run toch je smartphone of sporthorloge meenemen om die data te kunnen loggen. (Bron)

Conclusie:

Met de Wahoo Tickr X lever je niets in t.o.v. de conventionele Tickr-versie. Je betaalt wel meer voor de extra features.

Onze overtuiging is als volgt: als jij zo’n serieuze sporter bent dat je alleen genoegen neemt met nauwkeurige hartslaggegevens, dan wil je die onderweg ook kunnen uitlezen om zo je trainingsintensiteit bij te kunnen sturen. In dat geval moet je smartphone onderweg toch mee.

De echte, praktische meerwaarde van de Tickr X t.o.v. de oorspronkelijke Wahoo Tickr is in onze visie dan ook redelijk beperkt. Maar we horen graag jouw mening.

 

 

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs