Adidas Ultraboost hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Adidas Ultra Boost hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Adidas Ultraboost light heren
Adidas Ultraboost light dames

1. Adidas Ultraboost Light

 • Veel lichter dan voorganger en daardoor merkbaar prettiger tijdens runs
 • Zeer stabiel

Beste model

3. Adidas Ultraboost 22

 • Zachtere zool meer vergevingsgezind tijdens lange runs
 • Update aan plastic schacht zorgt voor meer comfort

Adidas Ultraboost overzicht

Adidas Ultraboost Light

Adidas Ultraboost light heren
Adidas Ultraboost light dames
 • Veel lichter dan voorganger en daardoor merkbaar prettiger tijdens runs
 • Zeer stabiel

Adidas Ultraboost 22

 • Zachtere zool meer vergevingsgezind tijdens lange runs
 • Update aan plastic schacht zorgt voor meer comfort

1. Adidas Ultraboost Light

Adidas Ultraboost light heren
Adidas Ultraboost light dames
 • Veel lichter dan voorganger en daardoor merkbaar prettiger tijdens runs
 • Zeer stabiel
 • Iets dynamischer ‘ride’ vanwege wijde geul in slijtzool
 • Nog steeds (te) zwaar voor hardloopschoen (voor dagelijks gebruik)
 • Niet erg responsief

De Adidas Ultraboost Light is inderdaad, zoals de naam impliceert, een lichte versie van de Adidas Ultraboost (22), maar daarnaast is het ook ‘gewoon’ de logische opvolger van de Ultraboost 22 (waarbij het getal verwijst naar het releasejaar).

Overzichtelijk is het natuurlijk niet – en dat was het ook al niet toen Adidas afstapte van de 1,2,3-telling voor de Ultraboost en besloot jaartallen als uitgangspunt te nemen – maar kennelijk vindt Adidas het lagere gewicht zo belangrijk dat dit in de naam terugkomt.

En daar is wat voor te zeggen want het is het meest opvallende verschil met de 22.

Nu pas een ‘echte’ hardloopschoen?

De Adidas Ultraboost was bij zijn introductie behoorlijk revolutionair vanwege het (toen) responsieve Boost-foam in de middenzool.

Maar gaandeweg is er veel focus gegaan naar design en werd de Ultraboost vooral gekocht als lifestyle-schoen. Het hoge gewicht was daarbij een van de dingen waardoor de schoen voor veel hardlopers geen geschikte schoen was.

Adidas heeft die ‘memo’ ook gekregen en heeft ruim 40 gram van de Ultraboost af weten te schaven, met name door het gebruik van het lichtere Light Boost foam.

In de zool zit nu ook een brede en diepe groef, die mede verantwoordelijk is voor de gewichtsbesparing en daarnaast voor wat dynamische afwikkeling van de voet zorgt.

De Ultraboost Light is zeker merkbaar lichter, maar met ruim 290 gram helaas nog steeds aan de zware kant. Zeker als comfortabele, dagelijkse trainingsschoen.

Adidas Ultraboost Light: lichter, stabiel en duurzaam

Een aardig nieuw model, deze Ultraboost Light, maar het is helaas niet alleen maar goud wat er blinkt.

Ja, de schoen is aanzienlijk lichter geworden, maar tegelijkertijd maakt de stevigheid van de Ultraboost 21 hier een comeback, zonder dat dit gecombineerd wordt met veel repsonsiviteit of energieteruggave.

Het gewichtsverlies is dus zeker een stap in de goede richting, maar er zijn nog wel wat punten die verbeterd moeten worden voordat de schoen volledig mee kan doen als serieuze hardloopschoen.

Tegelijkertijd is het wel een stabielere schoen dan verschillende concurrenten en oogt ie – nog steeds – heel duurzaam… en trendy.

Bestel veilig en snel:

Beste model

2. Adidas Ultraboost 22

 • Zachtere zool meer vergevingsgezind tijdens lange runs
 • Update aan plastic schacht zorgt voor meer comfort
 • LEP/Torsion-systeem zorgt voor strakke afrolbeweging
 • Zwaar

Er zijn sindsdien verschillende trendy uitvoeringen verschenen en nu de rust is wedergekeerd zijn we aangekomen bij de Adidas Ultraboost 22 (de ’22’ verwijst naar het jaartal), een degelijke maximale dempingsschoen met een paar fijne updates.

Subtiele updates voor meer comfort

Waar de Ultraboost 21 voor sommigen wat stevig was, qua ‘ride’ en rond de middenvoet niet de beste steun of juist teveel knellingen veroorzaakte, is dit nu opgelost in versie 22.

Zo is de tussenzool in de basis weliswaar dezelfde maar heeft Adidas toch de zool op subtiele wijze duidelijk zachter weten te maken, wat voor meer comfort zorgt tijdens het lopen, waar dit model immers ook grotendeels om bekend staat.

Wat ook voor extra comfort zorgt is de dunner gemaakte plastic ‘schacht’ rond de middenvoet. Deze biedt nog steeds de gewenste bescherming en draagt bij aan een solide pasvorm, maar drukt niet overmatig op de middenvoet.

Uitstekende grip

Voor de slijtzool gebruikt Adidas nog steeds strategisch geplaatst Continental-rubber (inderdaad, van de autobanden), dat garant staat voor een uitstekende grip, zelfs op natte ondergrond.

Duurzame lange afstandsschoen

Uiteindelijk is de Ultraboost 22 een fijne, subtiele verbetering ten opzichte van de 21. Het is een slijtvaste lange afstandsschoen die met zijn dempingsniveau en stabiliteit ideaal is voor de wat langzamere trainingssessies.

Voor snellere runs is hij simpelweg niet veerkrachtig en licht genoeg. Maar dat hoeft ook niet; voor alles is een tijd en plaats. En een schoen.

Bestel veilig en snel:

Adidas Ultraboost modelinformatie

De Adidas Ultraboost is het beroemdste model van Adidas geworden en het model dat zo ongeveer de redding van het merk is gebleken.

Het is niet alleen een prima neutrale hardloopschoen waar je comfortabel en met weinig slijtage vele kilometers op kunt hardlopen, het was ook een enorme hype bij zijn introductie in 2015. Het was dé lifestyle-schoen van dat moment.

Adidas Ultraboost Modelinformatie

Adidas Ultraboost

De Adidas Ultraboost is niet zomaar een gemiddelde hardloopschoen als alle andere. Bij de introductie in 2015 werd de schoen gepresenteerd als ‘De Beste Hardloopschoen Ooit’. Van gebrek aan zelfvertrouwen kan het merk in ieder geval niet beschuldigd worden.

Ja, er is natuurlijk wat hyperbool tegenaan gegooid, maar de Boost-tussenzool was destijds wel degelijk vooruitstrevend. Een zool die zo’n 20% responsiever was dan de toen gebruikelijke EVA-zolen; dat was zeker iets om enthousiast over te zijn.

Het zorgde voor navolging van andere merken, die vrijwel allemaal met hun eigen veerkrachtige foam kwamen, zoals de ZoomX van Nike en Pwrrun PB van Saucony.

De Ultraboost gebruikte ook voor het eerst een combinatie van drie technieken of elementen: een Boost-tussenzool, een ‘primeknit’ bovenwerk (dat als een sok uit één stuk is gemaakt) en een torsion-systeem dat (ter erge) rotatie van de voorvoet voorkomt.

Een ander kenmerk – dat de meeste Ultraboost-hardloopschoenen delen – is de plastic schacht rond de middenvoet voor extra stabiliteit en betere omsluiting van de voet.

Minstens zo interessant als de – destijds  – innovatieve tussenzool, is de enorme populariteit die de Adidas Ultraboost kreeg als lifestyle-schoen. Het werd echt een gewild fashion item, en de schoenen waren werkelijk niet aan te slepen.

Zeker toen Kanye West en andere sterren ze gingen dragen, ging het snel en brachten de schoenen bij doorverkoop wel twee zoveel op als hun oorspronkelijke waarde.

Nu de hype is verdwenen is ‘gewoon’ een prima hardloopschoen met maximaal dempingsniveau en hoge mate van comfort overgebleven, vergelijkbaar met de Asics Nimbus, Brooks Glycerin of Saucony Triumph.

Niet helemaal waar je naar op zoek was? Ontdek de beste hardloopschoenen van 2024.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Adidas Ultraboost 22?

De Adidas Ultraboost heeft een normale pasvorm; hij is dus ’true to size’ en je hoeft geen grotere of kleinere maat te bestellen. Hij is het meest geschikt voor mensen met wat smallere voeten.

Is de Adidas Ultraboost 22 een neutrale schoen?

Ja, de Adidas Ultraboost is een neutrale schoen, zonder speciale stabiliserende elementen voor overdonderende lopers. Wel is hij van nature erg stabiel, door de manier waarop de hiel op zijn plek wordt gehouden en de middenvoet aan de zijkant wordt ondersteund door de middenzool.

Is de Adidas Ultraboost 22 een stabiliteitsschoen?

De Adidas Ultraboost 22 is in de basis geen stabiliteitsschoen maar is voor een neutrale schoen wel bovengemiddeld stabiel.

Is de Adidas Ultraboost goed voor wandelen?

Van oudsher wordt de Adidas Ultraboost veel gedragen in de vrije tijd. Niet alleen vanwege zijn looks, maar ook de hoeveelheid demping is het een fijne schoen om op te wandelen. Al is de heeldrop van 10 mm voor sommigen wellicht wat aan de hoge kant voor echt lange afstanden.

Is de Adidas Ultraboost een goede hardloopschoen?

De Adidas Ultraboost is een erg fijne hardloopschoen voor lange afstanden. Vooral als trainingsschoen, als je niet al te hoge tempo’s hoeft te bereiken, is de schoen ideaal.

Is de Adidas Ultraboost 22 waterdicht?

Nee, de Adidas Ultraboost 22 is in de normale uitvoering niet waterdicht. Er is wel een waterdichte variant in de vorm van de Adidas Ultraboost 22 Gore-Tex. Deze is wel wat duurder, maar beschermt je wel goed tegen de elementen.

Wat is het gewicht van de Adidas Ultraboost 22?

De Adidas Ultraboost 22 weegt 335 gram.

Wat is de beste Adidas Ultraboost?

De beste Adidas Ultraboost? Daar zijn de meningen begrijpelijk over verdeeld, afhankelijk van je behoeftes en voorkeuren. Maar de laatste editie, de Adidas Ultraboost 22, heeft in ieder geval een paar fijne updates doorgevoerd.

Voor welke afstanden is de Adidas Ultraboost 22 geschikt?

De Adidas Ultraboost 22 is vooral goed geschikt voor lagere tempo’s en langere afstanden, vanwege zijn royale demping en slijtvaste zool.

Is de Adidas Ultraboost 22 goed voor marathons?

De Adidas Ultraboost 22 is zeker geschikt voor marathons. Hij loopt comfortabeler dan zijn voorganger en is behoorlijk slijtvast.

Wat is het verschil tussen de Adidas Ultraboost 22 en 21?

De Adidas Ultraboost 22 is wat zachter dan de 21 en heeft ook een dunnere en daarmee comfortabelere schacht rond de middenvoet.

Is er een Adidas Ultraboost 22 voor dames?

Ja, er is zowel een Adidas Ultraboost 22 Heren- als een Adidas Ultraboost 22 Dames-uitvoering.

Waar vind ik de beste Adidas Ultraboost 22 aanbieding?

Op de huidige pagina zie je waar je de Adidas Ultraboost 22 kunt kopen. Je ziet daarbij direct bij welke webshop de Adidas Ultraboost het goedkoopste is.

Adidas Ultraboost Light

Adidas Ultraboost light heren
Adidas Ultraboost light dames
 • Veel lichter dan voorganger en daardoor merkbaar prettiger tijdens runs
 • Zeer stabiel

Adidas Ultraboost 22

 • Zachtere zool meer vergevingsgezind tijdens lange runs
 • Update aan plastic schacht zorgt voor meer comfort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *