Leuk dat je even de tijd neemt om onze over ons pagina te checken. Hier vind je achtergrond informatie over het team en het doel van deze website.

Ons doel

Een gezond lichaam, uithoudingsvermogen, uitdagingen, het lopen van marathons en eerlijke reviews dat is waar we voor gaan bij Hardloopzone.nl.

We proberen je op de beste manier vooruit te helpen zodat je jouw hardloopdoel kunt bereiken zonder vervelende blessures op te lopen.

Hardloopzone.nl kantoor

Bas & Martijn zijn de website in oktober 2016 gestart maar ondertussen hebben we een heel team dat ons helpt bij het creërenvan hoogwaardige artikelen waar je echt wat aan hebt!

Zo kopen wij de nieuwste wearables en testen we de producten zelf zodat we jou van de beste informatie kunnen voorzien.

Martijn van Hoof –

Martijn hardloopzone

Ik ben altijd een voetballer geweest maar door vervelende blessures aan enkels en knieën heb ik deze hobby vroegtijdig (in 2014) aan de kant moeten zetten.

Uiteindelijk heb ik hardloopschoenen van een vriend geleend en heb ik mijn eerste kilometers gelopen. Het hardlopen ging me goed af, althans dat dacht ik. Op pure wilskracht zette ik door en liep ik mijn eerste kilometers.

Alleen had ik een probleempje..

Elke keer na 5km kreeg ik hevige last en kramp in mijn kuiten.

Erg vervelend, en ik kon de vinger er niet op leggen wat de reden hiervan was. 90 minuten voetballen ging me namelijk prima af, aan mijn conditie kon het niet liggen.

Totdat ik maar eens op onderzoek uit ging.

Wat bleek, ik liep vooral op mijn voorvoeten. Iets wat tijdens voetbal erg belangrijk is, hierdoor kun je namelijk explosief reageren.

Maar dit is voor het hardlopen echt not done!

Zo leerde ik over hardlooptechniek en probeerde ik mijn voeten netjes af te wikkelen.

In het begin moest ik mijn voeten erg bewust neerzetten maar na een tijdje gaat het automatisch. Mijn vervelende kramp in de kuiten verdween als sneeuw voor de zon.

De tweede realisatie ontdekte ik toen ik een sporthorloge ging dragen.

Wat bleek? Tijdens het hardlopen had ik constant een hartslag van 175+!

Ik liep letterlijk te hard van stapel.

Het idee om deze informatie met andere hardlopers te delen was geboren.

Bas van Dijk – 

bas hardlopen

Mijn naam is Bas en sinds 2016 mede oprichter van Hardloopzone. Ik liep al een paar jaar en het leek ons nuttig om een site te bouwen met de beste informatie op het gebied van hardlopen.

De laatste 10 jaar ben ik vooral bezig geweest met fitness. Maar ik vond het tijd worden om ook mijn conditie eens te gaan verbeteren.

Ik bestelde een setje hardloopschoenen en in september 2014 liep ik mijn eerste run sinds jaren.

In een recordtijd van 12:09 legde ik maar liefst 1,96 km af. Helemaal buiten adem gezien ik de 2 km niet eens heb gehaald.

Tegenwoordig wil ik altijd eindigen op hele cijfers.

De runs die volgde waren allemaal korte runs waarbij de snelheid wel iets omhoog ging.

3 maanden later op 6 december liep ik mijn eerste 5 km in 32:06.

Ik verbeter graag alle aspecten van mijn leven dus ook het hardlopen moest beter.

Mijn eerste doel was de 5 km binnen 30 minuten en dit gebeurde ook in 2015. (Momenteel PR 24:36 dus nog genoeg ruimte voor verbetering)

In 2016 ging ik voor de 10 km en deze liep ik dan ook in juni. Helaas niet binnen het uur, dit deed ik pas in 2020 (PR 51:20).

De jaren erna liep ik vooral afstanden tussen de 5 en 10 km.

In 2020 vond ik het wel eens tijd worden om me te gaan richten op mijn eerste halve marathon. Natuurlijk in Eindhoven, de stad waar ik al mijn hele leven woon.

