Garmin Venu versus Garmin Forerunner 245 Sporthorloge Hardloopzone

Garmin Venu vs Garmin Forerunner 245

Uitgebreide vergelijking

Wie een sporthorloge van Garmin zoekt in het middensegment, heeft tegenwoordig nogal wat keuze. Garmin lijkt in dit segment wel de ene na de andere watch te lanceren. Welke moet jij nu kiezen? 2 sporthorloges die dicht bij elkaar zitten zijn de Garmin Venu en de Garmin Forerunner 245. Wanneer jij twijfelt over welke van deze 2 het beste is voor jou, lees dan dit vergelijkingsartikel. Garmin Venu versus Garmin Forerunner 245, daar gaan we. (Bron)

Het onderscheid tussen de Garmin Venu en de Garmin Forerunner 245

De Garmin Venu is feitelijk grotendeels identiek aan de Garmin Vivoactive 4, dat andere sporthorloge in het middensegment dat Garmin niet al te lang geleden introduceerde. De Garmin Forerunner 245 – en dan hebben we het over de versie waarop een muziekspeler zit – kost op de meeste plekken zo’n € 350.  De Garmin Venu heeft sowieso een muziekspeler. Dat horloge kost je gemiddeld genomen evenveel. Geen significant prijsonderscheid dus. Dan nu de verschillen:

Looks

De Garmin Venu is een stuk fancyer met zijn glimmende RVS-behuizing. De diameter van deze watch bedraag 43 mm en wat meteen in het oog springt is het fantastische Amoled touchscreen. We komen daar zo nog op terug. De Forerunner 245 is minder fancy. Meer een typisch sporthorloge qua uitstraling dus.

Screen

Het Amoled scherm van de Garmin Venu is wat deze watch onderscheidt van zijn broertje (De Garmin Vivoactive 4) en van de Garmin Forerunner 245. Het beeldscherm is helder en omvat 390 x 390 pixels. De Forerunner 245 heeft maar 240 x 240 pixels.

De Amoled techniek zorgt bovendien voor een veel snellere responstijd bij bewegende beelden, de helderheid (en daarmee de zichtbaarheid) is veel hoger wanneer het buiten licht is en het contrast is veel beter dan bij traditionele beeldschermen zoals op de Forerunner 245 en op de Vivoactive 4. Het beeldscherm, dát zorgt voor het grote onderscheid.

Het scherm van de Garmin Venu is niet alleen prachtig om op te kijken, het is ook een touchscreen. Waar je bij de Garmin 245 door de menu’s browset met 5 knoppen, zijn er dat bij de Venu maar 2.

Sensoren, connectiviteit, activity tracking en batterij

Wat er op het gebied van sensoren, connectiviteit en activity tracking op de Garmin Venu aanwezig is, is identiek aan de Garmin Vivoactive 4. Dat betekent dat je er ten opzichte van de Garmin Forerunner 245 een barometrische altimeter die traptreden (en verdiepingen) kan tellen, bij cadeau krijgt. Bovendien kun je met de Venu contactloos betalen.

Qua data informatie over jouw beweging en gezondheid is de Garmin Venu uitgerust met sport- en bewegingsprofielen voor mensen die graag diverse sporten beoefenen. De Garmin Forerunner is juist een echt hardlopershorloge dat je extra informatie geeft over onder andere aerobe en anaerobe trainingseffecten. Ook krijg je meer inzicht in je hersteltijd. Je kunt daar een stuk gerichter mee trainen dus.

Het vrijwel identieke tweelingbroertje van de Venu – de Vivoactive 4 – is qua batterijprestaties goed te vergelijken met die van de Garmin Forerunner 245. De Garmin Venu voegt aan de Vivoactive zoals gezegd een hoogwaardig touchscreen op basis van Amoled techniek toe. Daarvoor lever je iets in qua batterijprestaties. Waar de Forerunner 245 in Smartwatch Modus 7 dagen mee gaat, valt de Garmin Venu na 5 dagen uit. In GPS modus gaan ze even lang mee.

Conclusie

Ga je voor Fancy of voor functioneel, dat is de grote vraag in de vergelijking van de Garmin Venu versus de Garmin Forerunner 245. De Venu is wat meer een opvallende smartwatch, een hebbedingetje met een aantal mooie functionele en esthetische eigenschappen.

De Garmin Forerunner 245 is toch meer het typische hardlopershorloge. De functionaliteit die je bij het hardlopen ondersteunt, is een stuk groter. En in onze beleving is een touchscreen (zoals aanwezig op de Venu) bedienen met bezwete vingertjes vaak minder ideaal dan het bedienen van de robuuste knoppen van de Garmin Forerunner 245.

Als typische hardlopers die alles willen meten gaan wij dus voor laatstgenoemde. Maar wat is jouw mening? Stuur je ons een reactie?

Waar kun je deze producten bestellen?

We hebben de beste deals alvast voor je uitgezocht!

vs