De beoordelingen van de verschillende hardloopschoenen, sporthorloges, oordopjes en andere accessoires die je leest op Hardloopzone.nl zijn met grote zorg samengesteld, op basis van de beschikbare online reviews uit binnen- en buitenland.

Onze eigen reviews komen dus niet altijd tot stand als gevolg van persoonlijke tests van deze modellen door onze redactie(leden). Bij sommige producten zijn de modellen wel door ons persoonlijk getest.

Hardloopschoenen

Door goed te kijken naar de vele ervaringen van consumenten en (professionele) recensenten die echt op de schoenen gelopen hebben, willen we een betrouwbaar beeld geven van de prestaties van een hardloopschoen. We streven ernaar om een zo nauwkeurig mogelijke consensus te vinden van de vele meningen door zoveel mogelijk ervaringen en verhalen op te zoeken en deze kritisch met elkaar te vergelijken.

We proberen deze ervaringen vervolgens het juiste gewicht te geven in onze reviews van de schoenen. Zo zal een kritiekpunt van een of enkele gebruiker(s) wel degelijk in de review terug (kunnen) komen, maar dit zal dan wel genuanceerd worden met zinsneden als ‘sommige gebruikers vinden…’ of ‘het viel een loper op dat…’

Tussen de regels door kan er best wat van de persoonlijke ervaring of mening van de schrijver doorschemeren, maar dat zal dan vooral betrekking hebben op een categorie waartoe een schoen behoort, vergelijkingen met concurrerende modellen, of andere algemene context of anekdotes. Wanneer het concreet over het model zelf gaat en de waardering hiervan, zullen bij de beschrijving enkel en alleen de onderzochte ervaringen een rol spelen.

Er zijn verschillende redenen dat we hebben gekozen voor dit review-model:

Enerzijds geeft een consensus van vele ervaringen een veel completer beeld voor de lezer dan de enkele mening van een hardloper, met wie deze lezer wellicht weinig gemeen heeft op het gebied van discipline, techniek of voorkeuren. Met een gemiddeld oordeel, waarin ook de afwijkende meningen zijn meegenomen, kun je als lezer waarschijnlijk met meer overtuiging bepalen of een bepaald model de juiste keus is voor jou.

Anderzijds is het simpelweg om praktische redenen – zoals tijd, geld en voldoende toeleveranciers – voor ons nog niet mogelijk om met grote regelmaat reviews te plaatsen op de site op basis van persoonlijke tests.

Dat betekent overigens niet dat dit nooit gebeurd, verschillende modellen hebben wij zelf uitvoerig getest. Ondanks de genoemde voordelen van een consensus-review is een persoonlijke review precies dat: persoonlijk. We zouden in dit soort reviews meer van onszelf kwijt kunnen en nog meer van onze passie kunnen uitstralen. Om hier vervolgens anderen beter mee aan te kunnen steken. 🙂

Zodra er iets verandert in de wijze van de totstandkoming van de reviews melden we dat natuurlijk direct op de site.