HOKA Arahi Hardloopschoenen

Op zoek naar de beste HOKA Arahi hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

1. HOKA Arahi 6

  • Het heerlijke lichte gewicht houdt benen fit, ook na vele kilometers
  • J-frame biedt stabiliteit op de juiste plekken, wanneer het nodig is

HOKA Arahi overzicht

HOKA Arahi 6

  • Het heerlijke lichte gewicht houdt benen fit, ook na vele kilometers
  • J-frame biedt stabiliteit op de juiste plekken, wanneer het nodig is

Inhoudsopgave

1. HOKA Arahi 6

  • Het heerlijke lichte gewicht houdt benen fit, ook na vele kilometers
  • J-frame biedt stabiliteit op de juiste plekken, wanneer het nodig is
  • Comfortabel bovenwerk
  • Niet heel snel/responsief

De Arahi is alweer toe aan zijn zesde jaargang en de Arahi 6 levert een licht geüpdatete maar vertrouwde loopervaring op. Comfortabel met royale demping en de unieke ondersteuning voor overproneerders in de vorm van het J-frame.

Licht, zacht en stabiel

Het is een vrij unieke combinatie: een relatief zachte schoen met veel demping, die ook nog eens erg licht is maar tegelijkertijd een stabiliteitsschoen is en je dus een stevig en zeker gevoel geeft bij iedere stap.

Dat is HOKA Arahi 6. Een stabiliteitsschoen die nu nog lichter is geworden – 263 gram – en iets meer comfort biedt rond de voet vanwege een wat zachter, meer gevoerd bovenwerk.

De stackhoogte is maar liefst 35 mm, maar deze is wel gecombineerd met de voor HOKA traditioneel lage hieldrop van 5 mm.

Als je een hogere hieldrop gewend bent dan voelt dit in het begin even vreemd. Maar vooral als je gewoon rechtop staat (en nog niet aan het hardlopen bent). Dan voelt het een beetje alsof je naar achteren valt. Maar zodra je aan het lopen bent, voelt de schoen heel natuurlijk aan.

J-frame magie

Er zijn vele stabiliteitsschoenen op de markt, die aanvankelijk voornamelijk werkten met strategisch geplaatste ‘blokjes’ – een mediale post – om de voet te corrigeren bij het afwikkelen.

Inmiddels zijn er meer modellen die een soort rails inbouwen waarvan je pas wat merkt als je ook daadwerkelijk overproneert en die dus niet voortdurend ‘aanwezig zijn’. HOKA was al redelijk vroeg met een dergelijk systeem, genaamd het J-frame.

Dit J-frame is een soort hardere rand – als onderdeel van de middenzool – die rondom de voet loopt, inderdaad in de vorm van een ‘J’, waarbij het onderste deel van de J rond de hiel gaat, en stopt aan de binnenkant.

Dit heeft een minimaal tot gematigd stabiliserend effect en voelt gewoon stevig en aangenaam aan, zonder dat het je in enig opzicht hindert.

HOKA Arahi 6: stabiele basis

De subtiele veranderingen aan de Arahi 6 zijn net genoeg om het model een fijne upgrade te geven, terwijl de basis gewoon goed blijft.

Met zijn lichtheid, royale demping, comfort van het bovenwerk én de fijne stabilisatie, is dit een schoen die een grote groep hardlopers zal aanspreken en die voor veel verschillende runs en trainingen gebruikt kan worden.

Bestel veilig en snel:

Bekijk ook: Beste hardloopschoenen 2024

Modelinformatie HOKA Arahi

HOKA staat bekend om zijn maximaal gedempte schoenen, in combinatie met een redelijk minimale hieldrop van 5 mm. Met de HOKA Clifton als mooi voorbeeld van een model met deze filosofie, verwerkt in een neutrale hardloopschoen, voor op de weg.

De Arahi zet deze filosofie voort, maar dan in de vorm van een antipronatie of stabiliteitsschoen.

Lange tijd moest HOKA het echter zonder stabiliteitsschoen doen; een schoen dus, die de hardloper corrigeert, bijstuurt, tegenhoudt als deze teveel overproneert of als dit dreigt te gebeuren.

Ieder fatsoenlijk hardloopmerk heeft wel een stabiliteitsschoen in zijn line-up; denk aan de Kayano van Asics, de Adrenaline GTS van Brooks of de Guide van Saucony. Sinds eind 2016 kan de HOKA Arahi ook aan dat rijtje worden toegevoegd.

De HOKA Arahi is voorzien van veel demping. Hij heeft een brede zool, en het is daarnaast een duurzame schoen met een brede basis, een ietwat smalle middenvoet maar verder een ruime pasvorm. 

De stabilisatie is redelijk subtiel en vindt grotendeels plaats door strategisch geplaatste stevigere gedeeltes van de zool. Het maakt de schoen in principe ook goed geschikt voor neutrale lopers.

Het is geen schoen om hoge snelheden mee ontwikkelen, maar een uitstekende schoen voor trainingen en lange(re) afstanden.  

HOKA Arahi 6

  • Het heerlijke lichte gewicht houdt benen fit, ook na vele kilometers
  • J-frame biedt stabiliteit op de juiste plekken, wanneer het nodig is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *