Brooks Glycerin Hardloopschoenen serie

Op zoek naar de beste Brooks Glycerin hardloopschoenen? We helpen je graag op weg!

Selecteer je geslacht:

Brooks Glycerin 20 heren
Brooks Glycerin 20 dames

1. Brooks Glycerin 20

  • Lekker zacht en comfortabel
  • Stabieler dan de Glycerin 19

Brooks Glycerin overzicht

Brooks Glycerin 20

Brooks Glycerin 20 heren
Brooks Glycerin 20 dames
  • Lekker zacht en comfortabel
  • Stabieler dan de Glycerin 19

1. Brooks Glycerin 20

Brooks Glycerin 20 heren
Brooks Glycerin 20 dames
  • Lekker zacht en comfortabel
  • Stabieler dan de Glycerin 19
  • Lichter van gewicht
  • Weinig veranderingen ten opzichte van voorganger

De Brooks Glycerin heeft, zoals alle vlaggenschipmodellen, een naam hoog te houden. Dit is het topmodel onder de neutrale schoenen van Brooks, dat profiteert van maximale demping, zachtheid en comfort. En de Glycerin 20 voldoet ook zeker weer aan deze eigenschappen.

DNA Loft v3

Voor de Glycerin 20 is gebruikgemaakt van de nieuwste versie van DNA Loft (v3), dat (deels) is geïnjecteerd met stikstof.

Dat klinkt alsof je schoenen ineens kunnen ontploffen, maar zo explosief wordt het allemaal niet; ook niet echt in wat meer figuurlijke zin. Echt responsief is de schoen namelijk niet te noemen.

Wat niet erg is, want het gaat om het comfort- en zachtheidsniveau, wat uitstekend is. Al zijn op dit gebied de ervaringen wisselend; of genuanceerd in ieder geval.

Volgens Brooks is DNA Loft V3 de zachtste schuimsamenstelling ooit. En in theorie is dit ook zo. Tijdens wandelen is DNA Loft V3 merkbaar zachter. Tijdens runs is er echter niet heel veel verschil met de Glycerin 19.

Tegelijkertijd lijkt het er ook op dat er een lichte inloopperiode nodig is. Verschillende hardlopers geven aan dat de Glycerin 20 bij iedere run comfortabeler aanvoelt.

Stabiel en nog stabieler

De Glycerin 20 heeft een bredere zool, wat voor meer stabiliteit zorgt dan voorheen; altijd fijn bij het lopen van vele kilometers.

Maar mocht je nóg meer stabiliteit willen, dan is dit ook mogelijk door te kiezen voor de Glycerin 20 GTS, die beschikt over de ondersteunende GuideRails, die bijvoorbeeld ook terug te vinden zijn in de Adrenaline GTS, dé stabiliteitsschoen van Brooks.

Comfortabel en ondersteunend bovenwerk

Een verbeterde stabiliteit is ook afkomstig van het nieuwe bovenwerk, dat meer overlays heeft en royaal gevoerd is rond de enkel en in de tong, die niet vastzit maar evengoed niet verschuift.

De hielkraag en de tong zijn ook heerlijk zacht, wat wederom bijdraagt aan het comfort.

Tenslotte heeft Brooks nog wat van het gewicht af weten te snoepen voor deze editie, wat altijd prettig(er) is voor de loopervaring.

De Glycerin 20 is verder true to size, Hij valt dus zoals gebruikelijk wat betreft de maatvoering.

Mocht je overigens een pasvorm of bovenwerk wensen dat zich nog beter wikkelt om, of aanpast aan, de voet, dan kun je kiezen voor de (even dure) StealthFit-uitvoering van de Glycerin 20.

Nog steeds de neutrale kampioen

We zullen niet meer het c-woord gebruiken, maar het feit is dat de Glycerin 20 zijn naam weer eer aandoet als de meest prettig aanvoelende neutrale schoen van Brooks.

Het is wellicht geen wereld van verschil in vergelijking met de Glycerin 19, maar gewoon een fijne, soepele overgang, net zoals de loopervaring zelf.

Bestel veilig en snel:

Modelinformatie Brooks Glycerin

De Brooks Glycerin is het vlaggenschipmodel van Brooks als het gaat om neutrale hardloopschoenen. De schoenen vallen in dezelfde categorie als de concurrerende Saucony Triumph, Asics Nimbus en Hoka Bondi.

Het model stamt uit het einde van de jaren negentig, waarbij de naam geïnspireerd is door het nummer ‘Glycerin’ van de Engelse band Bush.

De Brooks Glycerin schoenen kenmerken zich door een hoge mate van comfort en demping, waarmee lopers met zo min mogelijk moeite vele lange afstanden en trainingssessies kunnen afleggen. 

Als demping gebruikte de Glycerin lange tijd het gel-achtige Hydroflow – naast het gebruikelijke EVA-foam – maar dit is al enige tijd vervangen door het nog effectievere DNA Loft, dat inmiddels in doorontwikkelde varianten in alle Brooks-hardloopschoenen wordt toegepast.

Hoe dan ook is de Brooks Glycerin het model waarin altijd de nieuwste technologie is terug te vinden en hardlopers laat genieten van ultieme zachtheid en loopcomfort. 

Brooks Glycerin 20

Brooks Glycerin 20 heren
Brooks Glycerin 20 dames
  • Lekker zacht en comfortabel
  • Stabieler dan de Glycerin 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *