Rolfstone Nova Sport Review Sportoordopjes Hardloopzone

Rolfstone Nova Sport Review

9.1
4.6 1

Voor- en nadelen

 • Blijven goed zitten tijdens een work-out
 • Goede & stabiele draadloze bluetooth 5.0 verbinding
 • Stof- en spatwaterbestendig (IPX4)
 • Helder geluid met extra bass
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Touchbediening voor vorig of volgend nummer is lastig te bedienen tijdens het hardlopen

Bestel bij de beste webshops:

Review

In deze review ontdek je alle bevindingen over de speciale sport-oordopjes van Rolfstone.

Wanneer je de verpakking opent zie je allereerst de oplaadcase met daarin de Rolfstone Nova Sport oordopjes. Daarnaast worden er een USB-oplaadkabel, extra maten eartips en een gebruiksaanwijzing bij geleverd.

Rolfstone is een Nederlands merk wat zich enkel specialiseert in het ontwikkelen van betaalbare draadloze oordopjes en koptelefoons. Doordat zij alleen direct aan de klant of via Bol.com verkopen, kunnen ze de prijzen voor hun producten zo laag mogelijk houden.

Rolfstone Nova Sport verpakking oplaadcase

Design

Rolfstone wingtip

Iets wat meteen opvalt als je de oplaadcase opent, zijn de haakjes van rubber (ook wel wingtips genoemd) aan de bovenkant van de oordopjes. De oordopjes zijn gemarkeerd met een R en L, zodat je goed weet welke oordopje aan welke kant behoort. De Nova Sport’s zijn enkel leverbaar in zwart en bevatten aan beiden kanten een subtiel Rolfstone logo.

De oplaadcase is subtiel en sluit met een magneetje. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat de oordopjes uit de case vallen in je tas. Aan de buitenkant zit een USB-C ingang.

Pasvorm

Deze Nova Sport’s rusten door middel van in-ears in je gehoorgang. En aangezien iedere oor anders is, worden er drie extra maten eartips bijgeleverd. Na het vinden van de juiste maat, is het de eerste keer even priegelen om de oordopjes goed op hun plaats te brengen en de wingtip achter de oorschelp te vestigen. Naarmate je ze vaker gebruikt doe je ze gemakkelijker in.

Zodra ze op de juiste manier in je oor zitten, zorgt de wingtip ervoor dat het bijna onmogelijk is om de oordopjes te verliezen tijdens je work-out.

Na een tijdje voel je niet eens meer dat je ze in hebt en voelen ze erg comfortabel aan.

Rolfstone Nova Sport draagcomfort

Geluid

Om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten heeft Rolfstone voor deze draadloze sport-oordopjes extra aandacht besteed aan een stevige bass. Het geluid van deze draadloze oordopjes is helder.

Hoewel deze oordopjes niet zijn ontwikkeld als noise-cancelling oordopjes, verdwijnt het omgevingsgeluid toch aardig naar de achtergrond. Dit heeft als voordeel dat je zelfs bij harde wind, je muziek nog steeds zonder ruis blijft horen. Dit heeft als nadeel dat je verkeer minder goed hoort aankomen tijdens het hardlopen.

We raden aan om het geluidsniveau van de oortjes niet te hoog te zetten zodat omgevingsgeluid goed hoorbaar blijft.

Batterij

Rolfstone Nova Sport unboxing

De batterij van de Nova Sport’s zelf gaat ongeveer 4,5 uur mee. Ook de oplaadcase beschikt over  een accu. Hierin kunnen de oordopjes tot wel vier keer worden opgeladen. Daarna moet ook de case aan de oplader. Dit kan door middel van de USB-oplaadkabel die je vindt in het doosje.

In totaal kun je dus ongeveer 22,5 uur naar jouw favoriete podcasts of muziek luisteren.

Wanneer je de oordopjes in de case stopt, check dan altijd even of de lampjes op de oordopjes gaan branden. Op deze manier weet je zeker dat de ze goed opladen. De oplaadcase zelf beschikt ook over een lampje. Hierop kun je zien hoeveel energie er nog in de case zit.

Rolfstone Nova Sport sport oplaadcase

 • Blauw = 70%- 100%
 • Paars = 30% – 70%
 • Rood = 0% – 30%

Verbinding

Rolfstone Nova Sport closeup

De Nova Sport’s zijn draadloos en via bluetooth te verbinden met je smartphone. Om de eerste keer te verbinden, ga je naar bluetoothinstellingen van je smartphone om ze te detecteren.

Let wel op: de oplaadcase dient open te staan of de oordopjes dienen uit de case gehaald te zijn, om verbinding te kunnen maken.

Een volgende keer dat je de draadloze oordopjes gaat gebruiken, connecten ze bij het openen van de oplaadcase automatisch binnen enkele seconden. Hierdoor zijn ze direct en gemakkelijk in gebruik.

Rolfstone gebruikt een bluetooth 5.0 verbinding, wat ervoor zorgt dat er altijd een goede verbinding is tussen jouw smartphone en de oordopjes. Mits je natuurlijk binnen een straal van ongeveer 20 meter van je smartphone bent.

Waterdicht

Deze sport-oordopjes zijn IPX-64 gecertificeerd, wat inhoudt dat ze stof- en spatwaterdicht zijn. Het is dus niet te bedoeling dat je ermee het zwembad induikt. Maar tegen zowel regen, als zweet zij ze zeker bestand.

Bediening

In het doosje vind je een beknopte handleiding (NL en EN). De Nova Sport oordopjes bevatten aan beide kanten touch bediening en een microfoon zodat je handsfree kunt bellen. Je kunt dus een telefoongesprek aannemen en voeren, zonder je smartphone aan te raken. Heel handig, als jij net lekker in je workout zit.

Verder is het mogelijk om het volume te regelen, je muziek te starten of te pauzeren en is er de mogelijkheid om een nummer dat je niet leuk vindt te skippen. Al gaat dat laatste nog niet zo gemakkelijk tijdens het hardlopen. Doordat je meerdere malen moet drukken op één oortje verwart het oordopje dit met de “pauzeer en play functie”.

Hoe werkt de bediening?

 • Play/ pauze – 1x drukken
 • Volgende nummer – 2x drukken
 • Vorige nummer – 3x drukken
 • Volume omhoog – Rechter oordopje 2 seconden ingedrukt houden
 • Volume omlaag – Linker oordopje 2 seconden ingedrukt houden
 • Telefoongesprek aannemen – 1x drukken
 • Telefoongesprek afwijzen – 2 seconden ingedrukt houden

Rolfstone Nova Sport sportoordopje

Conclusie: Rolfstone, wel of niet doen?

De verwisselbare eartips en de wingtip zijn echt een uitkomst om de oordopjes goed op hun plek te houden. En zelfs als je peentjes zweet of ervan houdt om in de regen te rennen, dat is voor de Nova Sport geen enkel probleem.

Wat jammer is, is dat de touch bediening tijdens het hardlopen niet altijd optimaal werkt omdat je tijdens het hardlopen per ongeluk een keer extra de touchbediening aanraakt waardoor je soms naar het vorige nummer gaat ipv de volgende. Stop je echter heel even met lopen dan werkt de bediening wel gewoon goed.

De bluetooth 5.0 verbinding zorgt ervoor dat je een stabiele verbinding hebt met je smartphone en doordat ze direct connecten zijn ze ook heel gemakkelijk in gebruik. Wij hebben geen problemen ondervonden met verbinding die onderbroken werd.

Het heldere geluid en de extra aandacht aan de bass geeft je tijdens het sporten een boost om nog net die extra stappen te zetten.

Draadloze oordopjes die fijn & goed blijven zitten tijdens een intensieve workout zijn zeldzaam en over het algemeen een stuk duurder. Voor dit bedrag heb je dus een prima setje oordopjes van Nederlandse bodem om mee te sporten. De Rolfstone Nova Sport oordopjes zijn hun geld zeker waard.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

Rolfstone Nova Sport review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reviews

5 5

Dankzij een blog ben ik zeer geïnspireerd en ben ik begonnen met powerliften.

Echter had ik een headset, maar voelde dit soms zo zwaar op je kop en worden je oren zo warm. Ook met het benchen is een koptelefoon echt niet fijn.

Op basis van deze review ben ik overtuigd en heb ik de Rolfstone eens geprobeerd! Conclusie: zeker een aanrader, wat een verademing!

Ideaal voor de sporters onder ons

5 5

Nog maar net ontvangen, maar wel al getest. Vooropgesteld: ik heb "rare" oren. Als hardloper heb ik vele oortjes geprobeerd maar geen één gevonden die niet tijdens het lopen uit m'n oor viel. Na een belletje met Rolfstone overtuigd geraakt en besteld. Unboxing was leuk: mooi doosje, stevige case en voldoende accessoires. De wingtips waren het laatste zetje om deze aan te schaffen, en niet voor niets. Want deze oortjes blijven wel zitten! Je draait ze als het ware in je oor waardoor de wingtip in de schelp van je oor draait. Ik "bofte" want het regende pijpenstelen tijdens de test, maar dit legde wel gelijk wat nadelen bloot. Ik droeg de capuchon van mijn loopjasje over mijn hoofd en dat gaat dus niet. De natte capuchon die dan tegen het oortje waait zorgt er voor dat het apparaatje letterlijk op hol slaat. Hard, zacht, uit, pauze, volgende nummer, vorige nummer etc. etc. Nu vind ik toch dat de touch bediening niet geheel vlekkeloos werkt. Het geluid bedien je bijvoorbeeld door de knop 2 seconden ingedrukt te houden, maar doe je dat nét even te kort dan pauzeert de muziek. Daar kom bij dat de regen er voor zorgde dat het oortje toch wat los begon te zitten. En dat legde gelijk het volgende nadeel bloot: de bas. Rolfstone reclameer met "extra bass", maar daar merk ik niks van. Toegegeven: ik heb de afgelopen jaren dus altijd een koptelefoon (JBL) opgehad, dus ik mag de geluidskwaliteit misschien niet vergelijken, maar dat doe je toch. En dan mis ik gewoon heel veel bas in de oortjes. Muziek klinkt naar mijn mening een stuk vlakker dan ik gewend ben. Bellen met de oortjes nog niet getest. Al met al een goede aankoop doordat de oortjes goed blijven zitten, maar ik ben wel van mening dat ik ingeleverd heb in geluidskwaliteit ten opzichte van een koptelefoon.