Beste walking pad 2024: zo blijf je lekker fit

Wanneer we het over een wandelband hebben, denken de meeste mensen dat we daar een loopband mee bedoelen. Maar dat is niet zo.

Het is een compacte loopband waarop je de hele dag door wandelbewegingen kunt maken.

Beste compacte loopband

1. Senz Sports M500 Loopband

 • ingebouwde transportwieltje
 • Geschikt voor normale wandelpassen

Beste kwaliteit

2. Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

 • Eenvoudig te verrijden
 • Draadloos te verbinden met bluetooth

Beste prijs-kwaliteit

CITYSPORTS loopband

3. CITYSPORTS Loopband

 • Belastbaar tot 110 kilo
 • Geïntegreerde surround stereo luidsprekers

Beste walking pad overzicht

Senz Sports M500 Loopband

1
 • ingebouwde transportwieltje
 • Geschikt voor normale wandelpassen

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

2
 • Eenvoudig te verrijden
 • Draadloos te verbinden met bluetooth

CITYSPORTS Loopband

CITYSPORTS loopband
3
 • Belastbaar tot 110 kilo
 • Geïntegreerde surround stereo luidsprekers

AJUMKER Elektrische Wandelband

4
 • Met uitklapbare beugel
 • Topsnelheid van maar liefst 12 km

Evolve Fitness Wandelpad

5
 • Uitklapbare beugel
 • Groot LCD-display
Beste compacte loopband

1. Senz Sports M500 Loopband

Waarom wel kopen?

 • ingebouwde transportwieltje
 • Geschikt voor normale wandelpassen

De loopband Senz Sports M500 is precies het type walking pad waarvan wij blij worden. Hij heeft een maximale snelheid van 6 km per uur en is maar 13 centimeter hoog.

Er zitten twee transportwieltjes ingebouwd, die het makkelijk maken om hem voor en na gebruik naar een andere plek toe te rijden.

Deze wandelband is bij uitstek geschikt om op te wandelen. Dit kun je in de huiskamer doen, bijvoorbeeld terwijl je kijkt naar de tv. Maar ook op het kantoor verbeter je met deze compacte loopband je conditie.

De Senz M500 heeft een lengte van 122 centimeter en een breedte van 45 centimeter. Daarmee is deze wandelband dus geschikt voor normale wandelpassen.

Hij weegt maar 28 kilo. Zet je hem op kantoor achter je bureau, dan is deze bureau loopband dus licht genoeg om hem even later op zijn ingebouwde wielen snel weer te verplaatsen.

Beste kwaliteit

2. Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

Waarom wel kopen?

 • Eenvoudig te verrijden
 • Draadloos te verbinden met bluetooth

Bijzonder praktisch is de Flow Fitness Runner wandelband. Doordat je hem kunt opvouwen, past hij eigenlijk op elke plek.

Natuurlijk zitten er transportwieltjes onder, zodat deze walking pad op elk moment eenvoudig te verrijden is.

Je kunt hem naar wens via bluetooth verbinden met de Walking Pad app op je telefoon. Dan krijg je toegang tot meer trainingsmogelijkheden.

De snelheid van de DTM100i WalkingPad pas je met een kleine afstandsbediening aan. Bovendien kun je constant op een display zaken aflezen als calorieverbruik, snelheid, tijd en het aantal stappen dat je hebt gezet.

Lijkt het jou wel wat om deze wandelband eens te gaan uitproberen onder je in hoogte verstelbaar bureau, neem dan gauw een kijkje bij de volgende webwinkels.

Beste prijs-kwaliteit

3. CITYSPORTS Loopband

CITYSPORTS loopband

Waarom wel kopen?

 • Belastbaar tot 110 kilo
 • Geïntegreerde surround stereo luidsprekers
 • Hoge schokabsorptie

Praktisch en aantrekkelijk geprijsd is de Citysports loopband met een loopvlak van 125 centimeter lengte. Hij weegt maar 26 kilo en is dus makkelijk te verplaatsen.

Deze wandelband haalt een snelheid van 6 kilometer per uur en kan belast worden tot een gewicht van maar liefst 110 kilo. Daarbij kun je kiezen uit zes verschillende trainingsniveaus.

Leuk zijn de extra’s op deze mooie wandelband. Zo is hij voorzien van geïntegreerde surround stereo luidsprekers. Die koppel je met bluetooth aan je telefoon.

Dat de Citysports wandelband een luxe model is, merk je ook aan de schokabsorptie, de 7-laags ruisonderdrukking en de goed uitgevoerde antislip.

4. AJUMKER Elektrische Wandelband

Waarom wel kopen?

 • Met uitklapbare beugel
 • Topsnelheid van maar liefst 12 km
 • Weegt slechts 22 kilo

Bij een lichtgewicht wandelband kom je soms voor de keuze te staan of je met of zonder opstaande beugel wilt trainen. Die keuze heb je natuurlijk alleen als er ook echt een beugel op de wandelband zit.

Bij de Ajumker walking pad zit je wat dit betreft goed. Je kunt er lekker op trainen zonder opstaande beugel, maar klapt hem eenvoudig omhoog als je graag ergens op leunen wilt.

De snelheid van deze wandelband pas je aan met een kleine afstandsbediening. Hij heeft een hogere topsnelheid dan veel andere walking pads. Je kunt namelijk gaan tot 12 km per uur.

Zet je de beugel omhoog, dan vind je daar een houder om je tablet of telefoon in te plaatsen. Handig als jij je eigen trainingsprogramma wilt afwerken. De Ajumker weegt maar 22 kilo.

5. Evolve Fitness Wandelpad

Waarom wel kopen?

 • Uitklapbare beugel
 • Groot LCD-display
 • 488 ingebouwde dempers

Bijzonder mooi vormgegeven is de wandelband van Evolve. Je kunt ermee tot 8,8 km per uur lopen en naar eigen inzicht de beugel rechtop zetten of juist ingeklapt houden.

Kijk je naar beneden, dan zie je over de breedte van deze wandelband een flink LCD-display. Daarop staat alle info die je nodig hebt.

In deze loopband zijn maar liefst 488 dempers ingebouwd. Daarmee profiteer je van de vering in de loopband, maar spaar je tevens je enkels en je knieën.

Opbergen is gemakkelijk dankzij de ingebouwde transportwielen. Je klapt de Evolve dicht en rolt hem onder je bank, bureau of bed. Hij weegt 30 kilo.

Ook zin om in rustig tempo te gaan wandelen op deze loopband?

Wat is een walking pad?

Maar wat is een walking pad nou precies? Het eenvoudigste antwoord luidt: dat het een band is om op te lopen. In het Nederlands worden walking pads daarom meestal aangeduid als wandelband.

Wat de walking pad speciaal maakt

walking pad speciaal
walking pad speciaal

Nu vraag jij je misschien af waarin zo’n wandelband dan uitblinkt. Is het zijn compacte formaat? Het antwoord is: ja. Maar dat is lang niet het enige.

De meeste wandelbanden zijn namelijk helemaal plat. Er staat niet standaard een groot bedieningspaneel op, zoals bij een hardloopband.

Sommige walking pads beschikken wel over een staand bedieningspaneel. Maar dat is vooral bedoeld om je aan vast te houden en eventueel je telefoon of tablet op neer te zetten. Het is tevens inklapbaar, zodat je de wandelband altijd makkelijk opbergen kunt.

Wanneer gebruik je de wandelband?

Van overmatig stilzitten is nog nooit iemand gezond geworden. Werk je thuis aan een bureau, dan is het verstandig om dit zitten af te wisselen met gezonde beweging.

Neem gewoon elk uur vijf minuten pauze, dan zorgt de wandelband al voor voldoende beweging.

Denken aan hart- en bloedvaten en je verbranding

Dit is niet alleen goed voor je hart, bloedvaten en spieropbouw, het zorgt ook dat je beter de voedingsstoffen verbrand die via ontbijt, lucht en avondeten je lichaam binnenkomen.

Bovendien zetten de tussendoortjes bij extra beweging minder aan.

Een wandelband in huis nemen is dus een laagdrempelige manier om sportief aan de slag te gaan. Zo’n walking pad is dus niet alleen maar bedoeld voor fanatieke wandelaars. Je kunt er juist langzaam mee gaan wennen aan de opbouw van een goede wandelbeweging.

Een echte bureau loopband maken

Wil je echt serieus met de wandelband aan de slag, zorg dan voor een bijpassend bureau. Een dergelijk bureau is een stuk hoger dan normaal, omdat je er met de walking pad aan kunt staan.

Stel je eens voor hoe dat voelt als je naar klanten belt of naar je baas. Het is bewezen dat mensen veel constructiever een telefoongesprek voeren als zij in beweging zijn.

Zet je dus een gymstick walking pad onder je bureau, dan verbetert dat gelijk je presentatie.

Is lopen op een loopband gezond?

loopband gezond
loopband gezond

Eigenlijk hebben we het antwoord op deze vraag al gegeven. Maar wat extra aandacht voor de walking pad kan geen kwaad.

Wanneer je regelmatig loopt, is dit in alle opzichten goed voor je lichaam.

We noemden al je hart- en bloedvaten, maar lopen bevordert ook de spieropbouw. Bovendien rem je met deze vorm van bewegen de botontkalking af.

Ook een ideaal toestel voor op kantoor

Maar als je op het kantoor de hele dag aan je bureau zit, is de walking pad eveneens een ideaal toestel.

Vooral als de directie van jouw kantoor akkoord gaat met een bijpassend bureau. Want ook op kantoor kun je rustig wandelen terwijl je bezig bent met je werk.

De beste walking pads hebben een compact formaat. Je kunt ze dus eenvoudig en snel opbergen, waarna je weer even zittend met je werkzaamheden verder kunt gaan.

Heb je last van je rug, dan kan deze afwisseling van beweging jou een flink eind op weg helpen om van je klachten af te komen.

Is elke wandelband opvouwbaar?

Tussen de verschillende walking pads bestaan wat dat betreft grote verschillen. Makkelijk opbergen is bij alle modellen de norm. Maar de ene wandelband is recht en plat, waarbij er verder geen delen opvouwbaar zijn.

Walking pads met beugel

Heeft de wandelband een beugel die naar wens kan worden opengeklapt, dan is die beugel dus tevens inklapbaar. De walking pad kan met ingeklapte beugel eenvoudig worden weggeschoven onder een bank, bureau of bed.

Nog verder inklapbaar

Bijzonder zijn de wandelbanden waarvan het loopgedeelte kan worden dubbelgevouwen. Dat zijn de beste wandelbanden om mee te nemen in de auto of om weg te zetten in een kast.

Ze nemen nauwelijks ruimte in, omdat ze na het opvouwen de vorm hebben van een vierkant blok.

Heeft een wandelband ook nadelen?

nadelen van loopband

Op zichzelf niet direct. Maar het hangt wel af van de situatie waarin je de wandelband gebruikt en van de persoon die hem gebruikt.

Heb je weinig ruimte of geen hoog bureau, kies dan voor een wandelband met een opklapbare beugel. Een dergelijke walking pad biedt immers de mogelijkheid om te leunen, terwijl er op sommige beugels een klein werkblad zit.

Loopbanden voor de zware gebruiker

Daarnaast is er misschien het punt van het gewicht dat de gebruiker heeft. In veel gevallen wordt de wandelband gegarandeerd voor gebruikers met een gewicht tot honderd kilo.

Ga je hier als gebruiker overheen, dan kan dit slecht zijn voor het loopgedeelte van de walking pad. Het is in dat geval dus beter om even door te zoeken naar een wandelband die geschikt is voor mensen met een hoger gewicht.

Wat is de beste wandelband?

Op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde antwoord te geven. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of je de wandelband zult gaan gebruiken met een in hoogte verstelbaar bureau.

Is dat niet het geval, dan is een walking pad met een opklapbare beugel voor jou als gebruiker de beste wandelband.

We noemden zojuist al het gewicht van de gebruiker. Ben je zelf behoorlijk zwaar en weeg je meer dan honderd kilo, kies dan een wandelband die daarvoor geschikt gemaakt is.

Demping bij zware belasting

Naast het voordeel van minder slijtage aan het loopgedeelte, is de demping in deze loopband beter op jouw gewicht toegerust.

De beste wandelbanden zorgen namelijk voor een goede demping. Dit houdt jouw kniegewrichten en enkelgewrichten goed in vorm, maar zorgt er bovendien voor dat jouw sportbeoefening niet door dreunt naar de benedenburen.

Walking pads voor grote en kleine mensen

Walking pads zijn er voor grote mensen en voor kleine mensen. Dit lijkt een logische constatering, maar het speelt wel een rol bij de keuze van de beste loopband voor jou.

Kijk je naar de specificaties, dan zie je dat de meeste wandelbanden in lengte tussen de 120 en 130 centimeter zitten. Hoe langer jouw benen zijn, hoe fijner het is als de loopband een grotere lengte heeft.

Je lichaamslengte en de snelheid

Jouw lengte speelt bij de keuze van de beste wandelband ook nog een andere rol. Zoek je naar voldoende beweging, dan wil je ook grote passen kunnen zetten.

Naast lengte van de loopband speelt dan ook de maximale snelheid een rol. Veel van de beste wandelbanden halen een snelheid van 8 tot 9 kilometer per uur. Maar er zijn ook wandelbanden die kunnen doorgaan tot 14 kilometer per uur.

Met lange benen zijn daarom walking pads met een flinke lengte en hoge wandelsnelheid de beste wandelbanden.

De beste wandelband nog even samengevat

beste loopband

Vatten we het verhaal nog even samen, dan zagen we dat de wandelband ook vaak onder een Engelse naam op internet te vinden is.

Veel voorkomende namen zijn de walking pad en de walkdesk, terwijl de gymstick walking treadmill loopband de meest uitgebreide zoekterm is.

Walking pads kunnen van een beugel zijn voorzien, die je naar wens kunt openklappen. de lengte van het wandelgedeelte ligt meestal tussen de 120 en 130 centimeter.

De snelheid ligt meestal; rond de 8 tot 9 km per uur. Maar soms haalt zo’n loopband een snelheid van 14 km per uur. Dat is vooral fijn als je graag lange passen maakt.

De beste loopband is licht en makkelijk op te bergen. Soms is hij zelfs nog opvouwbaar. Er zijn loopbanden die personen tot 110 kilo kunnen dragen. Dat is een uitstekende optie als je zelf zwaar bent.

Let bij de aanschaf op zaken als een goede demping. Dit is beter voor de gewrichten van enkel en knie, maar zorgt ook dat jouw trainingsgeluiden niet al te ver doorklinken.

 

Senz Sports M500 Loopband

1
 • ingebouwde transportwieltje
 • Geschikt voor normale wandelpassen

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

2
 • Eenvoudig te verrijden
 • Draadloos te verbinden met bluetooth

CITYSPORTS Loopband

CITYSPORTS loopband
3
 • Belastbaar tot 110 kilo
 • Geïntegreerde surround stereo luidsprekers

AJUMKER Elektrische Wandelband

4
 • Met uitklapbare beugel
 • Topsnelheid van maar liefst 12 km

Evolve Fitness Wandelpad

5
 • Uitklapbare beugel
 • Groot LCD-display

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *