Huawei Watch Fit Review

8.7
4.4 1

Voor- en nadelen

 • Groot en helder scherm
 • Enorm veel activiteiten
 • Accurate activiteit tracking
 • Accurate en snelle GPS verbinding
 • Accurate slaapmeting, ook dutjes
 • Weegt bijna niks (21 gram)
 • Visuele activiteiten op het scherm
 • Accu zou langer mogen met GPS
 • Oplaadmagneet kan gemakkelijk loslaten
 • Geen opslag voor muziek
 • Microfoon doet niks in Europa

Review

De Huawei Watch Fit is de nieuwste activity tracker van Huawei. Als we naar de specificaties kijken, lijkt het niets bijzonders. Het scherm is wat groter dan de concurrentie, en de batterijduur zou volgens Huawei 240 uur moeten zijn. Ook zitten er vele verschillende sensoren op om je gezondheid goed in de gaten te houden.

Maar hoe goed zijn deze sensoren? Is de batterijduur ook daadwerkelijk 240 uur? En voor welke doelgroep is deze fitness tracker het meest geschikt?

Al deze punten komen in de review ter sprake en ook geven we een advies wanneer deze activitytracker voor jou geschikt is.

 • Merk: Huawei
 • Model: Watch Fit
 • Materiaal: Kunststof
 • Gewicht: 21 gram
 • IP-certificering: IP69
 • Waterdicht: 5 ATM
 • Software: Huawei Health
 • Ondersteuning: Android en iOS
 • GPS: Ja, built-in
 • Display: AMOLED
 • Display formaat: 1.64 inch
 • Display resolutie: 280 x 456
 • Touch screen: Ja
 • Batterijcapaciteit: 180mAh
 • Batterijduur zonder GPS: +- 10 dagen
 • Batterijduur met GPS: +- 3 dagen
 • Sensoren: Hartslagmonitor, SpO2 (zuurstofgehalte), slaapmeting, GPS
 • Minimale polsomtrek: 80 cm
 • Maximale polsomtrek: 120 cm
 • Inhoud verpakking: 1x Huawei Watch Fit, 1x oplaadkabel, 1x snelstartgids, 1x warranty informatie

Unboxing

Huawei Watch fit

Als we naar de doos van de Huawei Watch Fit kijken, zien we op de voorkant een afbeelding van de Huawei Watch Fit. Deze lijkt wat weg te hebben van de Apple Watch, maar een iets langer scherm. Op de achterkant vinden we de specificaties en productinformatie.

Huawei Watch fit unboxing achterkant

Zodra we de doos openen, zien we direct de Huawei Watch Fit. Onder de fitness tracker vinden we nog de boekjes, en de oplaadkabel. Het design en de doos zijn minimalistisch, wat mij wel aanspreekt.

Huawei watch fit unboxing

Geen overbodige informatie of accessoires, gewoon wat je nodig hebt en het ziet er allemaal strak en premium uit.

Hardware en Design

Huawei fit design

Een uitgerekte Apple Watch is het eerste wat ik dacht. Toch zijn er wel grote verschillen, welke in het voordeel van de Huawei Watch Fit zijn. Het scherm is wat langwerpiger en zit er een lichte curve in. Hierdoor vouwt de Huawei Watch Fit zich echt om je pols.

Het scherm is iets groter, met 1.64 inch. De kleuren en de tekst komen er scherp en zeer helder uit, wat absoluut een pluspunt is.

De knop aan de zijkant van de Huawei Watch Fit is gemakkelijk in te klikken en voelt goed en solide aan.

Microfoon

Boven de knop is ook een gaatje in de behuizing te zien. Daar zit de microfoon, welke helaas in Europa niet gebruikt wordt. In China kun je daar HiVoice mee activeren en gebruiken, maar in Nederland kunnen we er niks mee, helaas.

Hartslagsensor

Hartslagsensor

Aan de onderkant van de Huawei Watch Fit zit de hartslag sensor. Deze maakt gebruikt van 2 leds om je hartslag te meten. We vinden ook de oplaadpunten aan de onderkant van de Huawei Watch Fit. Hier klik je gemakkelijk de oplader aan vast zodat hij opgeladen wordt.

huawei watch fit hartslagsensor

Over het algemeen ziet de Huawei Watch Fit er zeer solide uit, voelt de knop premium aan, en kun je de oplader gemakkelijk aansluiten. Het scherm is scherp, de kleuren zijn helder, en je kunt het scherm goed in de zon aflezen. Door de curve in het scherm past het horloge zeer goed om je pols.

Bediening

Huawei Watch Fit touchscreen

De Huawei Watch Fit heeft een groot touch screen. Hier kan je doormiddel van swipe bewegingen navigeren tussen de menu’s en de functies van de Huawei Watch Fit. Om het scherm te ontwaken, terug te gaan, of het menu met functies te openen, zit er een knop op de Huawei Watch Fit.

Het navigeren is gemakkelijk, werkt goed, en het is duidelijk door de overzichtelijk interface. De knop werkt goed en voelt solide aan.

Batterijduur

Als we de doos en Huawei moeten geloven, kan je tot 10 dagen met een volledig opgeladen Huawei Watch Fit kunnen doen. Mocht je geen GPS-activiteiten doen, is dat mogelijk te behalen, maar zodra je een buiten activiteit met GPS start dan is een batterijduur van 10 dagen wat hoog gegrepen.

Zelf gebruik ik mijn fitness trackers elke dag minimaal 60 minuten op GPS buiten. Met de Huawei Watch Fit kon ik +-5 dagen doen op een enkele volle lading. Het opladen, wat via een magnetische lader gebeurt, duurt ongeveer 60 minuten. Daarna zit de 180mAh batterij weer vol voor een week gebruik.

Zelfs met een groot scherp AMOLED-scherm kun je dus alsnog minimaal 5 dagen op een enkele lading doen, wat een prima score is.

Draagcomfort

huawei watch fit draagcomfort

De Huawei Watch Fit weegt maar 21 gram (zonder bandjes), dat is heel erg licht. Hierdoor merk je bijna niet dat je een fitness tracker om hebt. Ook zit er een lichte curve in de Huawei Watch Fit waardoor hij erg fijn en goed om de pols valt.

Ik heb totaal geen ongemak of irritaties gevoeld tijdens het dragen van de Huawei Watch Fit.

Sensoren

Om de activiteiten goed bij te houden en een accuraat gezondheidsbeeld te geven, is de Huawei Watch Fit uitgerust met verschillende sensoren. Zo zit er een 6-assige IMU-sensor (versnellingsmetersensor, gyroscoopsensor), een optische hartslagsensor, capacitieve sensor, en omgevingslichtsensor.

Met deze sensoren kunnen er naast je hartslag, ook je zuurstofgehalte gemeten worden, maar ook je stress en slaap.

De Huawei Watch Fit zit vol gepakt met sensoren om je een goed beeld van je lichaam te geven.

Software

Huawei heeft zijn eigen app ontwikkeld om de verschillende smartwatches en fitness trackers aan te koppelen.

Deze app, Huawei Health, is beschikbaar voor Android en iOS. Via de app krijg je een goed inzicht in hoe je dag verloopt en kun je er alle data van je hartslag, slaap, of activiteiten uit halen.

In Huawei Health krijg je via het Health venster een duidelijk overzicht. Via verschillende secties kun je gemakkelijk op de dataset klikken welke je wilt zien, zoals je hartslag, slaap, of activiteiten.

Via de overige tabs kun je een activiteit starten, je apparaat instellingen zien, of je profiel aanpassen.

Connectie maken

Zodra je de Huawei Health gedownload hebt, moet je eerst de nodige toegang geven. Daarna kun je je account aanmaken. Zodra je je account aangemaakt hebt, kun je inloggen en je apparaat toevoegen door naar het tabblad Devices te gaan en op Add te klikken.

Huawei Watch Fit connectie Huawei Watch Fit connectie Huawei Watch Fit connectie

De Huawei Watch Fit valt onder de categorie Smart Watch in de applicatie. Je krijgt na het klikken op het plaatje van de Huawei Watch Fit wat informatie over het horloge waarna je op Pair kan klikken. De app begint met zoeken naar de Huawei Watch Fit. Zodra je deze aangeklikt hebt via de gevonden Bluetooth apparaten is de connectie eigenlijk vrij snel gemaakt.

Personaliseren

Natuurlijk kun je verschillende watch faces downloaden en instellen via de Huawei Health applicatie. Dit doe je via het tabblad Devices en in de instellingen van je Huawei Watch Fit.

Je kunt kiezen uit de standaard watch faces, maar je kunt ook in de Recommended kijken en verschillende nieuwe watch faces downloaden en installeren. Zeker de moeite waard om even in te kijken en een mooie watch face uit te zoeken.

Naast de watch faces kun je ook de notificaties, de health monitoring instellingen, je alarm, en eigenlijk alle instellingen van de watch via de Huawei Health app instellen.

Kijk eens goed rond in de Huawei Health app om goed te zien wat en hoe je alles precies in kunt stellen. Hiermee kun je nog meer uit je Huawei Watch Fit halen!

Features

huawei watch fit tracking

Een fitness tracker zonder een lijst aan features kunnen we niet serieus nemen. Gelukkig heeft de Huawei Watch Fit er heel veel. Hierdoor zijn niet alleen de looks een goed punt, maar kun je daadwerkelijk ook iets met de fitness tracker doen.

Ik zal hieronder een samenvatting maken van de beste features, maar ik kan ze helaas niet allemaal benoemen.

Trainingen

De Huawei Watch Fit heeft “Fit” in de naam zitten. Trainingen moet dus een belangrijk punt zijn voor deze tracker, en dat is zeker het geval. Er is een enorme lijst aan activiteiten en sporten welke je kunt bijhouden. Hierdoor is er voor elke sporter wel iets te vinden op de Huawei Watch Fit wat je kan bijhouden.

Daarnaast zit er een hele goede functie in, de zogenaamde “Privétrainer”. Doormiddel van animaties kun je uit je 12 verschillende fitness courses volgen. Hierbij krijg je duidelijk instructies en beelden te zien hoe je bepaalde oefeningen kunt uitvoeren. Erg makkelijk en een zeer goede functie.

Door het grote scherm van de Huawei Watch Fit komen de beelden goed over, kun je duidelijk zien wat je moet doen. Een erg goede feature welke goed uitgewerkt is met de hardware van de Huawei Watch Fit.

Built-in GPS

De Huawei Watch Fit heeft een ingebouwde GPS-module. Dat betekent dat je je telefoon niet mee hoeft te nemen om je activiteit buiten accuraat in kaart te brengen. Deze module heeft snel en accuraat een verbinding waardoor je je activiteit goed in kaart kan brengen.

Bij andere, ook dure fitness trackers, heb ik vaak gezien dat het even kan duren voor de verbinding tot stand is gekomen, maar daar is met de Huawei Watch Fit geen sprake van. Vrijwel direct is de verbinding gemaakt en hoef je je daar de gehele work-out buiten geen zorgen meer om te maken.

Tijdens het testen heb ik de Huawei Watch Fit naast een ander merk gehouden welke GPS en GLONASS-positionering gebruikt en daar zat de Huawei Watch Fit perfect bij. Geen afwijking in afstand, stappen, of gelopen route. Hier ben ik dus ook erg tevreden over bij de Huawei Watch Fit.

Slaapmeting

slaapmeting

Natuurlijk kun je met de Huawei Watch Fit ook je slaap bijhouden. Een belangrijke feature vind ik voor een fitness tracker waar slaap erg belangrijk is voor het herstel. Gelukkig kun je in de Huawei Health een duidelijk overzicht krijgen van de nacht. Ook houdt de Huawei Watch Fit je korte naps op de bank erg goed bij.

In de Huawei Health app kun je zien in welke fases van slaap je geweest bent, namelijk: diepe slaap, lichte slaap, REM slaap, of wakker. Dit geeft je een vrij duidelijk beeld over hoe de nacht gelopen is. Je krijgt ook een score waarmee je je slaap dus kunt optimaliseren.

Stressmeting

stress

Stress kun je bijhouden via de Huawei Watch Fit of de Huawei Health app. Bij het instellen moet je een aantal vragen invullen over hoe je je op dat moment voelt. Daar wordt een bepaalde stress waarde aangehangen. Vanaf dat moment kun je zien of je in hoge, middelmatige, normale, of ontspannen staat bent.

Dit is vooral een indicatieve functie natuurlijk, maar het geeft wel een inzicht in hoe je je voelt op dat moment. Zo kan het zijn dat je op je werk een zwaar gesprek gehad hebt en even via de Huawei Watch Fit wat ademhalingsoefeningen kan doen om je stressniveau wat naar beneden te brengen.

Menstruatiecyclus

Deze functie heb ik niet kunnen testen, maar met de Huawei Watch Fit kun je je menstruatie bijhouden en je ovulatiedatum inschatten. Zo kun je herinneringen instellen en je voorbereiden op je menstruatiecyclus.

Microfoon

De Huawei Watch Fit heeft een microfoon! Normaal gesproken betekent dat dat je zou moeten kunnen bellen via het horloge. Helaas is dat niet het geval op de Huawei Watch Fit. De microfoon wordt alleen in China ondersteund om HiVoice te activeren en te gebruiken.

Volgens Huawei is het wel het plan om dit uit te rollen over de rest van de wereld, maar op dit moment is dat nog niet het geval. De microfoon is er dus wel, maar die kun je (nog) niet gebruiken in Europa.

Overige features

Huawei fit workout

De Huawei Watch Fit heeft meer features. Omdat ik niet op alle features even diep in kan gaan, is hieronder een lijst van andere noemenswaardige features. Neem eens een kijkje, speel er mee, want de Huawei Watch Fit kan heel veel!

Muziek

Via de Huawei Watch Fit kun je je muziek bedienen. Dit is handig tijdens het hardlopen of fietsen. Hier hoef je je telefoon niet meer voor uit je zak te halen, maar kun je het gemakkelijk vanaf je pols doen!

Zaklamp

Er zit niet echt een zaklamp in, maar mocht je in het donker staan, kun je met de zaklamp feature het scherm fel wit maken en op volle helderheid zetten. Hierdoor kan je wat beter zien en mogelijk je eigen zaklamp of telefoon weer vinden.

Camera sluiter

Via de camera sluiter functie kun je gemakkelijk een foto maken met je telefoon camera met een druk op het scherm van de Huawei Watch Fit. Handig als je de telefoon neerzet en zelf in het beeld gaat staan.

Weer

Als je Huawei Health toegang geeft tot je locatie, krijg je een goed en gedetailleerd overzicht van het weer op je locatie. Handig als je, zonder je telefoon te pakken, het weer even wilt bekijken.

Notificaties

Natuurlijk kun je op het grote scherm van de Huawei Watch Fit notificaties ontvangen. Via de Huawei Health app kun je instellen welke applicaties wel en geen notificaties mogen geven. Standaard staat alles aan, dus kijk hier zeker even naar zodat je niet overspoeld wordt met onnodige notificaties.

Wekker – Smart wekker

alarm

Via een zachte trilling via de Huawei Watch Fit is het lekker rustig wakker worden. Je kunt verschillende wekkers instellen, maar ook een smart wekker. Dat is een bijzonder fijne functie. Hierbij zet je nog steeds een wekker om bijvoorbeeld 07:00, maar als je tussen 06:30 tot 07:00 in een lichte slaap zit, word je op dat moment wakker gemaakt. Hierdoor word je makkelijker en beter wakker.

Stopwatch/Timer

Op een fitness tracker moet natuurlijk een stopwatch en timer zitten. Hiermee kun je gemakkelijk je work-out bijhouden, of hoelang je eitje nog moet koken voor de eiwitten. Ook op de Huawei Watch Fit zit natuurlijk een stopwatch en timer.

In de praktijk (voor- en nadelen)

 

De Huawei Watch Fit is een fitness tracker die goed zit, veel te bieden heeft, en er erg gelikt uit ziet. Het grote scherm, de heldere kleuren, en de makkelijke bediening maken het een fijne fitness tracker om te gebruiken.

Je kunt er ongeveer elke sport of activiteit mee bijhouden en er zitten heel veel features op waardoor het echt een verlengstuk kan zijn van je smartphone.

Waarom wel kopen?
 • Groot en helder scherm
 • Enorm veel activiteiten
 • Accurate activiteit tracking
 • Accurate en snelle GPS verbinding
 • Accurate slaapmeting, ook dutjes
 • Weegt bijna niks (21 gram)
 • Visuele activiteiten op het scherm
Waarom niet kopen?
 • Accu zou langer mogen met GPS
 • Oplaadmagneet kan gemakkelijk loslaten
 • Geen opslag voor muziek
 • Microfoon doet niks in Europa

Eindoordeel: is de Huawei Watch Fit een aanrader of niet?

D:\Dropbox\BM projects\Hardloopzone.nl\Content\Huawei Watch Fit\extra fotos\final

De Huawei Watch Fit moeten we classificeren als een hele slimme fitness tracker denk ik. Hij is te licht voor een echte smartwatch, maar doet het perfect als slimme fitness tracker. Hij zit vol met features, sport animaties en sensoren. Door het strakke design, het grote scherm, en de makkelijke bediening is dit een fitness tracker die voor een groot publiek toegankelijk is.

Deze fitness tracker is wel voor de “af en toe” sporter omdat de data, met name de hartslagmonitoring, niet altijd heel accuraat is. Mocht je daar geen probleem mee hebben, is dit een prima fitness tracker. De overige data, zoals GPS, stappen, en slaapmonitoring zijn erg goed!

Voor een groot publiek, behalve de fanatieke sporter, is dit een perfecte fitness tracker. Het elegante design, het strakke en grote scherm, en de makkelijke bediening maakt het helemaal compleet.

Prijs

We hebben het zware werk alvast voor je gedaan. Ontdek de beste deal:

De beste Huawei activity trackers

Huawei Watch Fit review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Review

5 5

Ben opzoek naar een tracker en ik heb juist tests gezien waarbij uitkomt dat de hartslag meting van deze horloge juist wel heel accuraat is, maar de slaapmeting bijv juist incorrect..

En bij de fitbit is het dan weer andersom..

Ik wil graag iets wat zo accuraat mogelijk is, vooral hartslag, stappen en kcal etc... Nu twijfel ik welke tracker ik het beste kan nemen. Deze huwaei of bijv fitbit charge 5? Of een andere?? Any suggestions, welke is de beste?