Een sporthorloge kon natuurlijk niet ontbreken om mij te motiveren en mijn voortgang bij te houden.

Helaas door het corona virus zal de halve marathon nog even op zich moeten laten wachten.

Wellicht zie je me in 2021 over de finishlijn gaan.

In 2021 liep ik dan mijn eerste halve marathon binnen de 2 uur die ik als doel had. Op mijn medaille staat 1:57:28 gegraveerd.

Gear
Sporthorloge: Garmin Venu 2
Hardloopschoenen: Asics Road FF2
Sokken: Stox compressiekousen

Bart Rietvink – 

Bart Rietvink

Een bekentenis: ik was geen hardloper toen ik begon met schrijven voor hardloopzone.nl, in maart 2018. Nou ja, niet écht dan. Ik liep wel af en toe, maar zonder ritme of regelmaat. Ik wist ook weinig van hardlooptechniek en, afgezien van een stel oude Asics Kayano’s, had ik ook geen fatsoenlijke hardloopgear.

Daar baalde ik van. Want het kriebelde wel. Ik ben ook altijd sportief geweest en kom uit een sportief gezin: mijn vader was gymdocent en ik heb veel getennist, gevoetbald, gebasketbald, gesquasht en zelfs gethaibokst (alleen de trainingen dan).

Ik besloot één keer per week samen te gaan hardlopen met een maatje. Dat hielp: ik had een stok achter de deur en een sociale activiteit erbij. Maar ook hier kwam de klad weer in. Na een klein jaartje aanmodderen (en het ternauwernood overleven van de Mud Masters) was de maat vol!

Toen ik de Garmin Forerunner 45 aanschafte, een veelbelovend en betaalbaar sporthorloge dat ik voor hardloopzone mocht recenseren, veranderde mijn hardloopleven. Dit horloge had namelijk ‘Garmin Coach’, een adaptief trainingsprogramma dat beginnende lopers goed ondersteunt met tips en video’s.

Weer of geen weer, als er een run op het programma stond, ging ik erop uit! Temporuns, cadansoefeningen, lange(re) runs, alles deed ik zonder blikken of blozen. Ik tikte de 10K al aan voordat ik mijn 5K-programma had afgerond.

Maar ik wilde meer! Ik schafte een Garmin Vivoactive 3 aan (met dezelfde mogelijkheden maar een betere look voor iedere dag) en deed er een schepje bovenop. Met als gevolg dat ik nu de halve marathon gepasseerd ben. Waar ik best trots op ben.

Door mijn research voor hardloopzone.nl ben ik ook steeds meer te weten gekomen over hardloopartikelen. Al had ik al flink wat kennis in huis, onder andere omdat mijn broer – die PR-manager was bij Asics Europe – me aardig wat vertelde en ik zelf op de schoenenafdeling heb gewerkt van Perry Sport.

Maar door hardloopzone kwam hier nog veel meer kennis bij. Zodat ik nu iedereen in mijn omgeving vermoei met verhalen over hartslagmeters, cadans, pronatie en heeldrop.

Het gevolg is ook dat ik nu tot in de puntjes uitgerust ben met hardloopgear: met drie paar hardloopschoenen (Asics Kayano 25, Asics Gel DS-Trainer 22, Asics Fuji Attack 5), speciale hardloopsokken, een hardloophorloge, Jaybird X3 sportoordopjes, en een  Camelbak Dart hydratatierugzak. Risico van het vak zullen we maar zeggen!

Onze community

Sinds kort zijn we een YouTube kanaal gestart. Op dit kanaal plaatsen we uitgebreide reviews van de allernieuwste wearables. Door middel van deze reviews proberen we jou alvast een kijkje te geven wat de wearable te bieden heeft en voor wie het geschikt is.

Neem jij een kijkje op ons nieuwe YouTube kanaal? Klik dan op onderstaande knop:

 

Wil je met andere hardlopers in contact komen om elkaar te motiveren en te helpen?

Join dan onze Hardloopzone.nl Facebook pagina (klik hier).