Garmin Forerunner 745 vs Garmin Venu

Uitgebreide vergelijking

Het merk Garmin is toonaangevend op het gebied van sporthorloges. Het bedrijf ontwikkelt van oorsprong navigatiesystemen, dus het zal je daarom niet verbazen dat de Garmin horloges uitblinken in uitgebreide en nauwkeurige gps-functies.

Dit in combinatie met tal van andere functionaliteiten maken de Garmin een goede keuze voor sporters die hun prestaties tot in de kleinste details willen bijhouden.

De Garmin Forerunner 745 werd eind 2020 op de markt gebracht en is wat prijziger dan de Garmin Venu. Wat zijn de verschillen tussen deze twee kwalitatieve sporthorloges? We zetten de overeenkomsten en verschillen op een rijtje, zodat je zelf de beste keuze maakt.

Overeenkomsten

Zowel de Garmin Forerunner 745 als de Garmin Venu bieden heel wat interessante functies voor sporters. Ze hebben een aantal gelijkenissen, voornamelijk in basisfuncties. Iets dat al goed is hoef je immers niet te veranderen, toch?!

Basis features

Beide sporthorloges zijn geschikt voor het uitvoeren van basismetingen, zoals het tracken van de afgelegde hoogte en afstand, het meten van het aantal calorieën, de conditie en het slaappatroon. Ook zijn ze beide voorzien van optische hartslagmeting, om je te helpen met het trainen op hartritme.

Een uptempo song luisteren tijdens het hardlopen is ook niet verkeerd. Met beide sporthorloges sla je tot maar liefst 500 liedjes op.

Af en toe een duik in het water? Ze zijn waterdicht met een waterproof rating van 5 ATM. Je kunt met een gerust hart gaan zwemmen en het horloge aanhouden tijdens het douchen.

Beide modellen blinken daarnaast uit in geavanceerde gps-functies, met een nauwkeurige tracking van de afstand en afgelegde route. De weg kwijtraken is bovendien geen optie meer, want ze zijn tevens voorzien van navigatie.

Beide modellen zijn voorzien van ingebouwde gps en bieden daarnaast alle basis features die je bij een goede sporthorloge mag verwachten, zoals het meten van calorieën, afstand en conditie.

Garmin Running Coach

Een gepersonaliseerd trainingsplan volgen? Ook dat is mogelijk met zowel de Forerunner 745 als de Venu. Verbind het sporthorloge met de Garmin Coach app en train op basis van een dynamisch trainingsplan.

Op basis van je doelen en prestaties wordt het trainingsplan steeds aangepast. Zo ga je voor de beste resultaten!

Via de Garmin Coach app krijg je bij beide modellen beschikking tot je eigen virtual coach.

Schermgrootte en materiaal

De display size van beide smartwatches is 1.2 inch (30,4 mm) in diameter. Het ronde scherm is gemaakt van hetzelfde stevige Corning Gorilla Glass DX. Daarnaast zijn ze voorzien van een comfortabele, kunststof horlogeband.

De maat van de horlogekast is bij beide modellen 30,4 mm.

Verschillen

Beide modellen bieden alles wat je mag verwachten van een gedegen sporthorloge, maar er zijn natuurlijk wel een paar verschillen tussen de Garmin Forerunner 745 en de Garmin Venu. Van design tot batterijduur, we vertellen je er meer over.

Design

We hadden je al verteld dat de Forerunner 745 en de Venu qua schermdiameter én schermmateriaal hetzelfde zijn. Ook zijn ze beide voorzien van rubberen horlogeband. Toch zijn er ook aantal verschillen in het design.

De Forerunner 745 weegt 47 gram en de Venu weegt 46,3 gram. De Venu zit dus net iets lichter om de pols. Het verschil is echter zo minimaal dat het verschil nauwelijks merkbaar is.

De Garmin Forerunner 745 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, rood en tropisch lichtgroen, zowel voor de horlogeband als de omranding van de horlogekast. De Garmin Venu is verkrijgbaar met zwarte, grijze en beige horlogeband. De omranding van de horlogekast is zwart, zilverkleurig of goudkleurig.

De Garmin Venu is overigens ook verkrijgbaar als de Garmin Venu Sq. Hierbij is de horlogekast rechthoekig van vorm in plaats van rond. De Venu Sq is verkrijgbaar in zwart, grijs, wit, blauw en paars, eventueel met een goudkleurige horlogerand.

Beide Garmins lijken qua design veel op elkaar en zijn vooral onderscheidend door het verschil in kleur.

Resolutie scherm

De Venu is voorzien van een AMOLED touchscreen met 390 x 390 pixels. De Forerunner 745 is niet voorzien van touchscreen, maar heeft een button only interface. Hij heeft een schermresolutie van 240 x 240 pixels.

Qua scherm heeft de Venu een hoger gebruiksgemak én een betere beeldkwaliteit dan de Forerunner 745.

Batterijduur

Opvallend aan beide sporthorloges is de batterijduur. Het is namelijk niet mogelijk om één winnaar te kiezen voor langste batterijduur, het hangt er namelijk maar net vanaf waar je de Garmin voor gebruikt.

Standaard gaat de Forerunner 745 smartwatch tot 7 dagen mee. Dit is 2 dagen langer dan de Venu, die het met passief gebruik 5 dagen volhoudt.

Bij gebruik van de gps komt de Venu beter uit de bus. Deze gaat tot 20 uur mee, dit in tegenstelling tot 16 uren van de Forerunner 745. Maar let op, de Forerunner 745 is voorzien van UltraTrac modus. Dat betekent dat het horloge de GPS periodiek uitschakelt om batterij te sparen, waardoor die alsnog langer meegaat, tot wel 21 uur.

Muziek luisteren via je Garmin? Een onbepaalde strijd! Beide horloges gaan in dit geval zo’n 6 uur mee.

De Garmin Forerunner 745 heeft in de meeste gebruiksomstandigheden de langste batterijduur.

Extra functies voor hardlopers

De Forerunner 745 heeft ten opzichte van de Venu heel wat extra opties voor hardlopers. Zo kun je met de Forerunner 745 heel specifiek de navigatie instellen en resultaten meten over bepaalde afstanden. Ook krijg je dagelijks extra workout suggesties gebaseerd op je huidige fitnessactiviteiten

Verder kan het horloge afgestemd advies geven op basis van hoogte en warmte. Zo kan hij het hardloopschema aanpassen en adviseren wanneer je het tempo juist moet verhogen of verlagen om bepaalde doelen te behalen. Hiervoor gebruik je de Garmin app PacePro.

Met de Garmin Forerunner 745 kun je gedetailleerder je hardloopschema afstemmen dan met de Venu.

Waarom kiezen voor de Garmin Forerunner 745?

De Garmin Forerunner 745 is een uitstekende keuze voor prestatiegerichte hardlopers die hun trainingsschema zo goed mogelijk willen afstemmen op hun persoonlijke conditie én omgeving. Met de extra functies voor het meten van slaapritme en dagelijkse beweging, is het een ideale horloge om te gebruiken als smartwatch en sporthorloge in één. Let op, hij is niet voorzien van touchscreen.

Voor prestatiegerichte hardlopers die hun trainingsschema zo specifiek mogelijk willen afstemmen op de omgeving.

Waarom kiezen voor de Garmin Venu?

De Garmin Venu heeft het eigenlijk allemaal: een groot gebruiksgemak én veel functies voor het meten van sportprestaties én gezondheid. Het is daarom een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een sporthorloge en gezondheidstracker in één. Met een ruime keuze aan kleuren en een prijs in de middenklasse is dit een aantrekkelijke aankoop voor de regelmatige sporter.

Voor regelmatige sporters die op zoek zijn naar een multifunctioneel model met hoog gebruiksgemak.

Conclusie

Zowel de Garmin Forerunner 745 als de Garmin Venu zijn uitstekende sporthorloges met uitgebreide functies. Aan jou de keuze om te bepalen welke van deze twee toppers het beste bij je past.

Met de Garmin Forerunner 745 kies je voor:

  • Een uitstekende batterijduur
  • Tot in detail afgestemde trainingsschema’s
  • Alle belangrijke specificaties voor fanatieke hardlopers

Met de Garmin Venu kies je voor:

  • Een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding
  • Een sporthorloge met touchscreen en uitstekende beeldkwaliteit
  • Een model dat verkrijgbaar is in ronde en rechthoekige horlogekast
  • Een combinatie tussen een sporthorloge en smartwatch

Wil je een Garmin sporthorloge bestellen? Ontdek hieronder de prijzen bij verschillende winkels. Zo profiteer je van de laagste prijs!

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs