Asics Novablast hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Asics Novablast hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Beste model

1. Asics Novablast 3

  • Heerlijk trampoline-effect
  • Lichter, zachter, stabieler

Asics Novablast overzicht

Asics Novablast 3

  • Heerlijk trampoline-effect
  • Lichter, zachter, stabieler
Beste model

1. Asics Novablast 3

  • Heerlijk trampoline-effect
  • Lichter, zachter, stabieler
  • Pasvorm verbeterd
  • Weinig grip bij natte/gladde ondergrond

Ondanks de positieve geluiden over het trampoline-effect van de Novablast waren er ook nadelen: vooral de stabiliteit liet te wensen over. Is dat dan wellicht een onvermijdelijke consequentie van de dynamische designfilosofie? De Asics Novablast bewijst het tegendeel.

De Novablast behoudt de elementen die zijn voorganger(s) tot een succes maakten, en voegt daar meer stabiliteit en comfort aan toe.

De tussenzool bestaat uit het (nog) zachtere en lichtere FlyteFoam Blast+. Daarnaast wordt de afwikkeling van de voet beter gecontroleerd door de toevoeging van wat versteviging aan de zijkanten. Ook de iets lagere hieldrop zorgt voor wat meer stabiliteit.

De Novablast 3 is door de grotere zachtheid wellicht een tikkeltje minder responsief/veerkrachtig dan zijn directe voorganger maar veel scheelt het niet. En je krijgt er heel veel voor terug.

Verbeterd bovenwerk voor nog betere pasvorm 

De Novablast valt ‘normaal’ en sluit met zijn geüpdatete bovenwerk goed om de voet. Hij voelt misschien wat kleiner aan dan de vorige Novablast door een wat lagere ‘toebox’, maar tijdens het hardlopen zorgt dit juist voor een goede pasvorm.

Kortom, het zijn bijna alleen maar positieve updates voor een schoen waar we sowieso al erg blij van werden.

Het enige minpunt is de gebrekkige grip op natte ondergronden (als je de bocht omgaat) maar zolang je niet in de regen loopt, is De Novablast 3 gewoon een heerlijke, uitmuntende schoen.

Bestel veilig en snel:

Asics Novablast modelinformatie

De Asics Novablast was bij zijn introductie in 2020 een prettige verrassing. De schoen werd door sommigen getypeerd als de Anti-Asics Asics schoen. Een neutrale schoen met een opvallend design, flitsende kleurstellingen, en vooral een uitgesproken dynamisch karakter.

Dit laatste kwam door de implementatie van FlyteFoam Blast dat duidelijk zachter én veerkrachtiger was dan de gebruikelijke ‘normale’ FlyteFoam. De Novablast voelt hierdoor aan als een trampoline.

Modelinformatie Asics Novablast

Asics Novablast 3

De Asics Novablast is behoorlijk jong – hij werd pas in 2020 geïntroduceerd – maar de opvallend uitziende schoen was meteen een hit. De neutrale hardloopschoen was ontworpen om aan te voelen als een trampoline.

Hij moest comfortabel zijn maar daarnaast vooral uitnodigen om te ‘spelen en genieten’, aldus Junichiro Tateishi, de algemeen directeur van de afdeling Onderzoek naar schoenenfuncties van het ASICS Institute of Sport Science.

De Novablast had ook inderdaad dat effect op lopers, wat grotendeels kwam door het nieuwe foam dat werd gebruikt voor de tussenzool: FlyteFoam Blast, dat zowel zachter als responsiever is dan het ‘normale’ FlyteFoam dat Asics vaak gebruikte.

Maar ook de hieldrop van 10 mm, de platte tong en het lichte gewicht dragen bij aan het dynamische karakter van de Asics Novablast hardloopschoenen.

De Novablast is het meest geschikt voor hardlopers die op de midden- of voorvoet landen.

Hiellanders kunnen er ook op lopen, maar die zakken wat meer weg in de zachte foam en kunnen minder profiteren van de karakteristieke eigenschappen van het model: dat trampoline-effect dus.

Aanvankelijk gingen de dynamische eigenschappen ten koste van de stabiliteit, maar dit is in latere edities aanzienlijk verbeterd, waardoor de Novablast een betrouwbare en behoorlijk allround-hardloopschoen is geworden, zonder dat er ingeleverd wordt op het plezier. 

Toch op zoek naar een ander model? Bekijk dan de beste hardloopschoenen van dit moment.

Veel gestelde vragen

Hoe valt de Asics Novablast 3?

De Asics Novablast 3 valt ‘true to size’, oftewel normaal. Je kunt dus gewoon je normale maat aanhouden en hoeft niet een maat groter of kleiner te bestellen.

Is de Asics Novablast 3 een neutrale schoen?

Ja, de Asics Novablast 3 is een neutrale schoen, zonder speciale stabiliserende elementen. Tenminste niet zodanig, dat het een stabiliteitsschoen wordt om overproneren te compenseren. Hij is namelijk wel een stuk stabieler dan de eerste Asics Novablast door verstevigingen aan linker- en rechterkant.

Is de Asics Novablast 3 een stabiliteitsschoen?

Nee, de Asics Novablast 3 is geen stabiliteitsschoen. Het is een schoen voor neutrale lopers. Maar de Asics Novablast 3 is wel beduidende stabieler dan de eerste Novablast.

Is de Asics Novablast goed voor wandelen?

Je zou de Asics Novablast in theorie voor wandelen kunnen gebruiken. De Asics Novablast 3 is er in ieder geval stabiel genoeg voor. En hij heeft ook voldoende demping en comfort om prettig mee te kunnen wandelen. Maar het is dan wel aan te raden om op verharde, droge ondergronden te lopen, vanwege de slechte grip op natte ondergrond.

Is de Asics Novablast een goede hardloopschoen?

Ja! De Asics Novablast is voor velen zelfs een uitmuntende hardloopschoen, zeker de Asics Novablast 3, die een fijn trampoline-effect heeft, genoeg zachtheid en demping en ook nog voldoende stabiliteit. Een perfecte schoen voor lopers die net wat meer snelheid in hun runs willen stoppen.

Wat is het gewicht van de Asics Novablast 3?

De Asics Novablast 3 weegt slechts 253 gram (voor een herenmaat 42), je voelt dus nauwelijks dat je ze aanhebt.

Wat is de beste Asics Novablast?

Zonder twijfel is de Asics Novablast 3 de beste Asics Novablast tot nu toe. Zeker als je kijkt naar het hele plaatje. Mocht het je echt (alleen maar) om responsiviteit gaan – het springplankeffect dus eigenlijk – dan ben je misschien net iets beter uit met de Asics Novablast 2, maar als je daarnaast het beste comfort en de meeste stabiliteit wilt, dan kun je niet heen om de Asics Novablast 3.

Voor welke afstand is de Asics Novablast geschikt?

De Asics Novablast is geschikt voor verschillende afstanden. Het is een duurzame schoen, die comfort, stabiliteit én responsiviteit biedt, wat hem heel veelzijdig maakt. Hij is in principe voor vele afstanden goed te gebruiken.

Is de Asics Novablast goed voor marathons?

De Asics Novablast is comfortabel genoeg om een marathon mee te lopen. Je kunt echter wel het beste kiezen voor de Novablast 3, omdat deze ook nog eens extra stabiel is.

Wat is het verschil tussen de Asics Novablast 2 en 3?

De Asics Novablast 3 is lichter, stabieler en zachter dan de Novablast 3, terwijl het dynamische karakter is behouden. Daarmee is het een veelzijdiger hardloopschoen. Ook het bovenwerk is aangepast en omsluit de voet wat beter.

Is er een Asics Novablast 3 dames?

Jazeker, er is zowel een Asics Novablast 3 Heren- als Dames-model.

Waar vind ik de beste Asics Novablast aanbieding?

Hier op deze pagina vind je de belangrijkste webshops voor de Asics Novablast. Je ziet daarbij ook meteen waar je de goedkoopste Asics Novablast kunt kopen.

Asics Novablast 3

  • Heerlijk trampoline-effect
  • Lichter, zachter, stabieler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *