Brooks Cascadia Hardloopschoenen Serie

Op zoek naar de beste Brooks Cascadia hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Brooks Cascadia 17
Brooks Cascadia 17 Dames

1. Brooks Cascadia 17

  • Verhoogd comfort door (o.a.) DNA Loft v2
  • Veelzijdigheid en zekerheid door adaptieve middenzool

Brooks Cascadia overzicht

Brooks Cascadia 17

Brooks Cascadia 17
Brooks Cascadia 17 Dames
  • Verhoogd comfort door (o.a.) DNA Loft v2
  • Veelzijdigheid en zekerheid door adaptieve middenzool

1. Brooks Cascadia 17

Brooks Cascadia 17
Brooks Cascadia 17 Dames
  • Verhoogd comfort door (o.a.) DNA Loft v2
  • Veelzijdigheid en zekerheid door adaptieve middenzool
  • Veel stabiliteit en bescherming
  • Iets aan de zware kant

Begin je net met trailrunning, wil je een schoen die niet alleen op trails maar ook op verharde ondergrond presteert… of wil je ‘gewoon’ een betrouwbare schoen, die uitstekende stabiliteit en comfort biedt?

Kijk dan niet verder dan de Brooks Cascadia 17: een ware allemansvriend voor runs op ruig en iets minder ruig terrein.

brooks cascadia 17

Bescherming en grip voor iedere outdoor hardloper

Het kan je niet ontgaan dat de Cascadia 17 primair gemaakt is voor outdoor gebruik, dat wil zeggen: voor onverharde paden en uitdagende omstandigheden.

Overal in het ontwerp zie je dat er rekening is gehouden met de uitdagingen die trail runners tegenkomen.

Het bovenwerk is bijvoorbeeld voorzien van een uitstekende toe-guard, ofwel een versteviging van het teen-gedeelte zodat een toevallige botsing met rondslingerende keien of uitstekende boomwortels je niet teveel zullen ophouden.

Wel drukte het bovenwerk tijdens het testen wat op de wreef van mijn voet. Echter tijdens het hardlopen (5 km) zelf had ik hier geen last van.

brooks cascadia 17

Ook de aan de zijkanten bevestigde tong is nuttig, omdat zo vuil en zand beter buiten wordt gehouden (in plaats van met een losse tong).
brooks cascadia 17

Dan de veters: deze blijven goed vastzitten, maar een probleem tijdens trailrunning kan zijn dat er takjes en ander natuurspul achter de veters blijven hangen.

Hiervoor heeft de Cascadia 17 een soort elastiekje bovenop het midden van de tong aangebracht, waaronder je de veters/strik kunt stoppen, zodat ze stevig tegen de schoen gedrukt blijven. Handig!

Hielkap en beenkappen

Dat was het nog (lang) niet wat betreft de beschermende en verstevigende elementen.

Zo zorgt de stevige hielkap ervoor dat je hiel goed op zijn plek blijft.

brooks cascadia 17

Terwijl tegelijkertijd de zijkanten en het hielgedeelte niet al te hoog zijn, zodat de schoen niet in je enkel of achillespees prikt en goed vrij kan blijven bewegen.

En als je dacht dat dat strookje klittenband achterop puur voor de sier is, heb je het mis.

Dit is namelijk een bevestigingspunt voor ‘gaiters’ (beenkappen of slobkousen). Niet dat iedereen dit zal gebruiken, maar het kan handig zijn.

brooks cascadia 17

In weer en wind

Niet alleen houdt de Brooks Cascadia 17 gruis, zand en scherpe objecten op afstand, de schoen voelt zich bovendien thuis in alle weersomstandigheden.

Een flinke regenbui is geen probleem, want de schoenen houden gewoon hun grip en drogen daarnaast razendsnel op.

brooks cascadia 17

Als het echt modderig wordt, heb je waarschijnlijk schoenen met een nog grover en dieper profiel nodig, maar in vrijwel alle omstandigheden presteert de Cascadia 17 uitmuntend.

Tussenzool en slijtzool: voor ieder terrein

Dat de Cascadia 17 zich op iedere ondergrond thuisvoelt komt deels door het nieuwe Trail Adapt systeem, dat onder meer gebruikmaakt van een plaat die zich aanpast aan – of schrap zet tegen – ruw(er) terrein.

brooks cascadia 17 trail adapt

De slijtzool bestaat uit zogenaamd TrailTack rubber, dat voor extra grip zorgt, terwijl de ‘lugs’ of noppen verschillende kanten op wijzen voor goede grip voor zowel heuvel op als heuvel af.

Daarnaast zijn het ontwerp en de plaatsing van de groeven in de zool geïnspireerd op  de hoef van een geit om bij iedere stap stabiel te kunnen landen, ook al is de ondergrond ongelijk.

Gecombineerd met het heerlijk dempende DNA Loft v2 foam – met een stack van 20 mm – én het goed ademende bovenwerk, is dit ook nog eens een comfortabele schoen, die het niet alleen goed doet op de trails, maar ook prima presteert op asfalt.

Vergeleken met mijn Asics Roadhawk FF 2 voelde deze schoenen ook op asfalt comfortabeler aan.

De relatief bescheiden heeldrop van 8 mm draagt hier ook aan bij.

brooks cascadia 17

Brooks Cascadia 17: de GOAT voor trailrunning?

De Brooks Cascadia 17 is gemodelleerd naar een geitenhoef, maar misschien kunnen we de schoen ook wel een geit noemen; een GOAT dus (de Greatest of All Time).

De Cascadia (17) de allerbeste trailrunning schoen ooit noemen gaat wellicht wat ver, maar deze 17e zou zeker de beste binnen de Cascadia-reeks kunnen zijn, door zijn uitmuntende combinatie van comfort, stabiliteit, bescherming en veelzijdigheid.

Bestel veilig en snel:

Brooks Cascadia modelinformatie

De Brooks Cascadia is een geweldige allround trail running schoen, die al heel wat jaren meegaat. Sinds het begin van de jaren 2000 is de Cascadia al onder ons en het model was vrijwel direct een succes.

De Brooks Cascadia staat bekend om zijn stabiele ‘ride’ met een gemiddeld dempingsniveau.

Daarbij – als serieuze trail schoen – hebben altijd beschermende of adaptieve onderdelen, zoals een rock shield en stabilisatiesysteem – deel uitgemaakt van het ontwerp.

Ook de veelzijdigheid die we in de nieuwste Cascadia terugzien is op zichzelf niets nieuws. Sinds jaar en dag is de Brooks Cascadia een schoen die “snel voelt op elke ondergrond en niet log aanvoelt op asfalt”, zoals een tester de Cascadia 3 ooit beschreef.

De Brooks Cascadia is een zeer degelijke, betrouwbare, stabiele en comfortabele trailrunning schoen, geschikt voor elke omgeving en vrijwel elk type hardloper.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Brooks Cascadia 17?

De Brooks Cascadia 17 valt true to size, ofwel normaal (of ‘maatzuiver’). Dat betekent dat je geen grotere of kleinere maat dan gewoonlijk hoeft te bestellen.

Is de Brooks Cascadia 17 een neutrale schoen?

Ja, de Brooks Cascadia 17 is een neutrale trailschoen, voor neutrale hardlopers.

Is de Brooks Cascadia 17 een stabiliteitsschoen?

De Brooks Cascadia 17 heeft genoeg stabiliserende elementen voor een goede landing en houding tijdens trail runs, maar is officieel geen stabiliteitsschoen.

Is de Brooks Cascadia 17 goed voor wandelen?

Zeker! De Cascadia wordt zelfs regelmatig voor wandelen aangeraden.

Door zijn adequate demping, comfort en stabiele en beschermende elementen is het een schoen waar je zowel op verharde als onverharde paden prima mee kunt wandelen of hiken.

Is de Brooks Cascadia een goede hardloopschoen?

Absoluut. Voor zowel lange als korte afstanden en offroad als ‘gewoon’ hardlopen is de Cascadia een comfortabele en stabiele trail hardloopschoen. 


Wat is het gewicht van de Brooks Cascadia 17?


De Brooks Cascadia 17 weegt 325 gram. Daarmee is het niet de lichtste schoen ooit, maar het is een begrijpelijke – en acceptabele – concessie voor een schoen moet deze mate van demping en stabiliteit.

Is de Brooks Cascadia 17 goed voor marathons?


Jazeker! Vooral als je bij deze marathon wisselende ondergrond hebt, is de Brooks Cascadia een ideale schoen. Het is zelfs de voorkeursschoen van ultramarathonlegende Scott Jurek.

Wat is het verschil tussen de Brooks Cascadia 17 en 16?


De Brooks Cascadia 17 heeft een hogere stack – dus meer demping – dan de Cascadia 16.

Daarnaast is de zool van de 17 beter in staat zich aan te passen aan verschillende ondergronden, is er meer ruimte voor de tenen en heeft het model het beter dempende DNA Loft V2.De 17 is een tikkeltje zwaarder dan de 16 maar hij voelt juist lichter aan door de soepele afwikkeling.

Is er een Brooks Cascadia 17 voor dames?

Natuurlijk! Naast de Brooks Cascadia 17 Heren is er ook een Cascadia 17 Dames te koop.


Wat is het verschil tussen de Brooks Cascadia en Catamount?


De Brooks Cascadia is een perfecte allround schoen; zeer geschikt voor technische trails en ook prima uitgerust voor verharde ondergrond.

Terwijl de Catamount vooral ontworpen is voor snelheid en minder goed uit de voeten kan met (heel) uitdagende trails. 


Waar vind ik de beste Brooks Cascadia aanbieding?

Hier op deze pagina vind je de beste Brooks Cascadia deals. Je ziet ook direct bij welke webshop de Cascadia het goedkoopst is. 


Brooks Cascadia 17

Brooks Cascadia 17
Brooks Cascadia 17 Dames
  • Verhoogd comfort door (o.a.) DNA Loft v2
  • Veelzijdigheid en zekerheid door adaptieve middenzool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *